Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda266

DLACZEGO NIE CHUDNĘ???????????????????

Polecane posty

Gość magda266

Jestem 2 miesiace po porodzie. Przed ciążą byłam szczupła, w czasie ciązy przytyłam ok 20 kg, przy wzroscie 174 waze teraz 77 kg, w czasie porodu zeszło ze mnie tylko 5 kg:( Od 3 tyg się odchudzam(nie karmię piersią) i od 2 tygodni waga stoi w miejscu - 76 -77 kg !!!! jestem załamana, Jem slim fast na sniadanie, potem pieczywo wasa z wedlina, w czasie dnia ważywa, owoce i woda i popoludniu zupa lub lekki obiad z ryzem, malo tego wychodzi a waga stoi w miejscu, Oprócz tego robię brzuszki i biegam na elipsie. Dlaczego waga stanela i odchodzanie nie przynosi rezultatów??? co powinna zrobic???muszę schodnąc do swiat bo nie mam nawet zednych ubran w które się mieszcze:(:(:(POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!

Gość magda266
dzieczyny poradzcie cos prosze!

Gość szkoda ze nie karmisz piersia
bo szybciej by to zlecialo. Moze odstaw slim fast. Ja nie wierze w taki specyfiki. I daj sobie troche czasu. wagfa wkoncu ruszy

Gość P a t r y c j a
Ja nie wiem dla czego bo po tym co piszesz to powinnaś spokojnie chudnąć. Ja jak się odchudzałam z zastosowaniem podobnej diety to chudłam ok. 1 kg na tydzień. Ja mam taką radę, żebyś się wybrała do jakiegoś dobrego dietetyka on powinien Ci doradzić co powinnaś robić żeby schudnąć. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie!!!

Wydaje mi się, że musisz trzymać się tej diety i nie rezygnować. Może Twój organizm powoli przyzwyczaja się do zmiany żywienia i wtym momencie broni się jeszcze przed utratą kilogramów. Ale jak będziesz trwała w diecie to na pewno kilogramy zaczną lecieć. No i staraj się ruszać jak najwięcej i pić dużo wody.

Gość magda266
a myslicie ze do swiat ile moge schudnac? pierwszy raz cos takiego widze zeby cwiczyc, odchudzac sie i 2 tygodnie nic, waga stoi jak zaczarowana:(

Gość magda266 kupujesz
SLIM FAST??? Gdzie? W aptece? Ja jakiś czas temu pytałam, ale w aptece pani mi powiedziała że już dawno tego nie ma. Ile kosztuje?

Gość magda266
ja mieszkam w uk i tutaj kupuje dziewczyny doradzcie cos plizzzzzzzz

A jak sie ogólnie czujesz? Jesteś senna, zmęczona, masz sucha skóre i jest ci zimno? Pytam bo mi po porodzie siadła tarczyca i oprócz tego że nie chudłam to miałam właśnie takie objawy. Zbadałam hormony i dopiero jak zaczełam sie leczyć to waga zaczeła spadać. Nie chcę oczywiście straszyć bo moze nic sie nie dzieje i zaczniesz chudnąć:)

Idź do lekarza,, niech Ci da skierowanie na badanie poziomu hormonów. Prawdopodobnie masz zaburzone i dlatego nie chudniesz. Ja tak mialam, dostalam leki i waga poleciała w dół:)

Gość magda266
wiolaj- senna i zmeczona jestem bo mam malutkie dziecko i sie nie wysypiam, sucha skórę miałam zawsze, a zimno tez mi zawsze było, więc nie wiem, myslicie ze to hormony??? to sie zdołowałam:(

wszyscy mi mowili bedziesz karmic piersia to schudniesz, u mnie sie nie sprawdzilo dopoki karmilam dalej bylam prz kosci. Gdy odstawilam malego moja waga nagle zaczela leciec w dol

idz do lekarza pierwszego kontaktu niech ci da skierowanie na badanie krwi pod katem TSH to ci wszystko wyjaśni. Nie ma sie czym dołować:) jak się okaze że to problemy z tarczycą to jak zaczniesz brac leki zobaczysz jaka laseczka sie zrobisz:) A istnieje cos takiego jak poporodowe zapalenie tarczycy które da sie wyleczyć:)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a mi się wydaje śe więcej uwagi niż odchudzaniu powinnaś pwświęcić dziecku - karmienie piersią spacery itp lepiej by ci zrobiły niż środki odchudzające i ćwiczenia

Gość peelle
po porodzie zostało mi ok 20 kg, tez nie karmilam piersią i przez ok 8 msc po porodzie mimo iż dużo ćwiczyłam niewiele jadlam nie mogłam schudnąć, obecniea od tego czasu mineło 3 msc a ja waże ok 10 kg mniej jakoś samo zeszłoalaśnie wtedy gdy przestałam się starać.

