Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anecia007

po ilu brania diane 35 nie tzreba uzywac innych srodków anty...

Polecane posty

Hey dziewczyny;* biore od 4 dni diane 35 dzisiaj wziolam 4 tabletke i jak narazie nie mam zadnych skutków ubocznych tylko dziwnie , ze kiedy wziolam pierwsza tabletke zle sie czulam i wymiotywalam.. Chcialam zapytac po ilu dniach brania diane 35 nie trzeba uzywac innych srodków antykoncepcyjnych??

doustne środki antykoncepcyjne działają od pierwszego dnia ich zażycia, pod warunkiem że zostały wzięte w pierwszy dzień miesiączki.

Gość bzdurus totalus
zwróć uwagę na to, że wymiotowała to po pierwsze... a po drugie, każdy lekarz powie ci, ze w pierwszym cyklu brania tabletek warto się dodatkowo zabezpieczyć

mi mój tak nie mówił :P nie powiedziała kiedy wymiotowała. jeżeli miało to miejsce zaraz po zażyciu tabletki (do 4 godzin od jej połknięcia) to faktycznie wymioty mogły mieć wpływ na zabezpieczenie. ale przecież jak wymiotowała po np.10 godzinach to jakim cudem mogłyby zaszkodzić? jeżeli cię to uspokoi to oczywiście możesz się dodatkowo zabezpieczać, ale wg mnie to niepotrzebne. ps ja kochałam się bez zabezpieczenia w 1 dniu ich brania (okres mi się zatrzymał jak wzięłam tabsa)

Gość bzdurus totalus
to konował nie lekarz ty nie zaszłaś, ale ona zajdzie np i co? pare razy użyjesz gumki to ci korona z głowy nie spadnie

wstyd się przyznać, ale nie mam gg. :P co do konowalstwa, to chyba na samych konowałów trafam, bo jeszcze nikt, a chodziłam chyba do 6 i zmieniałam tabsy kilka razy, nie wspominał o tym. ja nie twierdzę że gumki nie można użyć, mówię jedynie to co twierdzą producenci leków. a, jak już tu kiedyś pisałam, wydaje mi się że im bardzo zależy na tym aby pacjentki stosujące ich preparat nie zachodziły w ciążę - w końcu o ich reputację chodzi.

Gość cudniczka
jak zaczełam brać tabletki wzięłam pierwszą rano a wieczorem Na całego ;-)

Bzdurus totalus --> przy prawidłowym zażywaniu tabletek nie trzeba się zabezpieczać dodatkowo, działa od drugiej tabletki. Nie wciskaj tu więc erystyki dla ubogich \"każdy lekarz\" itd. Inna rzecz, że po wymiotach autorka powinna się skonsultować z lekarzem. Na wszelki wypadek 7 dni zabezpieczać się dodatkowo. I tyle.

hmm czyli po 7 dniach brania tabletek diane 35 mozna uprawiac sex bez innych srodków anty... :)

Gość szajn
lepiej przez pierwszy miesiac

nio i znowu jakos dziwnie sie czuje ... jak by mnie bralo na wymioty moze to przez diane 35?? lub czyms sie zatrułam nie mam pojecia.. :( ehh boli brzuszek