Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskółeczka mała

Niezapomniana podróż zamiast wielkiego wesela - warto? czy lepiej weselicho?

Polecane posty

Gość zakochana_panna
hmm mysle ze dobrze mozna sie bawic na wycieczce...z ta odpowiednia osoba

Gość dotinn
Jak się zaoszczędzi na weselu to pieniądze na wymarzoną podróż się znajdą same :) Nie trzeba wyjeżdżać daleko by przeżyć niezapomniane chwile. Ostatnio natknęłam się na ten kurort Głęboczek na Pojezierzu Brodnickim. Nie wiedziałam, że mamy takie fantastyczne pod względem krajobrazu miejsca w Polsce. M. Gessler chwaliła ich kuchnię. Ponoć można tam też wziąć leczniczą kąpiel w winie :) kuszące ;)

Gość kochająca świat
Ja akurat nie znoszę wesel, mąż także. Dlatego u nas decyzja była łatwa :) I powiem wam tak- żadne wesele, impreza i zabawa nie dadzą wam tego, co wyjazd w totalnie odmienny zakątek świata- minął już rok, a my ciągle i ciągle wspominamy, zachwycamy się, oglądamy zdjęcia, opowiadamy przyjaciołom :) Byliśmy ponad 2 tygodnie w Tajlandii, Kambodży i Wietnamie. Było bosko! Było sporo relaksu na tajskiej wysepce i wiele przygód w dżungli, stare świątynie porośniete drzewami, żeglowanie po niesamowitych zatokach, zajebiste jedzenie, egzotyka co krok. No w ogóle dla nas kosmos i odjazd totalny :) Ale nie korzystaliśmy z żadnych biur podróży i "wczasów" tylko z wyprawy organizowanej w niewielkich grupach przez taką fajną parę. Kosztowało nas to łącznie ok. 14 tys. ze wszystkim za dwie osoby, więc chyba taniej niż wesele, a będziemy mieli co dzieciom opowiadać. No ale najpierw dobrze to przemyślcie- każdemu to, co lubi :)

Gość krem z pieczarem
kochajaca = mozesz podac jakies namiary skad wyjezdzalas w ta podroz tajlandia, kambodza, wietnam? jaki byl standard? 14 tys za 2 os. to b. malo jak na ponad dwa tyg. w 3 TAKICH krajach, napisz cos wiecej bo mnie zaintrygowalas. ja co prawda bede robila wesele ale w podroz poslubna (z kasy z prezentow) chcemy sie wybrac. a wole co innego niz oklepany egipt, turcje czy grecje

14 tys za taką podróż to całkiem sensownie i nie musieli wcale oszczędzać:) Mogli pohulać. Lot rezerwujesz wcześniej- np. do Tajlandii można polecieć za 1,2 tys za osobę. Życie na miejscu to śmieszne kwoty- w zeszłym roku razem z 4 znajomych wynajęłam na 3 tygodnie dom przy plaży za 800zł- w Wietnamie. Jedzenie- grosze, owoce- grosz, zwiedzanie- tu poszaleliśmy. Łącznie za osobę 3tyg. Birma, Laos, Wietnam zapłaciliśmy po ok. 4-5 tysięcy. Jak się myśli, to się tanio zwiedza świat;)

Gość kochająca świat
no to faktycznie dobry deal, ale ja szukam teraz bo wybieramy się do Laosu (przez Tajlandię właśnie) to bilet najtańszy za 2500 zł :O A tamci, z którymi jechałam to www.azjatycko.pl, ale byłam na ich stronie przed chwilą to widzę, że dopiero w listopadzie najbliższy wyjazd mają, a miejsca i tak już wszystkie wykupione, więc dopiero na styczeń są najbliższe wolne miejsca. A że pary chca najcześciej od razu po ślubie jechać to teraz się z nimi nie da, dopiero za 4 miechy najwcześniej. Ale polecam - fajni młodzi ludzie, organizacja zajebista a przy tym nie jest sztywno i można sie niezle zabawic :)

Jeżeli lubicie wesela, a Ty całe życie marzyłaś aby wystąpić w białej sukni, jeżeli macie rodzinę z którą naprawdę chcecie dzielić się szczęściem bo wiecie, że będzie z nimi niezapomniana impreza to róbcie wesele. A jeżeli nie to bez żalu udajcie się w super podróż poślubną. My na naszą wydaliśmy więcej niż przewidywaliśmy ale była bardzo długa bo 3tyg. i zobaczyliśmy chyba wszystko co po drodze było do zobaczenia. Była to bardzo aktywna i niezapomniana podróż - wspomnienia na całe życie:) (a jeśli chodzi o wydanie większych pieniędzy to nie żałuję nawet połowy grosza).

Kochająca- a gdzie szukasz biletów? bo ja przeglądam www.bilety-lotnicze.pl i fru.pl i szukam fajnych deali:) Kiedyś widziałam Australię w promocji a 2 tys round trip, ale byłam spłukana jak ostatnie nieszczęście. Do dziś nie mogę sobie tego darować...:) Czasami trafiają się świetne okazje. Rosyjskie linie latają tanio po Azji.

Gość kochająca świat
blankee- najczęściej to przez fly4free.pl- tam są mega promocje, oni piszą o każdej linii lotniczej, jak tylko coś się trafi. Są najlepsi :) Raz byłam z nimi w Azji za 150 funtów bilet z londynu (w jedna strone), dodałam ich na facebooku i codziennie prawie nowe oferty są. Teraz poluję na Amerykę PŁd w zimie :) A w ogóle to ta para z azjatycko.pl dała mi na nich namiar :) mówili, że wiele razy znaleźli tam świetne oferty.

Gość U nas było tak...
Początkowo chcieliśmy tylko obiad dla najbliższej rodziny. Potem postanowiliśmy, że wyprawimy małe przyjęcie (46 osób) dla rodziny najbliższej i naszych przyjaciół, były tańce, zabawa w świetnym gronie i nie żałujemy. Lubimy się bawić, i jednak taki obiad w restauracji i do domu to nie dla nas. Chcieliśmy się podzielić tą radością z bliskimi i razem z nimi się bawić. Było super. :) Potem dużo kasy władowaliśmy w remont mieszkania i umeblowanie go, bo chcieliśmy dopieścić je tak, jak sobie to wymarzyliśmy. Poszły na to praktycznie wszystkie prezenty pienięzne z wesela. W podróż poślubną, a właściwie nie wiem jak ją już teraz nazwać bo lecimy w 1 rocznice ślubu. :)

Gość girl90
A ja bede miec tak. Juz wszystko obliczylam. Cale wesele wyjdzie gora do 27 tys. z czego 14 daje mi tata, a my placimy za sale. Natomiast za pieniadze z prezentow wyjedziemy w podroz poslubna. Nie potrzeba mi jakiejs egzotycznej wyprawy. Nam wystarczy np. Chorawacja. Jest tam naprawde pieknie i ostatnimi czasy nie jest to też droga podroz. Ja nie bylam tam 15 lat, bylam tam tylko jako dziecko i gdyby nie zdjecia to bym nawet nie pamietala jak tam bylo. Natomiast moj narzeczony nigdy nigdzie nie byl - bylo ich duzo w domu bo 10 osob z czego 8 dzieci - a co dopiero za granica. Takze nam to w zupelnosci wystarczy :). O wesele i pieknej sukni zawsze marzylam :).