Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienna nuda

Jakie rozrywki można zapewnić dziecku?

Polecane posty

Gość jesienna nuda

Jesień, deszcz i...nuda. Brak mi pomysłów na zabawy dla 9-latka, a nie chcę też, żeby ciągle siedział w domu, tyle, że na bieganie po podwórku nie ma pogody. Jak wy sobie radzicie ze swoimi pociechami?

Gość tyna1984
kochana ja z 2 letnimi blizniaczkami mam kupe zabawy,na dworze spacery a w domu pieczenie ciasteczek malowanie grysprawnosciowe jak beda moje takie duze to oj ale bedzie ubaw babo a moze tobe sie nie chce???kurcze ja mam pelna glowe pomyslow tylko trzeba poruszyc wyobraznie

Gość mama duzego chłopaka
Wiesz,to zalezy tez od tego jaka głeboką masz kieszeń.Ja z moim synem czesto chodze na skałki,jest w manufakturze w łodzi takie miejsce,ciepło,fajni instruktorzy a syn ma przy tym frajde.zreszta teraz zimą wczesniej robi się ciemno i raczej cięzko ghdzies sie wybrać.Zalezy jakie ma zainteresowania,mój syn skleja modele aut,i zajmuje mu to dużo czasu więku kupuje mu raz na jakis czas,lubi tez klocki magnetyczne,siedzimy razem i wymyslamy różne figury,zreszta ma tez dużo obowiązków po szkole.A może jakies zajęcia dodatkowe?Karate..?

Gość ///////////////
tyna1984 --- no tak tylko z 9 latkiem nie bedziesz robila ciacteczek czy kolorowala malowanki moze bys poradzila a nie marudzila :O

Gość no nie mogę w ogóle nie macie
weny... dziecko trzeba czymś zainteresować. Najlepiej przyjrzec mu się uważnie i wtedy zaproponować jakies zajęcia. Moża przecież razem chodzic na basen czy rowery, ewentulanie zapisac dziecko na piłkę nożną czy karate. Albo zajęcia plastyczne czy muzyczne, cp. w domu kultury. Jeśli dziecko lubi języki obe to można je zapisac na angileski czy niemiecki, hiszpański, wsłoski, japoński a może francuski. Jest naprawdę mnóstwo możliwości. wszytsko zależy od tego co lubi dziecko, ile chcemy wydac na jego zainteresowania i gdzie mieszkamy.

Gość no nie mogę w ogóle nie macie
weny... dziecko trzeba czymś zainteresować. Najlepiej przyjrzec mu się uważnie i wtedy zaproponować jakies zajęcia. Moża przecież razem chodzic na basen czy rowery, ewentulanie zapisac dziecko na piłkę nożną czy karate. Albo zajęcia plastyczne czy muzyczne, cp. w domu kultury. Jeśli dziecko lubi języki obe to można je zapisac na angileski czy niemiecki, hiszpański, wsłoski, japoński a może francuski. Jest naprawdę mnóstwo możliwości. wszytsko zależy od tego co lubi dziecko, ile chcemy wydac na jego zainteresowania i gdzie mieszkamy.

Gość tyna1984
wlasnie dla 9 latka to najlepszazabawa a wogole to kazda zabawe mozna dopasowac do wieku wiec proszeee to ty masz problem a nieja jak wig=dzisz wiec prooooooosze daruj sobie z marudzeniem chcialas to odpowiedzialam alemamusia widze jest wybredna to poprostu siedz z dzieckiem w domu i grzej dupe bo pewnie tak robisz a dla zaspoojenia potrzeby dobrego samopoczucia ze niby zajmujesz sie dzieckiem to sobie piszesz.a i wogole jak jtos radzi to sie dziekuje a nie tak jak ty troche kultury

Tyna, ale zauważ, że napisałaś kompletnie nie na temat. Autorka prosiła o pomysły na zabawę z dziewięciolatkiem, a nie z dwulatkiem, jak ty jej podałaś. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia na ten temat, to nie przechwalaj się, jaka to jesteś wspaniala, bo nie o tym jest temat :p

Gość jesienna nuda
Dziękuję Wam za odpowiedzi :) tyna1984 - nie ja napisałam niemiłe słowa, więc nie oskarżaj proszę. Fajny pomysł z tym karate, przecież sport to zdrowie :) Zaczęłam się też zastanawiać nad piłką nożną - w końcu większość chłopców lubi "piłę", a poza tym to sport zespołowy, a to też pouczające. Muszę poszukać jakiejś fajnej drużyny w mojej okolicy :)

Gość jesienna nuda
Dziękuję Wam za odpowiedzi :) tyna1984 - nie ja napisałam niemiłe słowa, więc nie oskarżaj proszę. Fajny pomysł z tym karate, przecież sport to zdrowie :) Zaczęłam się też zastanawiać nad piłką nożną - w końcu większość chłopców lubi "piłę", a poza tym to sport zespołowy, a to też pouczające. Muszę poszukać jakiejś fajnej drużyny w mojej okolicy :)

Gość andronitus
Na pewno znajdziesz, piłka to najpopularniejszy sport w tym kraju, wiec drużyn powinno być mnóstwo. TPsa organizuje zawody drużynom dziecięcym i na ich stronie masz listę drużyn w całym kraju - tam coś sobie raczej dopasujesz www.puchar.tp.pl

Gość a ja mogę cały świat...
To niezła stronka (ta pucharu). Masz tam wymienione wszystkie drużyny. Radzę jednak zanim wybierzesz, przejść się na trening i zobaczyć co to warte.