Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skorpionka81

Czy można zapobiec ulewaniu?

Polecane posty

Wiem, że należy po karmieniu dziecko \"sprowadzić do pionu\" ;) i poklepać po pleckach, żeby się odbiło. Ale co jeśli mimo to, jakis czas po jedzeniu ona wciąż ulewa? I to ulewa tak, że sie czasem boję, że sobie twarz zaleje całą :-0 i się tym udusi. Szczegolnie w nocy się boję odlożyc ją do lozeczka, bo a nóż się coś zlego przez to stanie. Co mozna zrobic by dziecko nie ulewalo??? :-0

Gość moja niunia
też strasznie ulewała, i po odbiciu i póżniej, ale przybierała na wadze prawidłowo więc czekaliśmy cierpliwie aż samo minęło, bo czasem jest tam coś niewykształcone i potrzeba czasu ale każdy przypadek inny, więc należy obserwować lub poradzić się lekarza, pozdrawiam

mojemy bakowi strasznie sie ulewalo i nawet od czasu do czasu uleje... a sposob mialam taki ze karmilam go zawsze jak widzialam ze jest spiacy (zawsze sobie troszke podiadl i zostalo mu troszke w brzuszku zostalo jedzonka):) ....chyba ze wolal jesc i nie chcialo mu sie spac, ale w tedy zawsze mu sie ulalo..... jak usnol to nie ulewalo mu sie po tym....

hej pamietam że mi doradzono podniesienie dna łóżeczka tak żeby dziecko nie spało na płaskim tylko pod małym kątem i zawsze kładłam małą na boku bo jak się ulało to wsztystko wypłynęło i mała nie krztusiła się, i jesli dziecko przybiera na wadze to nie ma się czym martwic tylko trzeba przetrwać i zapobiegać zakrztuszeniom(słyszałam też że dzieciom ulewającym często zdarzają się zapalenia ucha gdy ulane mleko przypadkiem dostanie sie do ucha co zdarzyc sie przecież może gdy dziecko leży więc trzeba zwrócić na to uwagę. To tyle co pamiętam, moja mała długo ulewała ale w końcu sama z tego wyrosła, czego i tobie życzę

skorpionka - na drugim zdjeciu Twoja niunia ma taki sam dzióbek jak moja kruszyna:D

Gość a u mnie
być może ma mały refluks.Moja córka ulewała dużo,bardzo.Ja przestałam ją karmic jak miała 4 m-ce i zaczełam pobawać mleko AR>rewelacja>Wszystko jak ręką odjął.Wiem,że jest coś takiego dla dzieci na piersi co się im podaje,żeby mleko gęstniało w brzuszku.Poszukaj w necie

Gość a u mnie
mączka chlebka swiętojańskiego czy coś takiego