Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubeczekhaha

Becikowe w Pl

Polecane posty

napisze co wiem Kazdej matce za urodzenie kazdego dziecka przysluguje 1000 zl dla matek u ktorych dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl na osobe za 2006 rok badz dochod nie przekracza 520(tutaj dokladnie nie pamietam kwoty) gdzie jest dziecko z orzeczona niepelnosprawnoscia nalezy sie dodatek do zasilku rodzinnego ktory wynosi 42 zl,a dodatek to 1000 zl.Jezeli matka samotnie wychowuje dziecko,nie ma kontaktu z ojcem dziecka,ojciec jest nieznany ,badz tez ojciec uznal dziecko i ma przez sad zasadzone alimenty to przysluguje kolejny dodatek z tytulu samotnego wychowywania dziecka w kwocie 170 zl.Jezeli jest ciezka sytuacja to zawsze mozna starac sie o zasilek docelowy,np.na ubranka dla dziecka czy inne rzeczy dla dzidziusia badz tez na opal. Niektore gminy przyznaly tez swoje Samorzadowe becikowe wiec warto w gminie sie dowiedziec czy w waszej gminie w drodze uchwaly radni nie ustanowili takiego becikowego.

mam mam podwojne szczescie i jestem sama bo maz wyemigrowal za chlebem!jest juz lepiej jakos po pol roku stajemy na nogi i w koncu nie musze sie martwic jak do konca miesiaca! a sluchaj poszukaj sobie na stronie o zasilkach jakie papiery potrzebujesz na zasilki tam bo duzo trzeba z tad a po co sie wracac!czasem jest kupe zachodu z biurokracja wiec bedziesz przygotowana!tak jak my i nie bylo zdziwienia ze tu trzeba tlumaczyc czy tam w wielu urzedach wydaja pismawielojezyczne i nie placi sie za nie wiec do dziela i powodzenia ale mowie pisz co i jak i pewnie jeszcze spotkamy sie na pogaduchy!