Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulun

z novynette na yasminelle

Polecane posty

Gość paulun

hej ,przez dwa lata bralam novynette i na poczatq mi sluzyly,ale ostatnio zaczelam po nich tyc,piersi mi urosly z b do c,byly obolale i nabrzmiale..palce zaczely pcuhnac ,a przez dwa tygodnie ostrej diety waga nawet nie drgnela:/ ginekolog zapisala mi teraz yasminelle i zaczynaj je brac od wtorq..ponoc maja mi pomoc schudnac to co przybralam i nodtluscic cere. czy ktoras bierze yasminelle i czy pomogly? to dla mnie brdzi wazne ,bo nie chce juz dluzej wazyc 60 kilo..a dwa late temu magiczne 50;(

hej!ja od poniedziałku biorę yasminelle. ogólnie już długo biorę tabletki. w lipcu wróciłam do nich po pół rocznej przerwie, najpierw brałam harmonet (żyły wielkie i ból nóg - odstawiłam) potem stediril (brałam jużkiedyś i wtedy super, teraz wielka depresja i wielkie ciało - spuchłam jak balon - odstawiłam). yasminelle to moje ostatnie podejście, jak coś będzie nie tak to odstawiam. i tak już chcemy się starać o dziecko, a tabsy teraz to bardziej leczniczo niż antykoncepcyjnie biorę :)

Gość a tam ja biorę
yasminelle i nie mogę schudnąc ;/

Gość paulun
hehe no ja jeszce o dziecko sie nie staram,bo dopiero 20 stulkla;) ale chcialabym odzyskac dawna figure,bo czuje sie jak slon;(( i tak juz sie zmuszam do odchudzania,a efektow nie wiadc..niby piersi mi urosly,chlopak zachwycony ,ale z dwojga zlego to wole miec mniejsze piersi ale dawna figurke..napisz jak ci poszlo z yasminelle i czy przytylas i jak sie czujesz,dzieki ze napisalas, pozdrawiam:*

wiesz na razie nie mam pojęcia jak to będzie :) mój partner też się cieszy że piersi większe się zrobiły,ale co z tego jak miał embargo na ich dotykanie bo tak bolały a poza tym to wogóle dotknąć się nie dałam bo deprecha i zerowe libido...ech szkoda gadać.ja od tygodnia piję wodę jak szalona, wypłukuję z siebie to wszystko co się nagromadziło i już sąpierwsze efekty, zapinam się w wsoje najszersze spodnie ( a już odpiętym guziczkiem chodziłam (brzuch jak w ciąży miałam).zobaczymy jak będzie :) mam nadzieję że wrócę do swej wagi, choćby tej sprzed wakacji. pozdrawiam i powodzenia!

Gość paulun
hehe no to gratuluje,ja niestety walcze narazie z opuchnietymi palcami:P nie moge wcisnac piersionk a,ktory dostalam od chlopaka w wakacje:P hehe aj zeby te nowe tabletki pomogly z ta opuchlizna,gdzies widzialm z,e jakas laka pisla,ze schudla po nich 3 kiol,ja tez tak chce:P hehe tez sprobuje z woda,jak cos to pisz od poniedzialq ja zaczynam brac we wtorek i napewno sie podziele jak cos sie zmieni hehe :*

Gość ja biore yasminelle
juz pol roku, na poczatkuy schudlam straszliwie, ale potem waga sie uregulowala i teraz i waze i wygladam naormalnie, jak mi sie zdarzy troche przytyc, to wiem ze to moja wina a nie pigulek ;) wczesniej bralam Harmonet... tragedia! ale teraz jestem baaaardzo zadowolona z tych :)

Gość paulun
no wkoncu jakas dobra wiadomosc:) heh teraz juz spokojniejsza jestem,dzieki dzieweczyny;)

Gość paulun
a mam jeszcze jedno pytanie,jak normalnie z novynette bralam tabletke od wtorku to teraz tez mam tak zaczac brac?chyba tak ,nie? wczesniej bylam pewna,ale jak poczytalam wypowiedzi na innym forum to zglupilam;P

Gość martitaa11
ja tam biore yasminelle od pol roku i nie schudlam to jest nie prawda ze sie chudnie po tabletkach trzeba pilnowac co sie jje i tyle ... bralam diane 35 i schudlam 12 kg ale tylko dlatego ze bylam na diecie a niby po nich powinam przytyc nie prawda!!

Gość paulun
oj wiadomo ,ze nie chudnie sie od tabletek!! tyle ,ze jak bralas inne i przytylas to lepiej wziac inne zeby powrocic do normalnej wagi!!

