Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babka jagodzińska

czy podanie raz na jakiś czas mleka modyfiowanego bedzie zlym pomyslem

Polecane posty

ja.24. co ty opowiadasz jakie ulotki do mleka z piersi do woreczkow na mleko z piersi ktore kupujesz w aptece!!jezeli producentmowi ze takiemleko tyle i tyle moze byc w zamrazarce w tym mleku to ja tego przestrzegam!!tonie mleko w proszku ktore jak wyzej zostalo powiedziane do opakowania szczelnego wkladasz i lezy!tu trzeba duzo ostroznosci wiec nie lekcjowaz producenta i sama jakis pojemniczkow innych nie twoz sa specjalne do tego stwozone i niech zostana!!!

Chyba się nie dogadałyśmy hehe. Ja cały czas mówię o mleku z piersi. I abstrahując od woreczków, pudełek i ulotek można je trzymać w zamrażarce nawet do pół roku - powtarzam, że wypowiedź pediatry, który udziela się w telewizji:)

tyna nie musisz tak krzyczeć :O a poza tym: wiesz co to są znaki interpunkcyjne? mleko kobiece można przechowywać w zamrażarce do pół roku a woreczki nie mają ulotek! :O one są sterylnie czyste i odpowiednie do przechowywania pokarmu, może jak się na czymś nie znasz to nie zabieraj głosu:O ja też się czasem zastanawiałam czy nie da na wyjście gdzieś dziecku sztucznego mleka ale Mała jest od początku na piersi i nawet smoczka nie umie ssać więc boję się że darłaby się przy butli a nawet by nie pociągła...

Gość malaeeee
pociągneła nie pociągła

ja karmilam swoja starsza corke piersia i kiedy chcialam gdzies na dluzej wyjsc podawano jej mleko modyfikowane, ale tylko PRE, ktore wlasnie jest wyprodukowane w tym celu i lepiej na tym wyszlam niz po odciaganiu z piersi, poniewaz kiedy odciagalam mleko, to automatycznie wiecej sie go produkowlao i od razu dostawalam zapalenia

popierwsze nie krzycze nawet sie nie zdenerwowalam!!!a poza tym to ze pisze bez znakow to chyba moja sprawa tak szybciej i latwiej. poza tym jak nie ma ulotek do takich woreczkow!!!uzywalam i wiem i mowie moze teraz zrozumiesz ze jezeli producent napisal ze pol roku to ok ale ty mowisz o pojemnikach plastikowych czyli zrozumialam ze mowisz o mrozeniu w jaki pudelkach wlasnej roboty,wiec do tego pije ze nie mozna!!! wiec prosze jesli nie wiesz czy sie znam czy nie to nie wypowiadaj sie za mnie!!!i kto tu krzyczy to chyba ty zaczelas!!!

W opakowaniu znajduje się 20 szt. sterylnych torebek (o pojemności 150 mi) na pokarm kobiecy. Nie otwierane i nie uszkodzone torebki zachowują sterylność przez 3-4 lata. Dzięki specjalnemu kształtowi, można je w sposób higieniczny nałożyć bezpośrednio na odciągacz, a po odciągnięciu pokarmu szybko i szczelnie zamknąć. Po rozmrożeniu natomiast można jednym ruchem przelać mleko do kubeczka, którym będzie karmione dziecko. Mleko nie powinno stać długo w temperaturze pokojowej. W szczególnych przypadkach można podać dziecku pokarm, który stał w temperaturze pokojowej nie dłużej niż 12 godzin. Należy jednak dążyć do tego, aby po odciągnięciu mleko w miarę szybko umieścić w lodówce. Może ono tam sięznajdować do 48 godzin. Jeżeli pokarm ma być przechowywany dłużej należy go zamrozić. W temperaturze -18\"C zamrożony pokarm może być przechowywany nawet 6 miesięcy.

