Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz ja zapytam

prosze o szybka odpwiedz

Polecane posty

Gość teraz ja zapytam

wiem ze kazda kobieta to przechodzi inaczej ale w wiekszosci przypadkow przebiega to podbnie, moje pytanie brzmi.. po jakim czasie od zaplodnienia moga wystapic mdlosci? czy po ok 3 tyg jest to mozliwe? prosze o szybka odpowiedz dzieki

Gość dontyouknow3
mogą ale nie muszą 🌻 test ciążowy da Ci odpowiedź

Gość teraz ja zapytam
wiem ale na test za wczesnie troszke wiec pytam jak to moze byc ale dzieki

Gość dontyouknow3
nie jest za wcześnie na test...a okres?

Gość teraz ja zapytam
wlasnie ma wystapic niebawem tzn za ok tydzien

od szóstego tygodnia do końca I trymestru. Wcześniej to niestrawność jakaś albo zbieg okoliczności...

Gość dontyouknow3
w aptekach są dostępne najczęsciej testy które wykrywają ciąże już 14 dni po zapłodnieniu ich koszt to 8-15 zł ...ale sa i takie co wykrywaja po tygodniu... to może przeczekaj tydzień..w sumie okres to tez nie zawsze brak ciąży... bądź dobrej myśli

Gość teraz ja zapytam
mozliwe zze niestrawnosc ale troche dziwna trwa juz ok 5 dni, bylabym szczesliwa gdyby okazalo sie inaczej

Gość teraz ja zapytam
dzieki wybiore sie po test w przyszlym tyg:) mam nadzieje ze wyjdzie pozytywny

a jeżeli okres ma wystąpić za tydzień, to TERAZ najwyżej możesz czuć lekki ból implantacyjny w okolicach jednego z jajników (ale nie zawsze, ja miałam taki ból raz a jestem w czwartej ciąży), możesz mieć również upławy z domieszką niewielkiej ilości krwi (również objaw implantacji). Inne objawy zaczną pojawiać się PO zagnieżdżeniu zarodka, bo dopiero wówczas zacznie się szał hormonalny. Testuj ALBO w dzień oczekiwanej @, albo ze dwa dni po spodziewanej @. Wcześniejsze testy rzadko wykazują ciążę. I dodam, że testy, na których pisze się, że wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia oznacza: 7 dni od owulacji + 6 dni ciąży czyli najwcześniej dzień przed @ lub w dzień@.

skoro nie jest jeszcze po terminie miesiaczki to od zaplodnienie nie moglo minac trzy tygodnie... do owolacji ( czyli w przypadku pomyslnego obrotu sprawy do zapłodnienia) dochodzi okolo dwa tyg przed dniem spodziewanej miesiaczki...

Gość teraz ja zapytam
wracajac do tych mdlosci gdyby to bylo zatrucie jakies czy niestrawnosc, to czy wystepowaly by one od wczesnych godzin rannych do popoludnia wczesnego tylko tzn tak zawsze przechodzi mi ok godz 16, dziwne to jakies..

Gość teraz ja zapytam
ja mam okres co 30 pare dni lub wiecej dlatego tak napisalam a co do uplawow to sa one takie wlasnie dziwne jak ktos naisal wczesniej

ja mialam mdłosci ktore nasilaly sie popoludniem i wieczorem.. a pozatym tydzien po zaplodnieniu trudno mowic o jakichkolwiek wyraznych objawach ciążowych

Gość teraz ja zapytam
dlatego tu napisalam zeby sie poradzic bo nie wiem co to moze byc

rozumiem ze chcialabys juz wiedziec . niestety dopiero barak okresu to pierwszy konkretny objaw ciąży. musisz poczekac ten tydzien

Zgodzę sie że w tydzień po zapłodnieniu trudno mówić o mdłosciach. Dwa razy byłam w ciąży i w obu przypadkach mdłości wystąpiły dość wcześnie w 4-5 tyg ciąży.

Gość teraz ja zapytam
wiem ze musze czekac a to bedzie chyba najdluzszy tydz w moim zyciu, w kazdym razie dziekuje wam wszystkich za porady:)

owulacja jest najczęściej 14 dni przed spodziewaną @, bez względu na długość cyklu... nie ma co nastawiać się na ciążę, bo potem niepotrzebne rozczarowania... Chyba, że starałaś się zajść konkretnie w owulację. Stosowałaś mierzenie temperatury, obserwację śluzu lub testy owulacyjne? Czy tak na chybił trafił?

Jesli chcesz znać odpowiedz wcześniej to zrób badanie z krwi - poziom betaHCG - dodatni wychodzi już 6 dni po zapłodnieniu. A jeśli masz takie nasilone mdłości - to jeśli byłaby to ciąża to poziom bety powinien być już wysoki - bo własnie ona jest w głownej mierze odpowiedzialna za nudności.

Gość teraz ja zapytam
mozliwe chyba ze zapl nastapilo wczesiej ale wtedy chyba by sie ostatni okres nie pojawil, ok wkrecam juz sobie dzieki raz jeszcze za pomoc:)

Gość teraz ja zapytam
test z krwi, hm ciezka sprawa jestem za granica nie wiem jeszcze gdzie sie udac, czy sie staralam? specjalnie nie staramy sie po prostu jak bedzie to super jak nie to nastepnym razem moze sie uda nic na sile :)

Gość teraz ja zapytam
dzieki raz jeszcze za pomoc zycze wam wszystkich mielgo dnia