Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pRzyszłaMamaaa

Jak przygotować się do ciąży??

Polecane posty

Gość pRzyszłaMamaaa

Witam Was! Razem z mężem planujemy niedługo starać się o dzidziusia. Chciałabym się zapytać czy w jakis szczególny sposób przygotowywałyście się do tego. Chodzi mi o to, jakie ewentualne badania zrobić, zażywać witaminki. Bardzo dziękuje za Wasze rady i Pozdrawiam wszystkie mamy no i oczywiście przyszłe mamusie również 🌻

z tego co sie mowi to powinno sie zazywac wczesniej sporo kwasu foliowego i zelaza tak na wszelki wypadek, ale ja nic nie barlam i tez jest ok, mnie ciaza dopadla z nienacka, mimo ze caly czas mowilam ze ja planuje:D:D::D jak jestes zdrowa pzred ciaza to sadze ze nie musisz sie pzrejmowac za bardzo, potem pzrez 9 miesiecy sie nalykasz witaminek i zdazysz natroszczyc sie o siebie i dzidzie:) po co sie faszerowac na zapas, powodzenia!

Gość pRzyszłaMamaaa
Dziękuję :-) Ja raczej chorowita jestem, często łapie mnie jakieś przeziębienie, miewałam tez zapalenia pochwy- na razie z tym jest ok, ale jak mówisz zacznę brać kwas foliowy i jakieś witaminki

polecam Biofer, bez recepty ma kwas foliowy i zelazo razem, nie zaszkodzi, nie drogi, ja biore od 3go miesiaca ciazy do dzis, a jak miewalas problemy bakteryjne to lepiej podpytaj lekarza czy sie wczesniej jakos nie zabezpieczyc antybakteryjnie, ja na samym poczatku mialam zapalenie drog moczowych i to wcale nie jest przyjemne :/

Gość sam kwas foliowy wystarczy
zwlaszcza jak nie masz jakis niedoborow - witaminy podobno lepiej zaczac brac od 3 miesiaca ciazy (tak mi kazal lekarz i wyniki mam ksiazkowe).

hej ja przed planowaniem ciazy bylam u swojej lekarki i jej zalecenia byly takie aby minimum przez trzy miesiace naprzod brac kwas foliowy no i starac sie o dziecko w najlepszym momencie czyli wtedy kiedy i ja i maz bedziemy calkiem zdrowi tzn. zadnych przeziebien i tp. :)

Gość pRzyszłaMamaaa
Dziękuje bardzo za Wasze rady!!! Może jeszcze ktoś się wypowie :-)