Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeciez ...

Tusk obiecał cud ,ze nie bedzie Polaków za granicami Polski

Polecane posty

Gość to dziwne
myślę, że poprzednik obiecał znacznie więcej, ale nieco się pogubił w tym wszystkim. Teraz zwala winę na wszystkich wokół, nie widząc jaki wielki błąd popełnił i popełnia nadal. Obiecanki wyborcze zawsze były i będą. Ale osobiście wolę spokojnego i wyważonego przyszłego szefa rządu niż poprzednika

Gość fiufiufiuu
spokojnego i wyważonego a gdzie u niego spokoj i wywazenie to oszołom ktory sam nie wie czego chce z wyjatkiem tego iz wie ze chce byc u władzy

Tak jak pan Kaczynski, ktory Tuskowi do piet nie dorasta - doslownie i w przenosni :) PS. przebijac sie w zlosliwosciach na temat naszych politykow mozemy caly tydzien, tak jak nas tego nauczyl PIS. Mam ogromna nadzieje, ze nowa wladza nie bedzie tego stosowac.

Gość to dziwne
widocznie co innego widzimy i słyszymy, oglądając i czytając to samo :-)

Gość to dziwne
to było do fiufiufiu

Gość ill zajmij sie wreszcie czyms
moze zrób komus dobrze ,bo piszesz bzdety cały dzien a nie wiesz o czym tu mowa od samego rana

Gość fiufiufiuu
widocznie mało o nim wiesz ile masz lat moze jestes za młoda by to wiedziec

Gość ill zajmij sie wreszcie czyms
przebijac sie w zlosliwosciach na temat naszych politykow mozemy caly tydzien, chyba ty tak mozesz

Nie wiem czy Tuska można nazwać spokojnym i wyważonym. PiS obiecał jednak nieco mniej niż Tusk. Po za tym PiS był rzeczywiście ostro atakowany przez media. Zaczęli walczyc z korupcją, poprzednicy tylko o tym mówili. Było jeszcze uwłaszczenie mieszkań lokatorskich. Ale nie chcę juz o tym pisać, aby nie spotakać się z atakami. PO będzie trudno spełnić choćby 1/10 obietnic. I wpłynie to niewątpliwie, na wynik przyszłych wyborów. Teraz jednak sondaże dają PO 54%. Więc nie bójcie się wyborcy PO, nie będzie wyborów w styczniu z powodu budżetu itp. Kaczyńscy nie są tak głupi, jak sądzicie. PO musi dostać 2 albo 4 lata, żeby udowodnić czy istota ludzka bez cech świętości, jest w stanie dokonać cudu, czy nie.

Gość ktoś mi pokasował posty
łooooooo czyżbym tradycyjnie robiła wielkie aj waj? eeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie wydaje mi sięeeeeeeeeee

Gość fiufiufiuu
czy normalny człoweik moze mowic ze uczyni cuda/ to cecha szalenców pozyjemy zobaczymy ja na cuda nie licze nie bedzie lepiej ale gorzej sami sie przekonacie beda krasc i wszsytko ubierac w słowa niesiołowskiego i wałesy palanta

Gość to dziwne
Jestem starsza od przyszłego pana premiera, więc twój argument odpada :-) Osobiście wolę aby rząd rządził mądrze krajem zamiast sprawdzać kto da się wkręcić w łapówkę i na siłę szukać sensacji. Nie chcę też słuchać, że skoro nie jestem w PiSie, to jestem ZOMO, albo działam przciwko swojemu krajowi. No coż, każdy z nas może się mylić, ale przynajmniej ja już niejeden polski rząd przeżyłam i jakoś się trzymam. Obecnemu będę kibicować i mam nadzieję, że intuicja mnie nie myli

Gość fiufiufiuu
w zadnym kraju zachodnim korupcja nie jest mile widziana ,a w polsce jak sie okazuje jednak tak polacy lubia dawac i brac i nie widza w tym nic złego -co pokozali wyborcy PO po akcjii sawickiej stara jestes a nie wiesz ze nie moze byc dobrze jesli jedni płaca podatki a inni to kradna?

