Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zatroskana

powiedzial mi ze juz go nie podniecam...

Polecane posty

Go艣膰 zatroskana

Waze 96kg, przy wzroscie 170cm. probowalam roznych diet, cwiczen.... Jednak w ciagu ostatnich lat nic tylko tylam:( Nasze zycie sexualne zaczelo stopniowo zanikac, mowil ze to on ma problemy.... Ostatnio zaczelam bardzo naciskac. Powiedzial "schudnij" Nic nigdy tak nie bolalo. Mimo ze jestesmy szczesliwym malzenstwem i okazuje mi duzo uczucia,brakuje tej waznej "rzeczy". Od tygodnia nic mnie nie cieszy. I o dziwo nie dalo to zamierzonych skutkow. Nie chce mi sie odchudzac bo to i tak nie ma sensu. I tak szybko nie schudne. I tak nie bedee go pociagala.... Kilka razy w ciagu dnia zdaza mi sie plakac, gdy widze w filmie pare kochajaca sie,takze rycze.... Wpadam w dolek i o dziwo nie mam motywacji bo i tak przeciez nic miu nie pomoze... Nie wiem czemu tutsj to pisze,pewnie i tak zostane zmieszana z blotem:O Moze mam mala nadzieje, ze ktos pomoze mi odzyskac wiare ze moze sie udac...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to da sie zmienic
Dasz rad臋,kochana;bierz si臋 za jak膮艣 dietk臋 i zobaczysz jaka laska bedzie z Ciebie na wiosn臋;do dziela

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
dzieki za dorbe slowo... gdybym miala pewnosc ze mi cos pomoze wydalabym nawet na to kilkaset zlotych... 4 miesiace prawie codziennie jezdxilam na rowerze. I Co? Jedyne co sie poprawilo to mam troszke mniej celulitu. Ale waga stoi w miejscu:( Myslalam ze skoro nigdy nie jezdzilam to pojdzie to szybko..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dieta i odrobina ruchu
przejdz na 1000 kcal,do艂acz jakies nieforsowne cwiczonka,zanim sie obejrzysz bedziesz szczupla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 muszeee chocby nie wiem co
ja waze 77 przy 166. I choc maz mi nie mowi wprost to ja chce dla siebe bo to mi jest wstyd z faldkami .... ale wierze, ze sie uda. DASZ RADE!!! Tylko musisz naprawde chciec. Pomysl sobie tak - jak sie teraz nie wezme to co bedzie po zimie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odstaw antykoncepty
i wtedy probuj, moze to od tego... poza tym sprawdzalas kiedyc tarczyce? Ja tez nie moglam przez wiele lat schudnac az wreszcie ktorys z kolei doktor odkryl ze mam niedoczynnosc i od tego momentu 11kg w dol :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plupl
Powiedz mu ze ma ma艂ego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
Kiedys bralam tabletki BIO-CLA i schudlam prawie 10kg. Zastanawiam sie czy znowu probowac. Do tego oczywiscie cwiczonka.. Na silownie niestety nie mam za bardzo czasu po pracy jezdzic autobusami (autka sie nie dorobilam:)). tarczycy nigdy nie sprawdzalam. Objawia sie to jakos czy przypadkowo u Ciebie wykryli? Oczywiscie maz jest wazniejszy, moje zdrowie takze. Marzy mi sie pojsc do sklepu i bez problemu znale藕膰 swoj rozmiar:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odstaw antykoncepty
objawia sie tym ze chodzilam caly czas zmeczona, nie moglam schudnac mimo wszelakich diet, mialam przesuszona skore, czasami problem z okresem, problemy z temperatura (uderzenia ciepla i goraca albo caly dzien goraco albo caly dzien zimno)

