Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cala zimna

Jest mi ciagle zimno!!!

Polecane posty

Gość cala zimna

Jestem b. szczupla. Ciagle mam zimne rece, zimny nos. Pije cieple herbaty, robie gorace kapiele, a po chwili znow mi zimno. W nocy spie pod dwiema koldrami. Malo czasu spedzam na dworze i raczej malo sie ruszam, ale nie wiem czy ma to znaczenie? Co zrobic, zeby sobie poprawic gospodarke cieplna??? Znacie jakies sposoby?

a nie masz przypadkiem problemów z tarczycą? Może powinnaś zbadać poziom TSH, bo to nie jest zdrowy objaw...

Gość cala zimna
badalam z grubsza TSH 1,5 roku temu w ciazy i bylo wszystko ok. Dodam, ze mam to cale zycie. Musze sie bardzo cieplo ubierac :-) Moja mama miala nadczynnosc i niedoczynnosc tarczycy. Ostatnio nawet brala jod. Wystarczy zbadac TSH? Dzieki za Twoja odp. :-)

jak zaczniesz sie ruszac (czyt.cwiczyc), to poprawisz krazenie krwi i powinno byc ci cieplej ja mam tak jak i ty czasami, ale jak cwiczylam i hartowalam organizm na mrozie, to nie bylo mi zimno tak czesto pozdrawiam :)

Gość timbim
Mam to samo to kwestia zdolności organizmu do termoregulacji. Możesz sobie pomóc cwiczeniami, hartowaniem oraz używaniem ostrych przypraw: pieprz cayenne, imbir, gałka muszkatałowa, cynamon. One powodują przyspieszenie przemiany materii i termogenezę. W okresie jesiennym mozna kupic herbatki tzw zimowe właśnie z imbirem czy cynamonem. Często zawierają też owoce głogu czy dzikiej róży. Działają rozgrzewająco i uodparniająco. Bardzo apetyczna jest "Zimowe wspomnienie" VItaxu. Polecam !!!Możesz też parzyc zwykła czarną herbatę i dodawac do niej miodu, soku z cytryny i plasterek świeżego kłącza imbiru.

Gość cala zimna
Berenka i Timbim :-) Dziekuje bardzo, napewno macie racje. Nawet nie wiecie jak mi pomoglyscie :-) Jak nurkowalam w zimnej wodzie to wlasnie tez bywalo mi jakos cieplej. Moze to wlasnie kwestia krazenia :-)

Gość cala zimna
I jeszcze caaaly czas chce mi sie spac. Jakby moje funkcje zyciowe byly w hibernacji :-)