Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala MMMMMMM

Tylozgiecie

Polecane posty

Gość Mala MMMMMMM

Witam Was wszystkich, mam problem i chcialam sie Was poradzic, czytalam troche postow i zauwazylam ze jest sporo tutaj madrych osob, otoz jestem w 8 tygodniu ciazy, mam tylozgiecie macicy, kolezanka mi powiedziala ze jezeli sie ma tylozgiecie to w 3 miesiacu jest duze ryzyko poronienia ? Powiedzcie prosze czy to prawda ? strasznie sie tym martwie, a jezeli tak jest to co mozna zrobic zeby uniknac poronienia ? Pragne tego dzidziusia bardzo . . .

nie słuchaj koleżanek tylko swojego lekarza! :) mam bardzo silne tyłozgięcie i urodziłam 4 dzieci :classic_cool: owszem, mam za sobą też poronienie ale bardzo wczesnej ciąży, w 6 tygodniu i raczej moja budowa anatomiczna nie była jego przyczyną, niektóre zarodki nie są w stanie się utrzymać, choćby mama była perfekcyjna! POWODZENIA i nie szukaj na siłę problemów ;) :)

Gość Mala MMMMMMM
Dziekuje Ci za odpowiedz,uspokoilas mnie, nie szukam problemow, tylko sie bardzo tym zmartwilam, pozdrawiam i zycze milego wieczoru . . .

Gość Agatka-
Witajcie! Ja tez mam tyłozgięcie macicy. Ja wiem tylko że w takim wypadku mogą występować silniejsze bóle podczas miesiączki oraz dyskomfort w seksie w nietórych pozycjach czyli ból. co do tego drugiego to nie wiem czy to prawda. Moze wy cos wiecie na ten temat?

Również mam tyłozgięcie macicy i jestem szczęśliwą mamą 19-sto miesięcznej córci. w ciąży nie miałam żadnych problemów związanych z tyłozgięciem. Teraz jestem znów w ciąży i mam nadzieję, że też będzie ok. Mówią też, że przy tyłozgięciu trudniej zajść w ciążę, ale u mnie to się kompletnie nie sprawdza.

Gość ollla29
A udało sie wam zajsc w ciąze bez problemu? ja tez mam tylozgięcie i póki co od 6 miesięcy mam problemy z zajściem w ciąże, czytalam, ze to moze byc powodem, czy stosowalyście moze jakieś pozycje?

Mala MMMM nie wiem kto Ci te bzdury gada. Ja mam tyłozgięcie od zawsze i BEZ PROBLEMU przeszłam przez TRZY ciąże a teraz jestem w czwartej. Lepiej słuchać porad lekarzy niż niedouczonych babek ;) Pozdrawiam i spokoju życzę. Nie martw się na zapas to będzie dobrze :) 🌻

tylozgiecie ma bardzo duzo kobiet :) ja o tylozgieciu dowiedzialam sie bedac w ciazy wlasnie, macica tylozgieta prostuje sie na czas ciazy od 12 tygodnia, ja bedac w 14 mialam ostre tylozgiecie zagrazajace poronieniem, dostalam skierowanie do szpitala, gin pouczyl mnie co mam robic: spac duzo na brzuchu - do 16 tygodnia, chodzic na czworaka -jak najczesciej w dzien w 16 tyg kontrolne usg i nie ma sladu po tylozgieciu :)