Gość sylwiusia
Witam mam takie pytanko kobietki czy po jasminelle miałyscioe takie skutki uboczne jak intensywnie wypadajace wlosy???Poniewaz kiedys bralam Novynette ostatnio Cilest i strasznie zaczęły mi wypadać włosy.Teraz lekarz przepisal mi yasminelle i jestem ciekawa jak to bedzie

Witam :) Dziewczyny jak chcecie schudnąć to zbierać tyłki i na fitnes,siłownie !!!Antykoncepcja nie odchudza!!!! Nie oczekujcie tego ze po zmianie homnonów schudniecie!Nawet jesli ktos schudł 4 kg to i tak po odstawieniu tabletek to powroci :) Jak chcecie być szczupłe ćwiczcie .Ja mam 2 dzieci 7 lat i 2 lata i moja waga to 49 kg przy 160 , i mila po cizy 30 kg nadwagi !Ale nie liczyłam na tabletki tylko cwiczylam sama w domu bo czasu na nic inego nie starczało !

Gość paulun
hej jak jzu od wczoraj biore yasminelle..i narazie ciezko mi powoedziec czy sa jakies skutki uboczne:P hehe zopbaczy sie ,ale jak by mi wypadlo pare wlosow to sie nie obraze:P bo mam za grube:P ja nie wiem czy ludzie nie rozumiecie,ze tabletki nie odchudzaja ,ale jak masz dobre to ci wody nie zatrzymuja w organizmie i dzieki temu ''chudniesz'' gdy milas inne ,ktoree wode zatrzymywaly..jak nie umiesz czy tac to nie pisz mi tu jakis bzdur ,z calym szacunkiem:P

Gość paulun
aha wlasnie a cera sie ktorejs pogorszyla po yasminelle ,bo ja juzsie tyle naczytalam ,ze masakra:/ teraz az sie boje:P jedne laski pisza,ze sa moczopedne i ladnie po nich woda z organizmu schodzi i przez to ''chudniesz'' inne ,ze tradzik maja ,inne ,ze piersi jak balony urosly:/ hmm chyab sie doie dopiero za pare dni:P

bo wiesz paulun każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. ja jak na razie ładnie tracę wodę :) jedyne co mnie martwi to mdłości, które się pojawiły, ale nie wiem czy to od tabletek, bo ja tak reaguję również na stres (a tego mi nie brakuje).zobaczymy!

Gość paulun
no wlasnie wiem:P qrcze ,trzymajcie mala agatko zeby mi tez ladnie woda schodzila i zebym nie dostala pryszczycy:P hehe a tak wogole to odchudzam sie swoja droga ,wiec chyba uda mi sie zrzucic co nieco;) pozdrawiam:)

Gość Myiagi
Ja bralam novynette ok 9 miesiecy, dobrze sie po nich czulam, cera byla ladna, ale byl jeden powazny problem, nie moglam sie opanowac gdy widzialam jedzenie jadlam i jadlam i dzieki temu przytyłam 5 kilo:/ zmianilam na yasminelle i przy tygodniu ostrej diety waga ani drgnie(dieta 500 kalorii):(:( a przy tym cera mi sie pogorszyła. Czy wiecie jak schudnąc, bo to zmywa mi sen z powiek:(

Gość Nat007
heja, ja brałam 2 lata novynette i na początku była okropna deprecha, później zaczął sie ból piersi aż skończyło sie na braku chęci do sexu, takze nie powiem, robiłam to, bo robiłam, ale zero jakiejś przyjemności, bądź żebym to pierwsza mała zainicjować całe zdarzenie, tylko bym leżala przed tv i nic wiecej. ginekolog przepisał mi yasminelle no i jestem przy 11 tabletce i tak: piersi z B na C, może i dobrze ale bimbały to są straszne teraz:) cera sie okropnie pogorszyła, takie ropniaki mi wyskakują, ze zaczynam sie powaznie martwić o to( może i miałam kiedy,s problemy z nią, ale po novynette przeszło wszystko, wągry tylko zostaly i tyle) a teraz na nowo wszystko powraca, a libido?? hmm jak nie bylo tak i nie ma;/ i juz sama nie wiem co robić. mam wykupione opakowania,wiec musze je wziąść,dlatego jak co bede pisała czy coś sie wogole zmienia;/ buziale

Gość nat007
ja jestem juz po 17stym dniu brania yasminelle i jest lepiej. głowa przestała boleć po jakims 13-14dniu, trądzik w miare się uspokaja,jedyne ze nie ma takich ropnych wyprysków;/ ale coś tam się jeszcze zdarzy że wyskoczy.niestety trochę piersi mnie bolą,więc spanie na brzuchu odpada;/ a ogólnie to nie schudłam, czuje się dobrze, libido się podnosi powolusiu. to chyba tyle ;]