Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkelemetyna

DLACZEGO KAZDA Z WAS MIERZY BIODRA POŚRODKU PUPY ?TO ZŁY POMIAR!!

Polecane posty

Gość kkelemetyna

TAK SAMO ZŁY JAK NA KOSCIACH BIODER. biodramierzuy sie w najszerszym miejscu a wiec tam gdzie zaczyna sie krocze czyli koniec tyłka i najszersze miejsce dwóch ud złączonych razem !!!!!to ostatnio dowiedzialam sie od krawcowej wykwalifikowanej ze tam jest pomiar bioder prawdziwy a nie srodek pupy tylko nizej !!!!!!!!!!!!!!

Gość ale sie katuje
Zgadzam sie z autorką i zawsze to powtarzam ,że modelki tak własnie sie mierzy .Ale nikt mnie nie słucha nigdy.

Gość a ja tak wlasnie sobie
biodra mierze w najszerszym miejscu

Gość biodra się mierzy w najszerszy
m miejscu, czyli wszystko jedno gdzie, byle było najszerzej:D Ja np. mam duży, wystający i umięśniony, wysoko uniesiony tyłek i najszersze miejsce mam nie tam, gdzie są kości biodrowe, ale właśnie w połowie tyłka. Tam, gdzie sugeruje autorka topiku mam ok. 84cm, a wyżej 86cm.

Gość lykajaca
tak jak autorka mierzę :-)

Gość ndjavdfklv
to ja już nic nie rozumiem:o Zawsze się mierzyłam w połowie pupy i myślałam że tak się mierzy a teraz to już nie wiem gdzie:( Niech ktoś zrobi zdjęcie jak się powinno mierzyć prawidłowo i tu wklei.

Gość uu
a skond ty raptem wiesz, jak kazda z nas mierzy biodra??? podglondasz, czy co, mondralinska ???? 😡

Gość ndjavdfklv
i tak się zastanawiam jak ponizej środka pupy może być najszersze miejsce....hmmm....

Gość ndjavdfklv
chyba już wiem o co chodzi. tam gdzie sugeruje autorka mam 91, a pośrodku pupy 93. więc który wymiar jest prawidłowy?

Gość jeszcze-jedna-co-chciala
Obwód bioder mierzy się w ich najszerszym miejscu, w postawie stojącej, mięśnie pośladków rozluźnione, stopy złączone, palce stóp wskazują do przodu.

Gość Jadi
Tak jest... w najszerszym miejscu.... Zalezy od figury, jedna ma wystajacy kuferek to najszerzej jest na srodku; druga jest plaska , ale szeroka, to najwiekszy pomiar bedzie nizej, nawet przy nasadzie ud.

Gość Jadi
Tak jest... w najszerszym miejscu.. To zalezy od figury, jedna ma wystajacy kuferek wiec jej najszersze miejsce jest na srodku; druga jest plaska, ale szeroka, to jej najszersze miejsce moze byc nizej , nawet na zlaczu z udami.

Gość Jadi
Tak jest... w najszerszym miejscu.. To zalezy od figury, jedna ma wystajacy kuferek wiec jej najszersze miejsce jest na srodku; druga jest plaska, ale szeroka, to jej najszersze miejsce moze byc nizej , nawet na zlaczu z udami.

Gość Jadi
Do nadjavdfklv.. U ciebie prawidlowo jest 93cm. co odpowiada rozmiarowi 38. Ale jestes zgrabna babka!!!

Gość oczywiscie że w NAJSZERSZYM
miejscu mierzymy biodra, bez względu na to gdzie ono jest dlatego wymiar ten jest istotny w tym miejscu po to by móc założyć spodnie w danym rozmiarze

Gość buhahhaha
Ale się usmiałam... TO ZŁY POMIAR - BĘDZIECIE SIE ZA TO SMAŻYĆ W PIEKLE!!! :D

Gość klddd
autorkam a racje 100 procent!!wiele z nas zle mierzy bo nie ma edukacji nan ten temat bo niby gdzie jak nie kazda jest krawcową !

Gość najważniejsze jest najszersze
miejsce i nie ma o czym mówić po co ci wymiar z wysokości kroku jeśli na przykład masz figurę jak Doda? ona w tym miejscu ma na bank iles cm mniej, bo ma meską sylwetkę i zero bioder, a na wysokości tyłka ma na pewno więcej, bo ma odstający liczy się najszersze miejsce, bo inaczej nie przeciśniesz się przez spodnie, proste