Udost臋pnij ten post

zatroskana- m贸wisz ze nie masz motywacji, a ja Ci powiem ze ja wa偶y艂am 90, teraz chudne, i uwierz mi jak zaczynasz chudna膰 to zaczymasz podoba膰 sie sobie, robisz sie odwa偶niejsza, pewniejsza siebie, zaczynasz bardziej dba膰 o siebie, a komplementy jakie zbierasz poprostu Cie uskrzydlaja. Powiem Ci tylko ze je偶eli nie zaczniesz stosowa膰 diety i nie bedziesz sumiennie cwiczy膰 ,nawet codziennie ghodzinke, raz rowerek, taniec, innym razem gimnastyka, rozciaganie, to nigdy nie dowiedz si臋 jak to jest by膰 szczup艂膮, podoba膰 sie innym i sobie, czuc zazdosne i po偶adliwe spojrzenie me偶a i kole偶anek. Ja wa偶e 87 kilo i jestem na diecie M呕 ( warzywa, owoce , chude bia艂ko) i cwicze godzinke bo chce wreszcie poznac to uczucie i byc wereszcie szczuplutka i czuc sie pi臋kna. I tego dokonam. Na wiosne bede takim ciachem ze wszyscy beda sie za mna oglada膰 z podziewm a nie jak do tej pory z politowaniem co niekt贸rzy. Poka偶e wszystkim偶e potrafie , bo potrafie tylko musze sie zaprze膰 i powiedziec sobie ze troszke wysi艂ku , cierpien i odmawiania sobie, i nieustannego burczenia w brzuchu a na wiosne bede poprostu zachwycajaca. wiesz sama 膰wiczenia bez diety niewiele dadza je偶elichcesz du偶o schudna膰. Mo偶e nie jesz kolacji a zobaczysz jak szybko waga zleci. zreszta dieta M呕 jest wg mnie i wielu innych os贸b poprostu najlepsza. ajak do tego bedziesz unika膰 m膮cznych potraw, klusek, chlebka, ziemniak贸w, itp a skupisz sie na warzywach, owocach i chudym bia艂ku to zobaczysz jak szybko schudniesz i wtedyt to m膮偶 b臋dzie chcia艂 sie z Tob膮 kochac co noc i to Ty bedziesz w jego oczach kr贸lowa i tak te偶 b臋dziesz sie czuc tylko nie zapomnij o tym ze Twoja kobiecosc i szczup艂a laska s膮 w Tobie tylko musisz je obudzi膰 :) Pami臋taj, im mniej o贸b wie 偶e jestes na diecie tym lepiej. Wiem to po sobie , a jak ktos dogaduje Ci to poprostu go olej a za jakis czas ta osoba be dzie sie ciebie pyta艂a co robisz ze tak ol艣niewajaco wygladasz:) tylko pamietaj ze nic nie ma bez wysi艂ku, i jak nie zaczniesz juz dzis i nie b臋dziesz 膰wiczyc i dietkowac to rtylko tracisz sw贸j cenny czas i marnujesz sie, zacznij chudna膰 to zobaczysz jak nabierzesz pewnosci siebie, bedxziesz czuc sie pi臋kniejsza a im bardziej ubrania bed膮 lu藕niejsze, tym bardziej bedziesz szczesliwsza, zobaczysz. Z ca艂ego serca 偶ycz臋 Ci powodzenia i to czy Ci sie uda zale偶y tylko od ciebie, pamietaj, to jest twoje cia艂o i to Ty robisz z nim co chcesz, a chcesz byc szczup艂a i podoba膰 sie wi臋c do roboty :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
odstaw antykoncepty u mnie jedyny z tych objawow to nadwaga;) misia dzieki:) wiesz, zawsze patrzalam na to w ten sam sposob... wiem ze jak sie juz zacznie to jest z gorki, nie wolno sie tylko poddac. Tyle ze tym razem czuje, ze wpadam w dolek. Nie podobam mu sie,nie bedziemy sie kochac bogo nie podb=niecam, odchudzanie zajmie miesiace to moze lepiej sie przyzwyczaic do zycia w celibacie... Jesli chodzi o jedzenie to musialabym miec konkretny jadlospis, wtedy wiem ze moglo by sie udac. Rok temu robilam Kopenhaska i sie udalo. Gorzej jak potem nie mialam okreslonego jadlospisu:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
odstaw antykoncepty u mnie jedyny z tych objawow to nadwaga;) misia dzieki:) wiesz, zawsze patrzalam na to w ten sam sposob... wiem ze jak sie juz zacznie to jest z gorki, nie wolno sie tylko poddac. Tyle ze tym razem czuje, ze wpadam w dolek. Nie podobam mu sie,nie bedziemy sie kochac bogo nie podb=niecam, odchudzanie zajmie miesiace to moze lepiej sie przyzwyczaic do zycia w celibacie... Jesli chodzi o jedzenie to musialabym miec konkretny jadlospis, wtedy wiem ze moglo by sie udac. Rok temu robilam Kopenhaska i sie udalo. Gorzej jak potem nie mialam okreslonego jadlospisu:O

