Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetolog

Kosmetolog- pomoge

Polecane posty

Gość pomocy.......
ja ma problem:( mam sucha skore na twarzy...jak sie maluje to sie brzydko luszczy:( a jak posmaruje kremem to sie wchlonie i znowu to samo tylko jak posmaruje tlustym to schodzi ale wtedy wyskakuja mi pryszcze bo znowu krem za tlusty:O:( pomocy!!

Gość kosmetolog
Czesc Dziewczynki, wybaczcie, ze dlugo milczalam, ale nie mialam na nic czasu, juz nadrabiam:) Kajetanka- henna No wiec co do farb- oczywiscie, zawsze jest to chemia, ktora jest praktycznie wszedzie, nie ma nic bez jakichkolwiek substancji chemicznych, bo zanim by produkt przewieziono z wytworni do sklepu juz bylby niewazny, a nawet gdyby, to dzialanie takiego preparatu jest wlasnie przez ta chemie wzmocnione. To samo jest z henna, jest ona naturalna i w swoich wlasciwosciach ma dzialanie wzmacniajce wlos, natomiast gdy juz ja polaczysz z woda utleniona, to ta woda niszczy strukture wlosa... Wiec sama henna pozostaje, ale wtedy efekt nie bedzie dlugotrwaly, mozesz natomiast robic sobie czesciej. I pamietaj, zeby zrobic sobie mala probe uczuleniowa, bo alergia na henne jest wbrew pozorom dosc czestym zjawiskiem.. Alicja-Alicja- blizny Na blizny najczesciej polecane sa kwasy owocowe (u kosmetyczek nizsze stezenia, u dermatologow wyzsze), mikrodermabrazja, peelingi chemiczne, czyli wszystko to, co zluszcza naskorek i pobudza go do odnowy. NIe powinno to spowodowac zmian, ale terapie oczywiscie mozesz zaczac, gdy nie masz juz zmian zapalnych. Mika111- grudki Moja Drofa, taj jak wczesniej pisalam, odchodzi sie juz od mechanicznego oczyszczania, ale niestety kosmetyczki nadal je wykonuja, co ma swoje odzwierciedlenie w niszczeniu tanki i nasileniu objawow..To z kolei prowokuje kolejne wizyty u nich i tak w kolo macieju... Wskazane tu jest oczywiscie zluszczanie naskorka, w celu "otwierania" tych zmian i uniemozliwienie im dalszego zapychania sie. Mozesz zrobic mikrodermabrazje, polecam takze peeling kawitacyjny, jest naprawde doskonaly i nie powinni Cie za niego drogo skasowac. Pomocy- skora sucha Powinnas przede wszystkim pozbyc sie tej mastwej warstwy naskorka, ale bardzo delikatnie przy tej skorze, polecam peeling enzymatyczny, czyli bez dzialania mechanicznego. I stosuj kremy nie tluste, ale nawilzajace. Zrob soboie tez raz w tygodniu maseczke odzywcza, przede wszystkim unikaj silnego wiatru, chron buzie przed mrozem, klimatyzacja i pij duzo wody, bo ja mozemy dostarczyc jedynie od wewnatrz. Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie:)