Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sondziara

Tabletki antykoncepcyjne- za i przeciw!

Polecane posty

Gość Sondziara

Jakie zauważyłyście plusy i minusy brania tabletek antykoncepcyjnych? Zastanawiam się czy je brac, ale się boję, więc zróbmy sondę czy warto łykać pigułki anty.

Gość Sondziara
Nikt nie bierze tabletek????????????????

Ja też chciałabym brać, ale czytałam, że są rakotwórcze. Czytałam to w raporcie WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) :( No i teraz się boję :(

Gość wesolutka214
moja kolezanka ostro przytyła po tabletkach:/ no i ma liczne przebarwienia na skorze... biorac tabletki nie powinno sie opalac;/

Gość wesolutka214
i wąłnsie sie sama nad nimi zastanawiam i czytam na wielu forach:/ i coraz bardziej sie przerazam... jedna dziewczyna napisała ze dostała łysinyplackowatej inna raka piersi.. powinno sie zrobic badania wczesniej czy mozna brac tabletki bo moze siasc watroba i zołaek.. jezu:/ no masakra jak czytam np cytuję: "Norton Mintz w swojej publikacji Pigułka nazywa ten środek najbardziej niebezpiecznym "lekiem" jaki kiedykolwiek dostał się w ręce masowego odbiorcy. Mintz, który generalnie jest zwolennikiem antykoncepcj, zwalcza pigułkę gdyż moz eona powodować u kobiet powstanie zakrzepów krwi, paraliż, a nawet być przyczyną śmierci. Nie tak dawno opisano przypadek raka pochwy u pacjentki ktorej matka, gdy była w ciąży to przyjmowała pigułkę. W książce po pierwsze nie szkodzić opisana jest historia kobiety, która umarła na raka spowodowanego stosowaniem pigułki."

biorę od ponad 9 miesięcy i nie wpadłam, cera się poprawiła, SCHUDŁAM, biust sie odrobinę powiększył minusem może być cena bo za moje tabletki płaciłam 29 zl, ale znalazłam tańszą aptekę obok mojej uczelni i placę teraz 22 ;)

a co do włosów... ja mam takie sianko że albo je prostuję albo kręcę.. codziennie.. od hmmm.. 7 lat.. więc wypadały.. a odkąd zaczęłam brać tabletki anty zainwestowałam tez w skrzyp polny, pokrzywę itp itd i włosy mniej wypadają :)

ja brałam 3 lata i nie było żadnych skótków ubocznych bez problemu zaszłam w ciaże :) po porodzie znów wróciłam do tejmetody antykoncepcji :) i dalej brak skutków ubocznych i jestem za

Gość ina......
ja biore juz 4 lata i wszystko ok, nie przytylam, polepszyla mi sie cera, miesiaczka jest regularnie, krocej i mniej bolesna. no i ten konfort bezpieczenstwa w sprawach seksu. jestem zdecydowanie za!

Gość Mila123
Brunetka_wieczorową_porą -> jakie pigułki bierzesz? A tak ogólnie, jakie bierzecie? Ja sie zastanawiam nad Yasmin :)

Gość edhrrtf
moim zdaniem rak nie jest od tabletek, tylko czesciej sie go wykrywa u kobiet, ktore tabletki biora (te kobiety czesciej sie po prostu badaja)

Gość gość
Wiem, że temat był już dawno, ale po prostu muszę to skomentować, nie biorę antykonceptów, ale hormony w innym celu mój ginekolog powiedział, że każde, każde hormony mogą spowodować raka, piersi, zakrzepice mózgu, nawet te które są w nas tak po prostu bo jesteśmy z kobietami, owszem branie tabletek czy innych hormonów zwiększa ryzyko, ale po prostu trzeba się badać !