Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babka jagodzińska

czy podanie raz na jakiś czas mleka modyfiowanego bedzie zlym pomyslem

Polecane posty

no właśnie bardzo proszę o rade i wasze zdanie od czasu do czasu chciałabym wyskoczyć na miasto po zakupy bez dzidziusia, karmie piersia i czy jeśli na takie wyjście podam sztuczne mleko będzie dobrym rozwiązaniem? karmie piersia , ale nie mam na tyle pokarmu i cierpliwości , że by go odciagać i zamrażać

Gość ammelia
Tylko, że jak wydasz 20 zł na puszkę mleka mod. to musisz je zużyć w ciągu miesiąca, trochę to więc cię wyniesie, a całej puszki na pewno nie zużyjesz i wyrzucisz, ja bym wolała odciągnąć

eee tam, nie przesadzajcie z tym miesiacem.Trzeba nie dopuścić,żeby wchłonęło wilgoć i zamykać w szczelnym opakowaniu.Poza tym mleko modyfikowane jest po 10 zł za kartonik np.Bebiko.

Gość ammelia
zależy czy dzidzia nie ma alergii bo to specjalne mleko dla alergików jest droższe

Bebiko 1 jest w formie buteleczek RTF (Ready To Feed) - gotowy roztwór, wystarczy podgrzać. Kosztuje 2,5 zł za 100 ml. Nie wiem, czy są takie dla starszych dzieci, może są, może są nawet większe i tańsze w przeliczeniu na jednostkę objętości. Bądź co bądź, jest to baaardzo wygodne!

Mleka w płynie o których pisałam: Bebiko - preparaty w formie gotowej do spożycia: - Bebiko 1 Rtf (płyn) - Bebiko Ha Rtf (płyn) - Bebiko Sojowe Rtf (płyn) Bebilon - preparaty w formie gotowej do spożycia: - Bebilon Pepti (płyn) - Bebilon Nenatal (płyn) A wygląda to tak: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=255732761

tak piszą na opakowaniu--------lepiej przecież wyjdą na sprzedaży, nie? :)

ja mam inne zdanie!ja na twoimmiejscu odciagnela bym pokarm i wstawila do lodowki a nie dawalasztuczne mleko!raz ze dziecku moze posmakowac i bedziesz miala problem potem z piersia poza tym po co masz wprowadzac sztuczny pokarm jesli to nie jest potrzebne,wez pod uwage to ze moze miec problemy z kupa po mleku sztucznym co caesto sie zdaza poza tym jak to mu nie posmakuje to szukaj nastepnego!moja rada odciagnij mleko i korzystaj tobie jak najbardziej sie tez nalezy chwila relaksu. nie ublizam w zaden sposob karmiacym sztucznie mamom ale dla mnie sztuczne mleko wtedy gdy naprawde trzeba jak mama pracuje ale i tu sie da zalatwic albo mleka nie ma,ale jak masz to po co chcesz sie raz wpedzac w koszty dwa miec ryzyko ze potem piersi nie zechce trzy zabierac dziecku cos co jest najlepszym pokarmem po sloncem! ale to tylko moje zdanie wiec jak chcesz to je rozpatrz a jak nie przypadnie ci to olej!!ale zastanow sie zanim podejmiesz probe

Jeśli chodzi o sam fakt dokarmiania to nie ma w tym nic złego. Przecież nie wszystkie matki mają pokarm w piersiach, nawet jeśli bardzo by chciały:) Natomiast, aby uniknąć niepotrzebnych problemów - typu uczulenie i jego konsekwencje (takie jak jakieś wybryki na skórze), kolki, kupki itd. dobierz mleko modyfikowane razem z pediatrą:)

Ja napiszę coś co pewnie spotka się od razu z krytyka ale trudno.......... Pierwsze dziecko tylko na piersi , tragedia , nie spał w nocy budził sie regularnie do 3 roku zycia na cycusia. Drugie dziecko , od początku piers ale na noc butla mleka modyfikowanego ( bebilon) i mała mi przesypia noce odkąd skończyła 2 miesiące ,do tej pory jak czasem się obudzi w nocy ( zęby) to nie ma ochoty nic jeść. Już nie wspomnę o wygodzie , jak gdzię wyszlam na dłuzej to mąz dał sztuczne mleczko i pełny luz. Małą karmilam piersią do roku więc nie jest prawdą że jak dam sztuczne to zrezygnuje z piersi . Uwazam że to dobry pomysl , mi puszka bebilonu starczala na miesiac. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!

Gość Zamrazarka
Dziewczyny a mam pytanie! Jestem dopiero w ciazy i sie nie znam! Czy mozna takie mleko matki zamrazac?

rita 101 a dlaczego krytykowac cie ktos ma,kazdy ma swoj punkt widzenia ty jestes mama dokarmiajaca jest ci z tym dobrze sa mamy karmiace tylko sztucznym i tez jest im z tym dobrze! jajestem mama nie uwazajaca mleka sztucznego i tylko piers i ze jak dodaje sie sztuczne to traci sie pokarm i tez mi z tym dobrze! kazdej z nas jest dorze i o to chodzi nie!!!!

Można. I można je trzymać w zamrażarce do pół roku! PS: nie byłabym taka mądra gdyby nie program \"Mamo to ja\" :)

pewnie ze tak ma bodajze miesiac albo trzy waznosci kupuje sie woreczki w aptece i lecisz naploty!

Gość Zamrazarka
Kurcze, ale wygoda:-) Nie wiedzialam ze jakies specjalne woreczki do tego sa!

Pół roku - to wypowiedź pediatry:) Normalnie w zamykanych plastikowych pudełkach można przechowywać. Jakie ulotki? Masz ulotkę do mleka z własnej piersi?

Gość bo to jest.
babko jagodzińska---------wstanie w nocy zrobienie butli i nakarmienie dziecka zajmuje mniej czasu niż nakarmienie piersią pół godz.:)