a wiec to jest ulotka do jednego z woreczkow np.medela babo klocic sie nie chce ale chyba sie jednak troche znam!!chociazby dlatego ze czytam ulotki a nie wyzucam i jesli sa przeznaczone do tego produktu to poprostu sie stosuje chociazby dlatego ze to producent odpowie za to jakby dziecku sie cos stalo a nie pan pediatra wiec zamrazarko zanim bedziesz uzywac czegos o czym przeczytalas w gazecie to najpierw przeczytaj ulotke bo wydaje mi sie ze producent wie co robi a jesli nie ma ulotek do np.woreczkow ktore niestety musza spelniac wymagania poprostu nie uzywaj bo nie sa pewne!!!i jak widac mimo ze kolezanka twierdzi ze woreczki nie maja waznosci to sie myli!!!

drzesz się jak, nie przymierzając, przekupa na rynku z tymi wszystkimi wykrzyknikami :O :O :O nie lubię dyskutować z takimi osobami :O a znaków interpunkcyjnych używa się też po to żeby był zachowany sens wypowiedzi...

oj babo babo ty to nie masz z czego robic problemu???jak widzisz z kolezanka wyzej w sumie doszlysmy do porozumienia a ty tu jakies konflikty robisz.(dla ciebie) oskarzasz mnie o to ze jestem zla matka bo niby sie nie znam na tym czego uzywam dla dzieci!!wiec prosze jesli msz ochote to wlasnie ty sie drzyj ale nie na mnie bo ja tu z dobrymi intencjami a jesli chodzi kolejne wypowiedzi to po to by ci udowodnic ze jednak sie mylisz!!nie bierz tego do siebie ale powinnas zastanowic sie po co ludzie sie wypowiadaja i zrozumiec ze wcale nie musisz miec racji, a z brakiem interpunkcji mi dobrze wiec musisz przyw yknac do mojego stylu ajak nie masz ochoty bo masz prawo to nie czytaj moich postow.proste

oj babo babo ty to nie masz z czego robic problemu???jak widzisz z kolezanka wyzej w sumie doszlysmy do porozumienia a ty tu jakies konflikty robisz.(dla ciebie) oskarzasz mnie o to ze jestem zla matka bo niby sie nie znam na tym czego uzywam dla dzieci!!wiec prosze jesli msz ochote to wlasnie ty sie drzyj ale nie na mnie bo ja tu z dobrymi intencjami a jesli chodzi kolejne wypowiedzi to po to by ci udowodnic ze jednak sie mylisz!!nie bierz tego do siebie ale powinnas zastanowic sie po co ludzie sie wypowiadaja i zrozumiec ze wcale nie musisz miec racji, a z brakiem interpunkcji mi dobrze wiec musisz przyw yknac do mojego stylu ajak nie masz ochoty bo masz prawo to nie czytaj moich postow.proste

oj babo babo ty to nie masz z czego robic problemu???jak widzisz z kolezanka wyzej w sumie doszlysmy do porozumienia a ty tu jakies konflikty robisz.(dla ciebie) oskarzasz mnie o to ze jestem zla matka bo niby sie nie znam na tym czego uzywam dla dzieci!!wiec prosze jesli msz ochote to wlasnie ty sie drzyj ale nie na mnie bo ja tu z dobrymi intencjami a jesli chodzi kolejne wypowiedzi to po to by ci udowodnic ze jednak sie mylisz!!nie bierz tego do siebie ale powinnas zastanowic sie po co ludzie sie wypowiadaja i zrozumiec ze wcale nie musisz miec racji, a z brakiem interpunkcji mi dobrze wiec musisz przywyknac do mojego stylu ajak nie masz ochoty bo masz prawo to nie czytaj moich postow.proste

oj babo babo ty to nie masz z czego robic problemu???jak widzisz z kolezanka wyzej w sumie doszlysmy do porozumienia a ty tu jakies konflikty robisz.(dla ciebie) oskarzasz mnie o to ze jestem zla matka bo niby sie nie znam na tym czego uzywam dla dzieci!!wiec prosze jesli msz ochote to wlasnie ty sie drzyj ale nie na mnie bo ja tu z dobrymi intencjami a jesli chodzi kolejne wypowiedzi to po to by ci udowodnic ze jednak sie mylisz!!nie bierz tego do siebie ale powinnas zastanowic sie po co ludzie sie wypowiadaja i zrozumiec ze wcale nie musisz miec racji, a z brakiem interpunkcji mi dobrze wiec musisz przywyknac do mojego stylu ajak nie masz ochoty bo masz prawo to nie czytaj moich postow.proste