Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie a chce

czym sie rozni ogrzewanie elektryczne od centralnego

Polecane posty

Gość Bunio-27
No to jezeli sa dwa piecyki to kalkulacja zmiejszy się o połowę :) więc za zimę wyjdzie 1000 zl. A co do tych 90 zl miesięcznie to powiem ci że wielu takie rachunki płaci bez elektrycznego ogrzewania, dlatego tak niska kwota mnie zdumiewa.

Gość a ja nie wiem843789432
zima -- czyli 6 miesiecy?

Gość a ja nie wiem843789432
czyli po ok180zł zł za miesiac tak?

Gość nie znam sie a chce
to oczywiscie byłam ja autorka topiku:D

Gość ja mam Co i powiem tyle
ogrzewane jest połowa domu , na górze ja , na dole rodzice, którzy troche mnie "grzeją", ale nie ma sąsiadów po bokach tak jak w blokach bo to dom wolnostojący. ogrzewana powierzchnia 170m2, kocioł dwufunkcyjny, ustawione temperatury na sterowniku 6.00-23.00 19.5C, 23.00-6.00 16,5C rachunki za gaz za zeszły rok od października 2006 do października 2007 wysniosły 1835zł trzeba tez zaznaczyc, że gotuję na gazie i to dosyć duzo i kocił ogrzewa też przez cały dzień bojler z wodą (po to żeby można było się kąpać jednoczesnie bo mam dwie łazienki)

a i te 170m2 to tylko moja cześc, rodzice swoją sami ogrzewają, maja centralne i kozę w której palą drewnem, a ponieważ sa ciepłolubni to mają w swojej częsci nawet 30C i trochę pewnie mnie grzeją od dołu

i jeszcze ważna rzecz: cały dom jest ocieplony (i częśc rodziców i moja) i wszędzie są nowe okna

Gość Bunio-27
6 miesięcy trwa okres jesienno zimowy październik - marzec to w tym okresie zazwyczaj ogrzewa sie mieszkania. Do przedmówczyni , niezazdrosze wam ze musicie siedzieć przy 16 stopniach. U nas jak spada poniżej 20 to wszystkie grzejniki chodza na maksa. Tyle że mieszkam w bloku , po środku i temperatura nie spada poniżej 20 stopni, w dzień

Gość nie znam sie a chce
nie porównujmy mieszkania 170m2 do 37 :o

ale my przy takiej temperaturze nie siedzimy tylko śpimy... między 6.00 rano, a 23.00 mamy 19.5C...

Gość upikikikiki

Gość ktos jeszcze

Gość gość
centralne jest bardziej przyjazne srodowisku no i tansze, dlatego ja sie zdecydowałam własnie na nie, najlepiej jakbys poczytala gdzies o tym, np tutaj www.termika.pgnig.pl/cieplo-sieciowe/ i zdecydowala co jest najlepsze dla ciebie :) ja zdecydowalam sie na termike i nie zaluje, wrecz przeciwnie :)