Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

MAMUSIE - JAK TO JEST Z TYM PRZEWIJANIEM?

Polecane posty

Mój mały Skarbuś ma już 9 dni:) I mamy taki problem - położna powiedziała mi, że powinnam go przewijać przed każdym karmieniem. No więc tak robię - mały się budzi - przewijam go i karmię, po czym słyszę ogromne \"purknięcia\" i okazuje się, że mały ma w pieluszce kupkę. tak jest prawie za każdym razem - czy mogę wobec tego wstrzymać się z przewijaniem aż skończę karmić? Czy skórka małego sie nie odparzy przez ten czas? Dodam, że używam pieluszek tetrowych i wkładam je do pampersa - żeby nie przesikał śpioszków, a pampersa wyrzucam co 3-4pieluszkę, chyba, że wcześniej jest ciężka.

gonia jak czujesz ze dziecko zrobilo kupe to zmien pieluche. Nie trzymaj maluszka w kupie bo sie odparzy.

o kurcze mi nic takiego polozna nie mowila... przuwjalam co karmienie, ale prawie zawsze po, najpierw nakarmilam, poczekalam troche zeby sie nie ulalo itp, przewaznie po karmieniu zawsze byla kupka i wtedy dopiero przewijalam przeciez nic sie dziecku nie stanie, jezeli zamiast przed karmieniem zrobisz to po :)

Nie przesadzaj - nakarm malego spokojnie i potem zmień pieluszkę - nic mu nie będzie.

no przed karmieniem on nie siedzi w kupie, bo ma tylko nasiusiane lekko, a kupka \"robi się\" dopiero w trakcie:)

Gość gonoa taka mloda mamcia
z ciebie :)

no zmieniaj pieluszke po karmieniu :) Wiesz sa rózne dzieci. Moja jak miala kupe to sie darla w nieboglosy i musialam ja szybciutko przewijac. nie dalo sie jej nakarmic z kupa ale sa tez takie ktore zrobia kupe i siedza cicho :)

Gość goniu sliczny chlopczyk
:) pozdrawiam

Takie częste kupki to tylko na poczatku, juz niedlugo będzie ich mniej. Nie martw się - wszystko opanujesz. Ja na początku to byłam taka nie pozbierana, ze nie wiedzialam w co ręce wlożyć i czasem to sie bałam, ze zapomnę malego przewinąć :P Zmieniaj mu pieluszkę po karmieniu, chyba, ze zobaczysz, że mu to bardzo przeszkadza, to wtedy częściej.

dziękuję Wam za opinie - a mam jeszcze jedno pytanie - co poradziłybyście mi na pleśniawki? Maleństwo ma cały języczek w białych krostkach - czy powinnam iść z nim do pediatry?

polecam nystatyne ale nie wiem czy mozna kupic bez recepty. Moczysz smoczek i dajesz malemu albo smarujesz buźke. Mojej odrazu wszystko poznikalo. Ja bym sie chyba wybrala do lekarza to jeszcze noworodek!

Ja zawsze do tego podchodzilam tak: sama stawialam sie w sytuacji mojego szkraba, ale majac dorosly rozum wiec dla mnie bylo normalne, ze chcialabym zjesc nie majac mokro miedzy nogami :). Nie wazne czy bede miala 5 czy 10 pieluch wiecej do prania, wazne bylo moje dziecko, aby mialo komfortowo, cieplo i wygodnie...............pozdrawiam :)

To moze byc tylko nalot od mleka a nie pleśniawka. Ale najlepiej jak to stwierdzi pediatra. Jesli to pleśniawka to lepiej szybko wyleczyc bo to dziecko boli. Na poczatek dobry jest Aphtin. Ale najlepiej do lekarza z tym.

do goniu śliczny chłopczyk dzięki wielkie:) :) :) a mam jeszcze jedno pytanko - przepraszam, że was tak zadręczam, ale jestes świeżo upieczona mamą - kładziecie dzieciaki spać w rożkach? i czy karmicie je w rozkach czy bez?

jak ja \"przystawialam do piersi\" to bez rozka ale jak zaczelam karmic butelka to juz w rozku bo bylo mi wygodniej. Mala spala opatulona w rozek bo w domu bylo chlodnawo.

nalot achodzi jak potrzesz jezyczek gazikiem zwilzonym wodą przgotowaną

Gonia mi polozna kazala po kazdy karmieniu zwilzyc pieluszke przegotowana woda i przetrzec jezyk jezeli to plesniawki to szybko do lekarza zreszta polozna napewno przychodzi do ciebie, mialas juz wizyte lekarza, ich zapytaj, ja nie widzialam jezyka Twojego dziecka wiec nie wypowiem sie co to jest

ja nie karmie w rożku - tylko w samym ubranku i obok mam kocyk na wszelki wypadel lekko okrywam. Mogę ją wtedy ładnie do siebie przytulić.Ale małą śpi w rożku - jak wróciłam ze szpitala to wrzuciłam do szafy. Ale przy okazji odwiedzin babci podałam małą w rożku i okazało sie że bardzo ładnie śpi, taka otulona w kokonik. Przynajmniej odruchy moro jej nie budzą.

Przewijanie przed karmieniem to nawyk z czasów tetrowych pieluch... dziecko jak miało mokro to nie chciało jeść. Teraz jak się raz zsika w pampersa to i tak ma sucho, toteż nie ma to znaczenia. Przecież bez sensu zmieniać praktycznie suchą pieluchę tylko dla tego, że zaraz będzie się karmić i po to, żeby mały przy karmieniu nawalił w nią kupę :D No, chyba, że jest już mokra, ale taką trzeba zmienić niezależnie od tego, czy ma się zaraz karmić czy nie :)

mialam ten sam problem z przebieraniem... ja zaczynalam karmic malego jak uslyszalam ze cos zrobil a bylo slychac :) to przerywalam karmienie... na poczatku sie buntowal ale po 3-4 dniach to sam przestawal jesc i czekal az go przebiore... na plesniawke mozna stosowac Aptin...tez myslalam ze to osad z mleka ale po 2 dniach cala buzie mial w bialych plamkach... jezyczek az go bolal...

aaa... kurde nie przypuszczałam, że tego dziadostwa jeszcze ktoś używa :D