Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***stażystka*

Pilne! - staż absolwencki, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość ***stażystka*

Wiem, mogłam sobie poszperać ustawie ale napradwę zależy mi na czasie... Czy to prawda że jeśli staż u danego pracodawcy będzie wynosił 12 m-cy to wtedy ten pracodawca ma obowiązek podpisać umowę na jakiś czas? Z tego co wiem kiedys tak było a teraz? Czy ktoś z was wie?

Zalezy z jakiego programu, czy to jest staz ze srodkow EFS czy budzetu. Niby istnieje taki przepis, ze pracodawca musi zatrudnic po zakonczeniu stazu - chodzi o efektywnosc zatrudnienia. Nie kazdy sie do tego stosuje, UPy tez nie kwapia sie do kontrolowania tych dzialan.

Gość ***stażystka*
to jest staż z UP. najpierw dostałam umowę na 6 m-cy, ale pracodawca przebąkuje, że jesli chce to mogę przedłużyć. I tak się zastanawiam czy jeśli przedłużę o kolejne 6 m-cy to będzie musiał ze mną podpisac umowę. Dzięki za odp:)

Staz z UP i jak znam zycie z EFS - otrzymalas umowe albo pisemko o przyznaniu stazu i byly tam znaczki Europejskiego Funduszu Spolecznego? Z tego programu istnieje obowiazek zatrudniania, ale jesli pracodawca posiada wiecej niz 1 stazyste - np. 3 to z nich zatrudnia tylko jedna osobe. Jesli jestes sama, teoretycznie powinnas zostac zatrudniona. Powinnas, bo jesli pracodawca tego nie zrobi, UP \"nie da\" mu wiecej stazysty. Teoretycznie, bo w zasadzie malo kto tego przestrzega - oczywiscie na niekorzysc stazysty. Albo zatrudnia cie na 3 miesiace i sprawa zalatwiona. Pamietaj, ze po stazu nie nabywasz prawa do otrzymania zasilku dla bezrobotnych, wlasciwie nic ci sie nie nalezy.

Gość ***stażystka*
Dziękuje ill_ już wiem wszystko dziękuję za pomoc 🌻

Gość już nie kadrowa
Guzik prawda!!!! Nikt nie gwarantuje zatrudnienia po skończeniu stażu. U nas też było mnóstwo stażystów i nigdy nie było mowy o zatrudnieniu po skończeniu. Bzdura totalna. A jesli są na to przepisy to w takim razie nikt sie do tego nie stosuje i nie sprawdza a mało tego stażyści są ciągle przymowani.