Kafe Latte miałam tak samo jak ty dopóki karmiłam piersią waga nie spadała, myślę że chudniecie po porodzie to długotrwały proces każdy organizm reaguje inaczej ,trzeba czasu i systematyczności żeby wrócić do starej wagi.W ciąży przytyłam 15 kg ,po porodzie spadło mi z 4 apotem długo długo nic.Dzis moja córcia ma 2 latka a moja waga jest o 15 kg mniejsza niz po porodzie,po prostu trzeba czasu i cierpliwości.

Gość magda266
do aaaaaaaaaaaaaaaa- nie bój się poswiecam czas dziecku, posiadanie małego dziecka nie oznacza ze nie ma sie czasu na siebie, na wszystko jest czas, na cwiczenia, na zabawe, na spacery, na meza, na zadbanie o siebie, na napisanie maili itp a piersią nie karmię już pisałam, do pelle - moze i ja się przestane starac i schudnę, mam dołka że ta waga ciąge w miejscu a ja tak sie staram

Gość moze stosujesz
zła diete i za mało jesz a organizm wyciaga tłuszcze i kalorie ze wszystkiegoi co jesz bo dostarczasz mu za mało odzywczysz rzeczy?

ja urodziłam 11tygodni temu i waze już 54 kg a przed ciaża 53kg w całejk ciazy + 12 odchudzam sie tak śniadanie płatki na mleku obiad gotowane lub na parze warzywa, ryby na parze , soki jabłkowe , lub zupy ale nie na śmietanie kolacja parówka z kawałeczkiem pieczywka do tego basen co drugi dzien + L-karnityna (VITAL MAX) w płynie i sa rezultaty szybko co do posiłków ja zawsze jadłam mało i to mi wystracza

Gość gość
ciekawy temat, juz niedlugo rodze i mam nadzieje, ze nie bede miec problemu z utratą nadmiaru kilogramów

Gość ainom a ile przytyłaś
?

Gość gość
ja jak narazie 15kg, ale na szczescie tylko na brzuszku i w piersiach sie to umieściło:)

ale Ci dobrze:) ja przytyłam 12kg i choć brzuch mam wielki to i tak wszędzie mi sie przytyło, bo i w cyckach (11cm) i w biodrach (prawie 8cm:O ) i w brzuchu (35cm), masakra jakaś:O

Gość gość
no ja cały czas mieszcze sie w swoje "stare" dzinsy, oczywiscie dopiąć sie nie dopnę, ale z założeniem ich nie mam żadnego problemu. dziwi mnie tylko jedna sprawa - 15kg (na koniec bedzie pewnie z 17) w brzuchu i cyckach.. to chyba troche sporo, wszyscy sie dziwia, ze az tyle przytyłam bo tego praktycznie nie widac

no to na pewno woda więc pewnie szybko wszystko Ci "zleci" po porodzie:) u mnie zapewne nie będzie tak wesoło i będę zaglądać na ten topik:O najgorsze są te biodra... 97cm :O:O:O:O:O

Gość gość
no mi tez sie wydaje ze to woda, tym bardziej, ze juz od 5-ego miesiaca lekarz kazal mocno kontrolować spożywanie płynów. powiedział, ze jesli tycia nie widać a waga sie zmienia to znaczy że organizm magazynuje wodę

Gość gość
a tak z ciekawości ile masz wzrostu? i który jest teraz u Ciebie tydzień ciąży?

Gość Madra mulatka
to nieprawda ze karmiąc piersia się szybciej chudnie to wszystko zależy od indywidualnych preferencji organizmu, ja na przyklad, w ciąży przytylam tylko 6 kg,przed byłam zaswsze szczupla i zgrabna bez diet i cwiczeń, i po wyglądam tak samo , cialo się nie zmienilo. jem dużo, mam rewelacyjną przemianę materii i jestem ciagle zgrabna i szczupla, to zalezy.

Gość Madra mulatka
no i nie rozumiem jak moze sie spaść do wagi +20kg, nawt w ciąży. Przy raconalnym jedzeniu, nawet ze slodyczami, w ciąży nie trzeba tak tyc.Aha ruch-w ciąży- też jest konieczny.

Magda bo to co jesz to nie jest dieta odchudzająca. Wejdź na Diety i znajdź coś dla siebie. PS. Od brzuszków się nie chudnie. Brzuszki to ćwiczenia modelujące sylwetkę. Aby schudnąc trzeba spalać kalorie.