Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeciez ...

Tusk obiecał cud ,ze nie bedzie Polaków za granicami Polski

Polecane posty

Gość przeciez ...

i cud sie zisci na onecie pisza ze wielu Polaków nigdy nie wróci do polski a nawet zrzeknie sie polskiego obywatelstwa jakze sie ciesze ze to plugastwo juz nam wstydu robic nie bedzie

Ziewam... Polaków za granicami jest więcej niż 20 mln osób.. nie wiem czy to dobrze by było gdyby nagle wszyscy wrócili.

U mnie pol wiochy wyjechalo facetow, ktorzy w Polsce nic nie robili tylko okupowali od rana budki z piwem i jezdzili na mecze mordy obijac. To lepiej dla nich, ze maja prace za granica - tutaj jest spokoj, ich kobiety tez sa zadowolone.

Gość przeciez ...
Myrevin pewnie ze dla nas lepiej aby nigdy nie wrócicli nie rozumiem wiec dlaczego Tusk tak peprzył przed wyborami ze maja wórcic po co maja tu wracac? aby chlac i łapy po zasiłki wyciagac ja znam kilka osób które wyjechały sa to osoby które w podstawówce miały kłopoty ze zdaniem z klasy do klasy

Tusk mial na mysli raczej mlode malzenstwa, ktore tutaj nie maja zadnej perspektywy godnego zycia. Ludzi, ktorzy po skonczeniu studiow wyjechali po wieksze pieniadze, bo tutaj oferowano im 1000 netto. Watpie, zeby mial na mysli tych meneli. Ktorych swoja droga sporo wyjechali, chwala im za to.

Gość przeciez ...ludzie
jada tam bo tam socjalizm kwitnie mieszkania socjalne i benefity za wszystko nie waze ze mieszkaja po 15 w jednym domu polak lubi dostawac socjale i tyle Nauczyli sie w komunizmie ze sie im nalezy i nie probuja nawet walczyc oniu chca dostac i juz Nie powieci mi chyba ze w Polsce normalni ludzie przecietnie inteligentni nie maja szans bo tak nie jest wielu moich znjomych, co maja głowe na karku zamiast łba pustego ,swietnie sobie radzi dzis w polsce nawet byle jaki murarz ma kokosy

niech jada jak maja potrzebe.Tusk powinien pozamykac granice.:) Wszyscy chcieli aby otworzyc granice zeby mogli pracowac zagranica a teraz narzekaja ze wyjezdzaja o co tu chodzi?

Gość przeciez ...ludzie
o co ci chodzie myrewin?

Gość przeciez ...ludzie
jak to Tusk powinien pozamykac granice.? własnie ze nie sam obiecywał w poprzedniej kampanii 2005 --głosujcie na po a bedziecie mogli pracowac za granicami dlaczego teraz mowi ze PIS ich wygonił Prezciez ludzie wyjezdzali zanim PIS rzadziło najłatwiej platformie wszystko co złe zgonic na pis a co dobre przypisac sobie

Maja szanse, tylko ze niestety marne. Ktos kto skonczyl studia nawet kilka fakultetow chce zarabiac wiecej niz 1000 netto i ma inna wizje godnego zycia. To nieprawda, ze inteligentni ludzie moga sie ustawic w naszej Polsce. Rzadko kiedy, a za granica maja nieporownywalnie wiecej. Taka jest niestety prawda, ja w chwilach zalamania mysle zeby wyjechac, ale sie nie decyduje.

Gość to dziwne
może ja coś źle zrozumiałam, ale wydaje mi się, że Tusk nie tyle chce ściągać tych co wyjechali, ale stworzyć w Polsce takie warunki pracy i płacy, aby wyjeżdżać "za chlebem" nie musieli

Gość przeciez ...ludzie
a jak to zrobic ? to jest niewykonalne ale tusk wam nie powiedział o tym tylko mydli oczy ciemny lud uwierzył w cuda Polacy to to zawsze beda biedni bo sa głupi i wierza w gruszki na wierzbie

Piszac o Polakach rozumiem, ze masz na mysli takze siebie?

