Kefirek 0 Napisano Listopad 16, 2007 Od tego cyklu zaczelam brac orgametril. Zapisal mi go gi, zeby wyregulowac cykle. Moze ktoras z was go brala? Napiszcie, jak mozecie cos wiecej o tym leku... Prosze, to ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brałam dawno temu Napisano Listopad 16, 2007 potem przestalam, nie pamietam dlaczego - pamietam, ze cos z nim bylo nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefirek 0 Napisano Listopad 16, 2007 upssss... kurcze, nie przypomnisz sobie?? boje sie, ze zamiast mi to pomoc, to mi zaszkodzi... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brałam dawno temu Napisano Listopad 16, 2007 niestety nie pamietam, zabij - wiem, ze mi sie petal nieuzyty w domowej apteczce, a sa jakies przeciwskazania na ulotce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jeszcze ja Napisano Listopad 16, 2007 Ja brałam orgametril jak miałam torbiela nas jajniku. Lekarz w mojej miejscowości chciał mi to od razu operować, ale się wystraszyłam i pojechałam do świetnego fachowca, profesora z Poznania i on mi zapisał ten lek, po 4 miesiącach torbiel się całkowicie wchłonął. Brałam go przez te 4 miesiące bez przerwy, zatrzymał miesiączkę, bo to lek hormonalny, wystąpia dopiero po odstawieniu leku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fllllllll Napisano Listopad 16, 2007 orgametril powoduj hirsutyzm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jeszcze ja Napisano Listopad 16, 2007 orgametril powoduj hirsutyzm --> u mnie nic takiego nie wystapiło, tylko przytyłam 5 kiilo, ale nie jest powiedziane że od tych leków, bo właśnie byłam po opercji i miałam dużą niedowage, więc nie zaszkodziło mi to :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefirek 0 Napisano Listopad 16, 2007 objawy nieporządane to: plamienia lub krwawienia, zwiekszenie lub obnizenie libido, przyrost masy ciala, oczywiscie histuryzm... Matko jedyna - zastanawiam sie coraz mocniej, czy to dobry lek. Mam sie zglosic do ginegologa, po 2 miesiaczkach. moze wtedy kaze mi go odstawic?? Gin powiedzial, ze nie mam torbieli. Za to skacze mi wysokosc prolaktyny. Udaje mi sie ja zbic... mam na pare miesiecy spokoj, pozniej robie znowu badanie i znowu wychodzi o pare jednostek za duza... biorę go za wzgledu na to, ze zdarzaja mi sie plamienia w ciagu trwania cyklu... albo miesiaczka nie przychodzi w terminie i pozniej faszeruje sie 2 razy dziennie luteiną, zeby ją wywołac. Zastanawiam sie dziewczyny, czy gdybym wtrakcie brania tego leku zaszla w ciaze, to czy jest jakies zagrozenie dla dziecka? od kiedy biore te tabletki jeszcze bardziej z męzem uwazamy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefirek 0 Napisano Listopad 17, 2007 podbijam temacik :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefirek 0 Napisano Listopad 17, 2007 up up up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Listopad 17, 2007 Ja bralam orgametril przez rok czasu poniewaz mialam endometrioze.Bralam ale mi nie pomogl:(endometrioza sie odnowila i musialam braz zastrzyki zoladex :(przez 6-m-cy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefirek 0 Napisano Listopad 17, 2007 violla :( przykro mi... cos widze, ze ten lek, z ktorej strony na niego nie popatrzec, wiecej ma wad niz zalet... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ooooooooooooola 0 Napisano Listopad 17, 2007 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1916012 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jeszcze ja Napisano Listopad 18, 2007 przy orgametrilu nie zajdziesz w ciążę, bo on ma podobne działanie jak tabletki antykoncepcyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefirek 0 Napisano Listopad 18, 2007 w sumie to logiczne - dzieki - jest napisane,ze hamuje owulacje!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola87 Napisano Listopad 18, 2007 Orgametril® jest preparatem doustnym zawierającym syntetyczny progestagen- linestrenol. Wywiera on działanie zbliżone do naturalnego progesteronu. Podawany jest jako substytucja drugiej fazy cyklu miesiączkowego w przypadkach niedoboru progesteronu (niedomoga lutealna). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola87 Napisano Listopad 18, 2007 Terapia Orgametrilem w czasie zapłodnienia i troszkę po nim nie powinna raczej być szkodliwa dla ciąży, ze względu na bardzo wczesny i stosunkowo krótki czas ekspozycji. Oczywiscie prosze już nie kontynuować tego leczenia. Jeśli wynik pierwszego bad. USG będzie prawidłowy, dalszy rozwój ciązy rokuje równie pomyślnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach