Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgf

macica dwurożna

Polecane posty

Gość gfgf

Czyktóraś z was wie coś o tym? Czy to sprawa zagrażająca np donoszeniu ciąży?

Niestety macica dwurożna może stwarzać problem w donoszeniu ciąży........jak widać w stópce...... Trzeba dużo leżeć i nie wolno się przemęczać....... Na pocieszenie dodam,że mam syna donoszonego do końca ciąży. Pozdrawiam!!!

ja mam macice dworozna, lekarz mi powiedzial, ze to nie wplywa w zadnym stopniu na plodnosc tylko na donoszenie ciazy. jezcze o dziecko sie nie staram, ale to juz jakis stres ze moze sie udac, za ktoryms tam razem.... :o a do tego mam tylozgiecie wiec jeszcze podobno trudniej :o

ja tez mam tą przypadlosc...i wcale mi sie to nie usmiecha:( nie ma potrzeby wczesniejszego zamartwiania sie, bo to zalezy gdzie zagniezdzi sie zarodek...jesli w ktoryms rogu macicy to rzeczywiscie MOZE ale nie musi wplywac na donoszenie ciazy - poza tym wiem, ze sa tzw. zastrzyki, ktore \"pomagają\" urosnac macicy ... Natomiast jesli zarodek zagniezdzi sie na srodku - wtedy czesto kobieta nawet nie wie ze ma macice dwurozna...

mi lekarz nie powiedzial dokladnie czy mam macice dwurozna czy macice z przegroda bo wykryl to na zwyklym, rutynowym usg. jak bede w domu to zbadam to dokladniej, ze tak powiem :) powiedzial wlasnie, ze problem jest w momencie gdy jajeczko sie osiedli na przegrodzie bo jak na normalnej sciance macicy to moze byc calkiem dobrze :)