Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rumień

rumień na podudziu po raz 3 ! Boje się że to objaw jakiejś choroby!!

Polecane posty

Gość rumień

cholera co mi może być?! Po raz trzeci w ciągu 3 miesięcy pojawił mi sie jakiś rumień czerono-żółty w podudziu ,leczyłam sie ale powiedziano mi że to od ukąszenia owada ale bez przesady - w tym samym miejscu by mnie ciął co miesiąc? Nie nie, takich cudów nie ma.Natomiast boje sie ze to moze byc sarkoidoza ,bo jeden z lekarzy tak mi zasugerował. Miałyście może kiedys cos takiego albo wasz znajomy? Strasznie sie boje ze to objaw jakiejs grożnej choroby;(

Gość karo13
Witaj! U mnie wystąpił rumień po ukąszeniu kleszcza. Różne są objawy boreliozy, u niektórych osób rumień może pojawic się kilka razy... mogłaś nie widzieć kleszcza i odpadł. Ja akurat widziałam i leczę się 3 m-ce antybiotykami. Zapraszam na topik, są tam zdjęcia i opisy, poczytaj, porównaj / może to nie to.....ale jeżeli, to b. poważna choroba. Pozdrawiam. 🌼 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3268595&start=180

Gość rumień
dziękuje Ci bardzo za odzew :) pozdrawiam serdecznie

Gość rumień
byłam dzis u lekarza.Podejrzenie boleirozy."świetnie"!

Gość a czymś to się jeszcze objawia
u ciebie?

Gość rumień
w sumnie to tylko mam rumień. Taki duży,zobwódką,jakby pierścieniem w podudziu.Ciepły jest i swędzi strasznie.Ciągnie sie to juz 3 miesiąc.W piątek mam miec robione badania w celu potwierdzenia bądz wykluczenia boleirozy.Denerwuje sie.Czy to groźne?

Gość moze to takze byc
grzybica, takie sa objawy okragly rumien, z wyrazna obwodka i jeszcze swedzi w dodatku, jak 3 miesiace tak masz to zbadaj sie pod tym katem

Gość karo13
Jeżeli to rzeczywiście bolerioza, a ciepły rumień na to wskazuje, to bardzo grożna choroba. Badania powinny potwierdzić lub może wykluczą? Niestety lekarze podchodzą do sprawy lekceważąco. A czy masz jakieś inne objawy? np.dretwienia, bóle głowy, bóle stawów, oczu, temperature , objawy grypodobne? Pozdrawiam :classic_cool:

Gość karo13
grypopodobne /miało być/

Gość ewqa2
Karo 13 jest tutaj,a wiec wszystko Ci napisze, zna dobrze temat. Ja tylko na pocieszenie napisze, ze jezeli jest rumien to znaczy,ze choroba jest swieza a taka latwiej wyleczyc.Swoja droga jeszcze raz potwierdzilo sie, ze lekarze to konowaly.

Gość karo13
ewqa 2...:classic_cool: Witaj! Jakie mam wysokie notowania na kafe!!!....znasz sprawę, cholewka od 5 tygodni czytam tylko hasła >borelioza>, zbieram informacje i zastanawiam się,czemu tylu ludzi cierpi i nie ma im kto pomóc, tylko szukają porad na forum i tak wzajem się wspierają ... Poznałam tu dziewczynę z późną boreliozą, w poniedziałek miała punkcję , leży z bólem głowy w szpitalu, w desperacji zdecydowała się na takie leczenie. Pozdrawiam Cię.

Gość rumień
dziękuje wam za odzew.Wiecie co w sumnie ja innych objawów nie mam ,tzn mam na mysli jakich bólów stawów,głowy itp. Wydaje mi sie że karo13 ma racje z tym ze to początek choroby.Przypuszczam ze nabawiłam sie tego w sierpniu jak byłam na mazurach i chodziło sie troche po lesie.Właśnie wtedy ,na przełomnie sierpnia/wrzesnia pojawi sie pierwszy rumień w podudziu.Potem ustapiło i po miesiącu znowu rumień.Wtedy byłam leczona juz antybiotykiem bo idiotyczna pani dr powiedziała ze to "jakies tam ukąszenie" .No fajnie.A teraz znów mam go poraz 3 juz.Dzis byłam z tym u innego lekarza który dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych a w ksiązeczce wpisał mi podejrzenie boleirozy.W piątek mam miec robione badania.Kurde tak sie denerwuje ze szok! Podobno to groźna choroba.I jak z tym życ?Czy z tego da sie w ogóle wyleczyć czy już kicha?:(

Gość rumień
boreliozy miało być

Gość karo13
Hej! Poczekaj na wyniki! spokojnie. Nie wiadomo co zaproponują, ja nie godziłabym się na punkcję! Test Elisa jest beznadziejny. Lepszy jest WB, a najlepiej zrobić PCR w Poznaniu/ wysyłkowo/. Badania nie są wiarygodne, różnie wychodzą...i bardzo drogie. Leczenie jest długie, podobno, podobno! można wyleczyć, ale im więcej czytam,tym mniej w to wierzę. Możesz wejść na< forum borelioza gazeta pl.>, link się nie wkleja, i tam poczytać, ale na początku nie będziesz wiedziała o co chodzi i na pewno się zdołujesz. Trzymaj się cieplutko🌼

Gość rumień
dziękuje :)

Gość rumien
jutro mam badania w szpitalu ,strasznie się denerwuje :(

Gość ewqa2
Rozumiem Twoje zdenerwowanie, wcale sie nie dziwie. Jezeli wyniki potwierdza borelioze to dostaniesz leczenie antybiotykami , dobrze gdybys trafila na znajacego chorobe lekarza. Ich jest bardzo malo- niestety. Bedzie dobrze, masz rumien a to oznacza ,ze choroba jest swieza i nie trzeba bedzie( prawdopodobnie) dlugo jej leczyc. MOja mama tez miala rumien i borelioze. Kilku lekarzy tez nie poznalo sie na chorobie ,az wreszcie skierowano ja na badania, przeleczono ja i jest ok. Naprawde, grunt to szybkie leczenie. Bedzie dobrze.

Gość rumien
dzieki ewqa za pocieszenie :) przypuszczam ze ciapnął mnie w sierpniu wiec chyba nie jest jeszcze za późno na leczenie

Gość Czy wam tez
u mojej mamy boreliozo stwierdzono bardzo pozno, dalo sie wyleczyc wiec spokojnie uszy do gory 🌻

Gość karcia027
Witam wszystkich czy ktoś mógłby mi powiedziec jak wyglada badanie mediastinoskopii i jak dlugo jest sę w szpitalu??

Gość wesoła:)
mój rumień na łydce pojawił się 4 lata temu , sam zniknął .Ponownie pojawił się po półtora roku .Byłam w szpitalu -zrobili badania i wysłali do domu ,bo trzeba było czekać na wyniki. diagnoza lekarzy po otrzymaniu wyników - guzki są reakcją organizmu ale na co ? nie potrafili określić. moje guzki to czerwone zgrubienia ,bolące przy dotyku,sporadycznie rozlewające się z napiętą skórą , następnie robią się sinawe i znikają. Najczęściej na podudziach , czasami na udach i na rękach w rejonie łokci . Po tych rozlewających czasami zostają ślady , ale myślę że to bardziej pozostałości po stosowaniu maści ichtiolowej ,która łagodzi ból i napięcie skóry. Czy ktoś ma podobne objawy i wie coś więcej?