Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artemizia

Jak to jest z biciem serca w 6 tygodniu ciazy?-ile razy

Polecane posty

Gość artemizia

Bylam na usg. Serce mojej dzidzi bije 80-90 rayz na minute (a to jest prawdopodobnie 6 tydzien). lekarz powiedzial, ze to za wolno i ze moge poronic. Jednak na kilu stronach w necie przeczytalam ze serce wlasnie tyle razy powinno bic w 6 tygodniu, na kilku zas kolejnych, ze 80 to za wolno. Co Wy wiecie na ten temat. Ogolnie rzezc biorac bylam u 2 lekarz Pierwszy lekarz oprocz jednego bijacego serduszka zobaczyl na usg 2 inne pecherzyki i oznajmil mi,ze to moze byc ciaza trojacza lub te dwa pozostale to krwiaki, ktore sie wchlona.O sercu nic nie mowil, tylko go sluchalismy. Drugi lekarz powiedzial,ze to ciaza pojedyncza ale te serduszkoza woln bije Boje sie.

Gość artemizia
ktos jeszcze moze cos wie?

wpisz sobie w google \"bicie serca plodu\"nastepnie wyszukaj pozycje pampers.pl,tam wszystko pisze i nie martw sie na zapas tylko idz lepiej do prywatnego lekarza...Pozdrawiam.

Gość artemizia
ale wlasnie wpisalam i mowie,ze w roznych miejscach pisze co innego. W jednym, ze normalnie to 80 udezren na minute w innym,ze to juz jest problem. Bylam prywatnie(u tego drugiego lekarza, swoja droga, slawy swiatowej, na pewno gdybym napisala nazwisko kazdy by skojarzyl- i stwierzdam,ze wole sowjego ginekolga z nfz, ktory ze mna porozmawial, wyjasnil, zapytal chciazby jakie mialam cykle miesieczne, u prywtanego wizyta trwala 3 minuty i bez zadnych emocji powiedzial mi to co na[isalam wyzej)

ja bylam u gina w 5 tyg i 3 dniu liczac od ostatniej miesiaczki i gin tez tak wyliczyl na podstawie usg i jak powiedzialam czy serduszko widac to sie usmiechnal i kazal przyjsc w 8 tygodniu, bo wtedy dopiero mozna mowic o jakis nieprawidlowosciach na usg ledwo widzialam mikroskopijna kropeczke Zarodek jest widoczny i można zmierzyć jego wielkość od około 5 1/2 tygodnia. W tym okresie ciąży należy uwidocznić prawidłowe zagnieżdżenie pęcherzyka ciążowego, czynność serca płodu i ewentualne krwiaki, mogące zagrażać ciąży. W przypadku krwawienia we wczesnej ciąży trzeba sprawdzić, czy bije serce zarodka/płodu, co jest możliwe od około 5-6 tygodnia. Jeżeli serce płodu bije, to pomimo krwawienia rokowanie jest dobre i około 85% zarodków kontynuuje rozwój. Serce płodu rozpoczyna swoją pracę z wolną prędkością, około 90 uderzeń na minutę i przyśpiesza do około 160 u/min w 9-10 tygodniu, a następnie powoli zwalnia do 140 u/min. tu wypowiedz lekarza, wg mnie nie masz sie czym martwic, a najlepiej zmienic swojego gina :-o

Gość artemizia
dzieki

Gość : )))))))
ja byłam wczoraj na usg: 7 tydzień 151 uderzeń na minutę opis: miarowo. będzie dobrze, no stress

Gość : )))))))
aha wysoki na całe 9mm :D

U mnie bylo w 8 tygodniu 100/min lekarz powiedzial ze jest ryzyko dziecko umarlo 3 dni pozniej...idz do jeszcze jednego koniecznie.

Gość gość
Moze byc roznie,ale podam ci przyklad znajomej 7t 6 d serduszko bjlo tylko 88... Dzis jest w 25 tyg ciazy i wsio oki

Gość gość
U mnie 6 tyg i 4 dniu biło 110 uderzeń na minutę, a w 8 tyg i 4 dniu już nie biło w ogóle :(

Gość gość
U mnie w 6 tygodniu biło 90 razy na minutę i za tydzień ciąża obumarła.