Media powoli przestawiają się, zaczynaja krytykować i pokazywać kulisy \"sukcesów\" PO. Olejnik skrytykowała jednoznacznie Waltz, za próbę przeniesienia budowy stadionu narodowego. Sekielski i Morozowski odkryli jedno ze źródeł sukcesu Tuska- Łaszyna. Tak więc PO pozna smak władzy- zaczyna sie źle: Pawlak miernota ministrem gospodarki, Schetyna fanatyk i oszołom ministrem MSWiA, Boni, współpracownik SB, konadytatem na ministra pracy, Gronkieiwcz przestwiająca lokalizację stadionu narodowego, niczym zawodowy dyrektor przenoszący bloki na jezioro z \"Poszukiwany, poszukiwana\". Zobaczymy co będzie dalej, jak Tusk poradzi sobie z rosnącymi cenami, płacami dla budżetówki itd. Oby jak najlepiej, tylko sposobu nie widac w jaki to zrobi.

Gość to dziwne
hmm, to nie było miłe że "stara" jestem. Myślę, że należy zlikwidować przyczynę łapówkarstwa a nie będzie wtedy problemów. A skoro wyzywasz mnie od staruchów, to powiem ci, a pewnie tego nie wiesz, że łapówkarstwa nauczył starsze pokolenie PRL. W tamtych czasach niczego nie dało się załatwic bez koperty z załącznikiem. Pewnie minie trochę czasu zanim to się zmieni. Bo chyba nie sądzisz, że nadal WSZYSCY biorą i WSZYSCY dają. Ale to chyba nie jest najważniejszy temat w rządzeniu krajem. Myślę, że znalazłoby się kilka ważniejszych rzeczy do zrobienia, aby wszystkim żyło się lepiej

Gość to dziwne
a jeśli już chodzi o płacenie i kradzież podatków, to nie przypominam sobie, aby w budżecie na ten rok było 15 milionów na odwierty dla O.Rydzyka

Gość fiufiufiuu
Bo chyba nie sądzisz, że nadal WSZYSCY biorą i WSZYSCY dają. nie nie sadze tak bo teraz sie boja ale poczekaj za czas jakis znów wszsytko wróci do PRL owskich norm czy byłas kiedys w szpitalu ? chyba nie -widocznie zdrowie dopisuje -to dobrze dlatego nie wiesz jak tam sie sprawy maja

Gość fiufiufiuu
juz czytałam o 15 13 12 9 milionach kazda gazeta podaje inna kwote ty uwierz której chcesz

Gość fiufiufiuu
wiesz czemu były strajki lekarzy latem ? bo sie okazało ze łapowek juz brac nie mozna i moze nie starczyc na domki z basenami teraz juz strajku lekarzy nie bedzie bo wróca "stare dobre koperty" w koncu w PO prawie połowa to lekarze

Gość to dziwne
Szanuję twoje zdanie, tyle że zupełnie się z nim nie zgadzam. Jak prawie każda "stara baba" w szpitalu byłam nie raz. Więc doskonale wiem jak tam jest... A teraz żegnam i wracam do swoim obowiązków. Czas pokaże które z nas się myliło...

Gość fiufiufiuu
byłas i miałas super opieke bez łapowki? bajki mozesz opowiadac ....wnukom

Gość fiufiufiuu

Łapówki zaczęły sie jescze za okupacji niemieckiej, wtedy to konduktorzy w tramwajach i pociągach, zaczęli brać pieniądze nie wydając biletów, albo ludzie oddawali z powrotem bilety po to by uszuplić budżet okupanta. Utrwaliło to PRL. Pani Pitera ględzi o korupcji od 10 lat i nic z tego nie wynika. 2 lata rządy PiS, obniżyły rankingi korucyjne Polski, po raz pierwszy od 17 lat. A lekarze rzeczywiście strajkowali, bo utrudniono obieg kopertówek. Teraz będzie pani Pitera, walczyła z korupcją swoimi sposobami. A za dwa lata okaże się znowu że budżet biedny. Bo wbrew wielu opiniom, korupcja zżera dużą część dochodu narodowego.

Gość fiufiufiuu
byłas i miałas super opiekę bez łapowki bajki mozesz opowiadac ....wnukom

Gość fiufiufiuu
skoro ten PIS tak zle rzadził to czemu mamy dobre wyniki wzrostu gospodarczego --3 pozycja?

Gość fiufiufiuu
korupcja zżera dużą część dochodu narodowego.---by zyło sie lepiej tym co biora sawicka tez chciała by jej zyło sie lepiej

Jezu, jeszcze przeżywacie wybory? Możecie założyć tysiąc topików o tym jaki Tusk jest fatalny, ale i tak nie zmienicie tego, że to to Platforma wygrała te wybory. A co do tekstów, że Polacy za granicą to plugastwo.. No cóż, ciężko mi komentować takie chamskie i nacjonalistyczne teksty..

Gość agusieczek
a ty nie wiesz ,ze w obietnice sie nie pownno wierzyc? a w obietnice rzadu to juz wogole !