Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trililili

komputer i zdjęcia

Polecane posty

Gość trililili

mam taki problem .Umiałam to zrobić ale zapomniałam bo z wiedzą na temat komputera jestem 20lat do tyłu.Chodzi mi o taką rzecz że chcę wysłać komuś zdjęcie emailem i robisie coś z tym zdjęciem że zmniejsza sie je do ok 50%.Tzn coś sie klikało że wyskakiwał mi taki pasek poziomy zlewej pisało chyba min a z drugiej max i sie cos tam zmniejszalo że zdjęcie nie traci nic ale zmniejsza sie jego pojemność czy coś tam.Chodzi więc o to że nie moge znależć tego paska do zmniejszenia.

Gość trililili
nie wiecie naprawde o co mi chodzi??????????

Gość trililili
ale ja gdzieś klikalam na zdjęcie i chyba z programem -Gimb 2 ale juz sama nie wiem jak ja to robilam

Gość pisz jaśniej

Moższ otworzyć zdjęcie w paincie (program do tworzenia rysunków w Windows) i urzywając opcji: Obraz->Rociągnij/pochyl -> w pionie i poziomie wpisujesz o 50% i masz mniejsze zapisujesz i gotowe

Gość jezeli byl to Gimp
to zwyczajnie kiedy zmniejszasz rozmiar zdjecia i dajesz: zapisz jako --> wybierasz gdzie to masz zapisac itd. na samym koncu pokazuje sie taka ramka z suwaczkiem dot. wielkosci/jakosci zdjecia

Gość trililili
właśnie o to mi chodzilo tylko dokladnie krok po kroku np.plik-cos tam-....A jesli mam zapisać najpierw-zapisz jako to chyba własnie najpierw musze coś z nim zrobić a dopiero zapisz jako

Gość trililili
spróbuje i dziękuje