Udost臋pnij ten post

zatroskana...wiesz nigdy w 偶yciu nie ma nic podanego na tacy, ja tez musia艂am sie sporo naczyta膰 tu na kafe i wyciagn臋艂膮m wnioski, ja napis艂am Ci co jem, to jak chcesz tak jes c to napisz sobie sniadanie, obiad , przekaski z tych produkt贸w i trzymj sie tego. , tu jest te艣 wiele innych topic贸w r贸偶nych diet, mniej lub bardziej rygorystycznych. U艂贸z sobie jad艂ospis samodzielnie z tego co powinna艣 jes艣 i co lubisz, co masz w domku, us艂贸偶 sobie na tydzi膰 i sie go trzymaj alkbo, tak jak ja i wi臋kszosc dziewczyn, nie uk艂膮daj wcze艣niej jad艂ospisu ale wchodzac do kuchni wybieraj tylko spo艣r贸d tych produkt贸w kt贸re wolno Ci je艣膰 na dietce,a innych nbawet nie tykaj sie. a p贸藕niej zapisuj co w ciagu dnia zjad艂a艣, ale skrupulatnie i wszystko co tylko skubniesz: czy to bedzie orzeszek czy 艂y偶eczka dzemu to tez , co do grama, co pijesz, itp. I pilnuj sie zeby w twoim dziennym jedzonku by艂o to co Ci wolno , anie jakie艣 tam zachcianki, kt贸re Ci tylko przeszkadzaja w diecie. Wiemj., to jest trudne ale musisz w艂o偶yc wysi艂ek w to bo jak nie to nie docenisz i p贸藕niej szybko przytyjesz. Zreszta ja juz sie wypowiedzia艂am i inni te偶, dosta艂a艣 rady i wskaz贸wki i motywacje musisz w sobie wyrobi膰, i albo sie do tego zastosujesz i uo偶ysz sobie plan albo bedziesz czeka艂a a偶 moze ktos u艂o偶y to za Ciebie i si臋 nie doczekasz bo to jest twoje cia艂o, twoja dieta, twoje 膰wiczenia, tw贸j m膮偶, i twoje zycie a jak nim pokierujesz to te偶 twoja sprawa. Tak jak nikt tego nie robi艂 za nie ani za kogo艣 innego. Pozdrawiam i zycze powodzenia :).

Udost臋pnij ten post

zatroskana...wiesz nigdy w 偶yciu nie ma nic podanego na tacy, ja tez musia艂am sie sporo naczyta膰 tu na kafe i wyciagn臋艂膮m wnioski, ja napis艂am Ci co jem, to jak chcesz tak jes c to napisz sobie sniadanie, obiad , przekaski z tych produkt贸w i trzymj sie tego. , tu jest te艣 wiele innych topic贸w r贸偶nych diet, mniej lub bardziej rygorystycznych. U艂贸z sobie jad艂ospis samodzielnie z tego co powinna艣 jes艣 i co lubisz, co masz w domku, us艂贸偶 sobie na tydzi膰 i sie go trzymaj alkbo, tak jak ja i wi臋kszosc dziewczyn, nie uk艂膮daj wcze艣niej jad艂ospisu ale wchodzac do kuchni wybieraj tylko spo艣r贸d tych produkt贸w kt贸re wolno Ci je艣膰 na dietce,a innych nbawet nie tykaj sie. a p贸藕niej zapisuj co w ciagu dnia zjad艂a艣, ale skrupulatnie i wszystko co tylko skubniesz: czy to bedzie orzeszek czy 艂y偶eczka dzemu to tez , co do grama, co pijesz, itp. I pilnuj sie zeby w twoim dziennym jedzonku by艂o to co Ci wolno , anie jakie艣 tam zachcianki, kt贸re Ci tylko przeszkadzaja w diecie. Wiemj., to jest trudne ale musisz w艂o偶yc wysi艂ek w to bo jak nie to nie docenisz i p贸藕niej szybko przytyjesz. Zreszta ja juz sie wypowiedzia艂am i inni te偶, dosta艂a艣 rady i wskaz贸wki i motywacje musisz w sobie wyrobi膰, i albo sie do tego zastosujesz i uo偶ysz sobie plan albo bedziesz czeka艂a a偶 moze ktos u艂o偶y to za Ciebie i si臋 nie doczekasz bo to jest twoje cia艂o, twoja dieta, twoje 膰wiczenia, tw贸j m膮偶, i twoje zycie a jak nim pokierujesz to te偶 twoja sprawa. Tak jak nikt tego nie robi艂 za nie ani za kogo艣 innego. Pozdrawiam i zycze powodzenia :).