Gość przeciez ...ludzie
nie ja mam własny biznes i nikomu dupy lizac nie musze nie płacze ze zarabiam 1000 zł i ze szef mi utrudnia zycie pisze o tych POLAKACH z emigracji co polakami nazywac sie nie powinni

Gość przeciez ...ludzie
ill_ wyjedz na awans juz nie licz za głupia jestes na to jak mozna liczyc na awans skoro cały dzien zamiast pracy jestes na kafe i to jest własnie praca polaka w kraju jakbys była w UK to myłabys kible bez chwili wytchnienia za najnizsza angielska płace tu oczekujesz awansu choc sama piszesz ze twoja praca to głownie kafeteria wiec sie zastanów nad soba i pomysl czy ty w ogole powinnac brac od szefa pieniadze za pisanie na kafe w godzinach pracy

Gość przeciez ...ludzie...
hahhaha ill- nie denerwuj sie tak :D:D:D:D:D

Moja praca nie polega glownie na kafeterii. Mam odpowiedzialna prace, ktorej w pierwszych dniach miesiaca zawsze jest mniej. Aktualnie pracuje na 2 etatach za kolezanke, ktora poszla na bezplatny nie ma jej juz 4 miesiac. Wyrabiam sie, mam czas jeszcze na swoje sprawki bo pracuje ostro i poza tym pomagaja mi takie umiejetnosci jak szybkie czytanie i bezwzrokowe pisanie na klawiaturze - na tym glownie opiera sie moja praca. Dlatego twoje wywody sa bzdura.

Gość to dziwne
jestem też ciekawa, ilu Polaków za granicą pracuje w swoim zawodzie i prowadzi normalne życie, tak jak w kraju. Myślę, że niewielki procent. Reszta pojechała zarobić na zmywaku, tłocząc się z innymi w maleńkim pokoiku, nie dojadając zbiera kasę, aby wrócić tutaj i wymienić funty na złotówki. Fakt, że płace są tam wyższe, ale gdyby przyszło im tam wynająć mieszkanie, założyć rodzinę i żyć z tego co zarabiają teraz, to już tak różowo by nie było

w innej dyskusji przed kilkoma minutami pisałas cos innego

Co do pracy za granica - mam jeszcze resztki przekonania, ze nie po to studiowalam i meczylam sie aby pogodzic prace ze studiami, nie po to ciezko pracowalam - zeby to wszystko rzucic wpizdu i pojechac banany prostowac. Dla mnie to nie jest rozwiazanie, moze za malo o tym pisze ale pieniadze nie sa dla mnie najwazniejsze. Zdaje sobie sprawe, ze wyjade na kilka lat zarobie kupe kasy ale nic na tym nie zyskam oprocz pieniedzy.

A tobie polecam umiejetnosc myslenia ogolnego - to, ze pisze \"ludzie nie chca zyc za 1000 zl\" nie oznacza, ze pisze o sobie. Gdybym nie chciala tak zyc, dawno by mnie juz tu nie bylo i machalabym ci z okien samolotu 🖐️

zarobki tam sa wyzsze? nie sa wyzsze zarabiaja po 800 czy 1000 F to najnizsze zarobki w UK---u nas 800to tez najnizsza pensja ja czasem czytam wpisy tych z kafe co mieszkaja w anglii i rozowo tam nie jest jak sie czyta jak miedzy soba narzekaja ale pod publiczke napisza ze tam jeat ach i och

Gość to dziwne
no wybacz, ale 800 funtów, to "nieco" więcej niż 800 PLN :-)

Gość to dziwne
zaraz mnie coś trafi z tym "zamykaczem tematów" :-( Dziecko idż pograć w jakieś gry jak już na wagarach jesteś zamiast tu się bawić

Z glupimi jednak nie ma co rozmawiac, bo nie potrafia tego robic 🖐️

O matko, nigdy w zyciu nie sadzilam, ze dorobie sie podszywa :o Jestem za maluczka na kafe, radze o tym pamietac 🖐️

Gość do modków
usuńcie "wpisy" tego dekla z kropkami bo trudno czytać temat a do dekla: leczysz się gdzieś? zakładam że nie albo masz żle dobrane leki , powiedz mamie niech cie zaprowadzi do psychiatry po co masz sie sam z soba meczyć chłopie

Tusk obiecał pwrót ludziom z emigracji właśnie dlatego, żeby zwiększyc sobie poparcie wśród nich. To świadczy, że ci co naniego głosowałi rzeczywiście wykonują tam pracę nieatrakcyjną. Tusk dał im nadzieję że Polska ich przyjmie z pwrotem na dobre stanowiska i za godziwą płacę. Że to jest niespójne z tym co mówił przedtem, nieważne. Chodziło o to doraźny cel- wygrać. Dla myślącego człowieka jest jasne że Polska dogoni karaje zachodnie najwcześniej za 20-30 lat i to jak dobrze pójdzie. I żaden Tusk tego nie zmieni, ani zamykacz tematów.