Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekajaca na poroood

w sprawie rozwarcia

Polecane posty

Czesc! Jestem 4 dni po terminie.Dzis mialam badanie gnekologiczne, mam 2 cm rozwarcia. Zaproponowano mi masaz szyjki macicy, zgodzilam sie. No coz dosyc bolesne to bylo, ale moze przyspieszy porod. Chcialabym uniknac sztucznego wywolywania :/ Chcialam sie zapytac o to, jak sama w domu , lub ewentualnie moj maz, mozemy sprawdzic postep w rozwarciu? W spzitalu powiedzieli, ze najlepiej dla mnie bedzie, jesli przeczekam w domu rozwieranie sie szyjki macicy, a nie odrazu do szpitala przyjade i kilka godz.chodzenia po korytarzu (pierwsza ciaza). A wiec kiedy zaczna sie skurcze,jak moj mezus zajrzy "do srodka" to bedzie w stanie ocenic rozwarcie w cm????

Gość spokojnie czekaj
gdzie ci ma ten mezus zagladac ? nie rozpozna;czekaj na skurcze krotkiego porodu,zdrowego bobasa🖐️

watpie zeby ktos inny niz gin moglby to zrobic ja mialam na 3 cm w 35 tyg i skrocona szyjke, badanie bylo bolesne, bo gin ledwo siegal zeby sprawdzic rozwarcie, w szpitalu tak samo... watpie wiec zeby maz wiedzial jak to sie robi... w domu radze poczekac az skurcze przez pare godzin beda regularne, albo odejda wody i wtedy do szpitala

No wlasnie:D Tez tak sobie myslalam, ze pewnie domowym sposobem to nie idzie rozpoznac , jaki jest postep w rozwarciu :p Ale zapytalam sie, bo polozna ciagle tylko mowi, " no najlepiej tak przyjechac jak bedzie min 5 cm rozwarcia", wiec sie zastanawialam czy to mozliwe tak sprawdzic w domu:D A wiec , bede czekala na regularne i mocniejsze skurcze i wody jak pekna. Osobiscie wolalabym ten okres przechodzic w zaciszu domu, i rozumiem polozne, ktore radza nie spieszyc sie odrazu do szpitala, mysle ze to dodatkowy stres dla kobiety rodzacej. Ale wiadomo, ze nie zawsze porod przebiega "ksiazkowo" :(

Gość ja wsadzilam
sobie palca do srodka (do polowy dal sie tylko wszadzic) z ciekawosci i poczulam glowke dziecka.termin na jutro mam.

Gość dziewczyny nie wsadzajcie
sobie tam żadnych palców ni czego innego bo jeszcze dorobicie się jakiejs infekcji. spokojnie czekać na właściwy czas i już.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa789
ja dzisiaj drugi dzień po terminie i żadnego rozwarcia nie mam,mam wrażenie ze nigdy nie urodze bo nawet skurczy przepowiadających nie mam,cholera wszystko przez to czekanie mnie drażni, tzn.bez kija nie podchodz