Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yola1

kryzys małżeński po porodzie

Polecane posty

Gość yola1

witam, niedawno urodziłam synka (5 paź) i od tamtej pory w moim małżeństwie nie dzieje się najlepiej. mąż przestał zwracać na mnie uwagę, skupia się tylko na dziecku. czuje że przestałam mu się podobać. przestał mnie przytulać nie mówi że mnie kocha i w ogóle nie pomaga w obowiązkach domowych. próbowałam z nim porozmawiać na ten temat ale zbył mnie słowami ,,nie przesadzaj" proszę pomóżcie mi rozwiązać ten problem.

Gość a u mnie
kurcze,przeważnie jest odwrotnie.Kobieta nie chce,bo zajęta jest tylko dzieckiem,a facet chce.To mnie zastrzeliłaś.........

Gość ekspertka
ty no mnie tez a mnie wkurza maz bo bez przerwy chce sie przytualc i oskarza o zdrade:O

u mnie było tak samo tzn maz skupił się na dziecku i miałam wrażenie, że to ono jest dla niego najwazniejsze i nic sie nie liczy ... smutne ... czułam się odrzucona, niporadna i niepotrzebna ...

Gość waga22
Moze zaskocz go czyms milym,np.kup sobie odlotowa bielizne na wieczor,wczesniej przygotuj kolacje ze swiecami,wiem ze to trudno zorganizowac gdy sie ma male malestwo,albo moze zrob cos prostrzego,np.powieksz zdjecie na ktorym jestescie razem jeszcze przed urodzeniem dziecka,i daj mu to zdjecie ladnie zapakowane,no niewiem co by tu jeszcze wymyslic

Gość okruszek 17
ja mysle ze to chwilowe :) zachwycił sie chlop niemowleciem . zobaczysz niedlugo wszystko wroci do normy., a jesli chodzi o obowiazki domowe to zmuś go , to w koncu tez jego obowiazki czyz nie?

Gość yola1
waga22 dzięki za te pomysłu ale to nie będzie zbyt łatwe ponieważ mieszkamy z moja mama i kolacja przy świecach raczej nie wchodzi w grę no chyba ze wspólnie z mama ;-( . Jak narazie to mam zamiar poczekać może po czasie wszystko sie zmieni? Chociaż boje się że może być już za późno.!!!!

Gość waga22
ja mysle ze powinnas zrobic cos romatycznego co mu przypomni z lekka o waszej milosci,moze zrob mu masarz z eterycznymi olejkami,odraz zrobi sobie aroma terapie,moze go rozluzni

Gość okruszek 17
a moze to Ty sie do niego przytul i powiedz mu ze go kochasz. Mozesz tez zrobic mu jakis prezent za to z jest fajnym tata i mezem . Faceci tez lubia takie rzeczy;)

Gość waga22
no wlasnie pieszczotliwe traktowanie najlepiej dziala na mojego meza,faceci sa jak mali chlopcy

u mnie tez tak było, mąz zajął sie dzieciem a mnie zaczął olewać i wręcz oskarżac jaka to zła matka jestem i gospodyni i żona, sam nic nie robił tylko krytykował mnie, jak się skończyło? w miniony czwartek dostałam rozwód, i tak za długo czekałam z tym córka ma 4 lata teraz jestem spokojniejsza i mniej nerwowa

u nas\\tez chyba obydwoje bardziej skupilismy sie na dziecku niz na sobie. Z ta roznica ze maz pomaga jak nigdy dotad. Ja sama nie czuje sie jeszcze dobrze z tymi pozostalymi kg wiec narazie daje sobie czas i czekam. To chyba normalne. Un mnie minely od porodu 3 tyg.

Gość yola1
mi tez zostały zbędne kilogramy po ciąży ale bardzo sie staram je zgubić szkoda tylko ze on nie docenia moich starań. chyba muszę uzbroić sie w cierpliwość i czekać. okruszek 17 próbowałam tak robić ale bez skutku. niestety!

kryzys zażegnany :) wystarczyło tylko trochę cierpliwości i dużo miłości ❤️😍 👄 😘