Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie daje już rady

mam ochote się zabić przez te zęby

Polecane posty

Gość nie daje już rady

leczę jednego zęba już sporo czasu, mam kanałówkę. chodziłam dwa tygodnie z trucizną, strasznie bolało ale ząb się zatruł, natomiast wczoraj miałam czyszczone kanały ale jeszcze nie do końca więc dentystka wsadziła mi ponownie opatrunek...z tym że tym razem jest strasznie gorzki, nie do wytrzymania!! Ciągle czuje ten smak w ustach , mam ochotę sie zwymiotować, dodam ze to nie jest smak tlenku cynku.

Gość nie daje już rady
nikt nie miał lekarstwa na ząb zakładanego?

Gość nie daje już rady
nie przypominam żebym zadała pytanie jak się dba o zęby. wiesz w pewnym wieku zęby zaczynają sie psuć mimo że o nie dbasz...

Gość ja tez dbam o zeby
i co mam predyspozycje do psucia sie zeba od wewnatrz (pomimo wchłaniania multum jogurtów, mleka itd) i co na to powiecie ? :O proponuje przejsc sie do innego dentysty, troche to dziwne zeby tak Cie meczyli u mnie dentystka tylko podczas jednej wizyty "załatwia" kanałowo ząb,

Gość ecipeci-k
to prawda ze moze byc to upierdlwe i niemile ale zeby pisac ze sie zabijesz ? ludzie naprawde maja duuuuze problemy......

Gość nie daje już rady
może przesadziłam w temacie że sie zabiję, ale ból zęba potrafi człowieka wyprowadzić z równowagi.

Gość ja tez dbam o zeby
ecipeci-k dla mnie bol zeba to włsanie wiekszy problem, chyba nie wiesz jak moze bol uprzykrzyc zycie:O nie daje już rady idz do innego dentysty, albo prywatnie jesli leczysz sie panstwowo, dla mnie takie przeciaganie to dziwna rzecz.

Gość eksperymentka
wchlanianie jogurtow i nabialu nic nie pomaga, takze porzadne szorowanie kiedy organizm jest w nierownowadze kwasowo-zasadowej- jesli srodowisko jest zbyt kwasne to organizm probuje je zrownowazyc podbierajac wapn z zebow i kosci trzeba dbac o produkty zasadowe w swojej diecie czyli warzywa i owoce a mocno ograniczyc produkty zakwaszajace- mieso, kawa, cola, cukier, maczne, bialy chleb, alkohol a takze wlasnie nabial lepsze od nabialu jest spozywanie ziaren sezamu, zielonych lisciastych, brokulow, slonecznika

Gość na pierwszej wizycie
na żywca ci nerw usuwała ? za piewszym razem zatruwa się ząb przy następnej wizycie us€wa nerw jak boli to powtórka znów zatruwa wypełnia kanał-y plomba i już :)

Gość ecipeci-k
wiem co to jest bol zeba i wiem ,ze jest to do naprawienia-zmiana dentysty ewent.pozbycie sie zeba ...natomiast znam tez co to jest niechec do zycia (depresja) dlatego draznia mnie takie tytuly o checi zabicia sie ..bez przyczyny :(

Gość nie daje już rady
super, oczywiście nikt z was nic sensownego nie napisał, chodzi mi o to czy ten gorzki smak powinien być? mam wrażenie jakbym dezodorantem psikała do buzi, ten smak i zapach jest po prostu nie do wytrzymania.!

Gość myniaa
zadzwoń sensownie do stomatologa i sensownie zapytaj ...sensowne nie???

Gość nie daje już rady
dzwoniłam i pytałam, powiedziała że tak musi być i można czuć lekki posmak gorzkiego, z ty że to nie jest lekki posmak! jak mnie bolał ząb 3 tygodnie po zapląbowaniu i wydzwaniała do nich to też tak mówili że musi być a później antybiotyki, tryskająca krew bo zainfekowali, miałam zapalenie okostnej! Dlatego zadaje pytania tu bo nie ufam żadnemu stomatologowi!!!

Gość eksperymentka
to wez lyzke oleju - jaki tam masz w domu- do buzi i ssij ok 20 min, po czym wypluj i przeplucz buzie zabieg powtarzaj az do poprawy poprawa powinna wystapic juz po 1 ssaniu olej po 20 min powinien sie zrobic bialy

Gość eksperymentka
to wez lyzke oleju - jaki tam masz w domu- do buzi i ssij ok 20 min, po czym wypluj i przeplucz buzie zabieg powtarzaj az do poprawy poprawa powinna wystapic juz po 1 ssaniu olej po 20 min powinien sie zrobic bialy

Gość nie daje już rady
dzięki za radę, ssałam olej już dwa razy ale pomaga tylko na chwilę... spróbuje jeszcze może w końcu pomoże...faktycznie był biały po 20 min. Jutro z rana idę do stomatologa i niech mi założy inny opatrunek, bo to naprawdę jest nie do zniesienia! Najgorsze jest to że za tego zęba zapłaciłam już ponad 300zł i nadal nic nie jest zrobione to jest jakiś skandal! Państwowo pewnie by to wszystko lepiej zrobili...

Gość gość
" ja tez dbam o zeby i co mam predyspozycje do psucia sie zeba od wewnatrz (pomimo wchłaniania multum jogurtów, mleka itd)" raczej to dzięki temu masz problemy z zębami. ja od dziecka w zasadzie jestem bezmleczna a ani nigdy nic nie miałam złamanego pomimo wielu naprawdę poważnych stłuczeń, ani nic mi się nie dzieje z zębami takiego.... takze wiesz 🖐️ a ci co pisali że o zęby trzeba dba - kanałowe leczenie się przeprowadza również w przypadku np. urazu mechanicznego i obumarcia zęba, a nie tylko dlatgeo że ktoś nie mył zębów i ma przez to dziury :O

Gość gość
ja tez mam spore problemy wylecze jednego wyskakuje nastepny i tak w kółko kosztuje to ze szkoda gadac stres przy tym ostatnio miałam przemyslenia ze człowiekwi powinny zeby odrastac jak krokodylowi życie byłoby łatwiejsze i mniej bólu