Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klementyna pomarańczy

miesiączka w ciąży... prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość klementyna pomarańczy

przecież nie występuje..... ?? prawda 5 dniowa dosc obfita??

Gość czy
Czy będąc tydzień w ciaży w okresie planowanej miesiączki mogę mieć krwawienie..takie dziwne..nie obfite tylko koloru jakiegoś prązowego i tylko momentmi widać czerwoną krew.co jest nie tak?

Gość dragunia
bedac w ciazy mozna miec okres przez pierwsze trzy miesiace,i powie Ci to kazdy lekarz

Gość czy
w takim razie czy wogóle mogłąm zajść w ciąże tydzień przed miesiączką przy cyklu jakimś 30 dniowym? bo było tak, że pieściłam się z chłopakiem i mogłam ale tak naprawdę nie wiem czy przeniosłam nasienie na rękach.Czy na sychym ręku, która dotykała członka ale nie było wytrysku są plemniki?

Moja mama bedac w ciazy miala miesiaczke jeszcze przez 3 czy 4 miesiace. Ale na twoim miejscu poszlabym do lekarza sprawdzic czy to nie... cos gorszego. Powodzenia!

Gość czy
coś gorszego w sensie ciaża czy coś innego miałaś na mysli?

Gość duell
moja szwagierka miała przez 4 miesiące w ciąży okres...nie wiedziała że jest w ciąży bo ten okres miała normalny

Gość czy
po tygodniu?i proszę o odpowiedz na inne pytania

Gość jak czytam te bzdury to ręce
mi opadają:O ile wy macie lat??? macie pojęcie czym jest MIESIĄCZKA???:O to usuwanie się z organizmu kobiety NIEZAPŁODNIONEGO JAJA a jeśli kobieta jest w ciąży, to jajo musiało zostać zapłodnione zatem nie ma mowy w ciąży o jajeczkowaniu i tym samym o MIESIĄCZCE i wbijcie to sobie do łbów!!! w ciąży mogą pojawić się krwawienie czy plamienie, które z cała pewnoscią NIE SĄ MIESIĄCZKĄ i kazde z takich krwawień czy plamień należy natychmiastowo konsultować z lekarzem

Gość czy
to jak odróżnić czy to plamienie czy miesiaczka?

Gość plamienie to plamienie
a OKRES to krwawienie

Gość CiEkawe ...
Ja miała okres w pierwszym miesiącu ciąży i było to bardzo obfite krwawienie ... było na tyle intensywne, że lekarz podejrzewał poronienie ... na szczęście jego teza się nie sprawdziła :)

Gość przecież możesz mieć krwawieni
e w ciąży, nie rozumiesz??? tylko, że nie jest to na pewno MIESIĄCZKA, bo skoro zaszłaś w ciążę, to jakim cudem kolejne jajo ma się usuwać?:O pomyśl może, to naprawdę nie boli:O

Gość CiEkawe ...
W takim razie czym to krwawienie jest spowodowane ? A z ciekawostek to Ci powiem , że moja ciotka miała "krwawienie" przez 4 miesiące ... dopiero jak nie dostała "okresu" to poszła do ginekologa i okazało się, że właśnie zaczęła 5 miesiąc ciąży ... i jak to wyjaśnić ?

Czy - czy można zajść w ciąże przy takich cyklach? Ja powinnam była odstac okres 1 stycznia 2008, nie dostałam. 5 stycznia zaszłam w ciążę. Wystarczy za odpowiedź?

Gość czy
niebardzo rozumiem...

tym jest powodowane, że może pojawić się krwawienie czy plamienie w ciąży w tym mniej więcej czasie, gdy normalnie powinna wystąpić miesiączka, gdyby ciąży nie było w każdym razie jeśli kobieta jest już w ciąży to żadne plamienie ani krwawienie nie jest z cała pewnością MENSTRUACJĄ każdy organizm kobiecy jest inny i każda kobieta ciążę przechodzi nieco inaczej natomiast nie wolno lekceważyć żadnych krwawień czy plamień w ciąży i każde z nich konsultować z lekarzem ginekologiem

Gość CiEkawe ...
No i właśnie ja skonsultowałam się z lekarzem, który stwierdził poronienie ... a jednak dziś mam zdrową córeczkę.

Artigiana---------> to nie żadne cuda, zapewniam Cię;) po prostu cykl Ci się wydłużył a skąd wiesz, że to akurat 5 stycznia miałaś owulację?

no i bardzo dobrze, że skonsultowałaś się z lekarzem;) gratuluję zdrowej córki:)

Przecież - dokładnie wtedy zaszłam w ciążę wiem to na pewno. A cuda dlatego że 3 lata wcześniej zdiagnozowano mnie jako calkowicie bezpłodną :D

Gość CiEkawe ...
To nie cuda tylko niekompetencje lekarzy :o ... Ja też wiele godzin przepłakałam w poduszkę z powodu niby straty ciąży :o

Artigiana--------> a można wiedzieć skąd ta pewność?

Pewność że wtedy zaszłam? bo akurat tylko wtedy w ciagu kilku tygodni kochałam się.

Gość do tej co ręce opadły
A ty wbij se do łba, że miesiączka NIE JEST usuwaniem niezapłodnionej komórki jajowej, tylko ZŁUSZCZANIEM ENDOMETRIUM pod wpływem hormonów!!! i cykliczne krwawienia w czasie ciąży najłatwiej nazwać okresem, bo in facto niczym się nie różnią w objawach od niego.

Gość DO tej wyżej
doprawdy interesująca teoria:O długo nad nią myślałaś? chyba Nobla powinni ci dąć:O

Gość kefa
dziewczyny chcialam sie poradzic, od odstawiania tabltek, a minął juz rok mialam @ 8-9 dni a teraz juz druga @ pod rząd trwała tylko 3-4 dni.. zastaawiam sie czy to moze byc ciąża ... kochamy sie z mezem w dni płodne i te ostatnie i mieisac temu tez..