Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ESTEREA

SKOŃCZYŁAM PEDAGOGIKE RESOCJALIZACJI. GDZIE PRACOWAC????

Polecane posty

mam pytanie: czy ktos z Was wie jak napisac list motywacyjny w sprawie pracy np. w mlodziezowym osrodku wychowowczym?? co powinien taki list zawierac??? to wazne dla mnie czekam na szybka odpowiedz. Gaja

Gość autorko jako podegog popracuj
nad interpunkcją i ortografia . Przy twojej specjalności cierpliwość przydałaby się także.

Gość autorko jako pedagog popracuj
pedagog oczywiście, zdenerwowałam sie , dlatego literówka. A powód irytacji stąd, ze znam akurat wiele dzieczyn po tym kierunku, które nie maja pojącia , co robic dalej - po co wybierały tak specyficzna i trudną specjalizacją?

Gość gość
cześć,bylam w domu dziecka i w pogotowiu opiekuńczym i wiem jak wygląda praca wychowawcy tam i od razu mówię to nic łatwego.Trzeba mieć dużą cierpliwość,wytrzymałość psychiczną. Ja byłam tam jako wychowanka ale wiem jak dzieci z takich ośrodków mogą być okrutne. Wychowawca jak wychowawca przychodzi do pracy i leci według harmonogramu dnia ustalonego,jedynie w wolnym czasie może zorganizować jakieś zajęcia dla dzieci i młodzieży. Musi umieć rozmawiać i z małymi dziećmi ale i z nastolatkami które dojrzewają,są zbuntowani,a młodzież w ośrodkach buntuje się jeszcze bardziej niż wychowywane w domu z rodziną,ponieważ mają żal do wszystkich że muszą tkwić w danej placówce i nie rozumieją że w wiekszej części przypadków trafiają tam przez swoje zachowanie.Więc zanim złożysz cv do takiej placówki pomyśl czy jesteś silna pstychicznie,czy nie jesteś porywcza i czy jesteś konsekwentna ?? to tyle z punktu widzenia byłej wychowanki pogotowia opiekuńczego i domu dziecka :)