Udost臋pnij ten post

wiesz , je偶eli wolisz zyc w celibacie zamiast pomeczyc sie i schudna膰 i kocha膰 sie do szale艅stwa to jak wolisz...ja wole sie teraz pomeczyc a p贸偶niej cieszyc szczup艂膮 sylwetk膮 i figlami z ukochanym( zreszta teraz te偶 szalejemy razem :))...bo tegovto mi nic nie zastapi, a ju偶 napewno nie jedzenie.

Udost臋pnij ten post

misia pysia zgadzam si臋 z Tob膮 w 100 % WARTO si臋 za siebie wzi膮艣膰 wiem co m贸wie kilka miesiecy temu 155 cm wzrostu 77 kg wagi rozmiar 44!!!!!!! dzi艣 56 kg rozm 36-38 samopoczucie zdecydowanie lepsze!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

matko swieta - jezeli juz - to najpierw - lekarz,dietetyczka,trener - - na koszt meza - skoro taki madrala!!!!!!!!!!!!!! dziwie sie Wam troche.. zmieniac wyglad , to wy powinnyscie dla siebie, ewentualnie dla swego zdrowia - jezeli sa takie wskazania,a nie (do cholery) dla faceta!!!!!!!zakodowac! co to za facet,zeby kobiecie,ktora juz jakis czas sie odchudza - walic tekstem \"schudnij\" ,zamiast jakiejs konstruktywnej rozmowy????? przepraszam,ale czy Ty wczesniej (w sensie niedawno) wazylas polowe mniej czy jak? i niby ile jego zdaniem mialabys schudnac?

Udost臋pnij ten post

tak berenka- niech on lepiej spojrzy na siebie anie robi przykrosci swojej kobiecie, bo jak ja bardzo kocha to nie powinien tak m贸wic tylko wspierac i pomaga膰 a nie do艂owa膰 ... Ja mioge na mojego liczy膰 i mnie wspiera a nie dobija , ale widz臋 ze nie wszystkie maja tyle szczescia co ja ....to smutne

Udost臋pnij ten post

dlatego powinna pogadac ze swoim facetem i wytlumaczyc, ze takim gadaniem osiagnie tylko odwrotny efekt od zamierzonego - jak nie pomoze, to terapia malzenska (czy cos w tym kicie) u psychologa

Udost臋pnij ten post

bardzo dobrze Twojego m臋偶a roumiem, nie ma co go wini膰, te偶 mu na pewno ci臋偶ko by艂o Ci to wyzna膰. Sama mia艂am taki problem ze swoim ch艂opakiem, po 5 latach zwi膮zku powiedzia艂am mu, 偶e nasze 偶ycie seksualne by艂oby o niebo lepsze gdyby schud艂, bo po prostu jego cia艂o by艂oby dla mnie wtedy atrakcyjniejsze - i to jest ok. We藕 si臋 za siebie, gdy b臋dziesz si臋 odchudza膰 nie my艣l o m臋偶u, ale o sobie- na pewno poczujesz si臋 lepiej, gdy zobaczysz pierwsze efekty - b臋dziesz atrakcyjniejsza nie tylko dla Twojego me偶a i siebie, ale te偶 dla innych facet贸w - a to zawsze motywuje m臋偶贸w do dzia艂ania :) Uwierz ze potrafisz. Trzymam kciuki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 actiwia
Znaczy uwa偶am 偶e kobieta musi zna膰 swoj膮 warto艣膰. My艣l臋 偶e powinna艣 kocha膰 siebie i robi膰 wszystko aby czu膰 si臋 dobrze w swoim ciele- to jest najwa偶niejsze! Co do twojego m臋偶a musz臋 stan膮膰 w jego obronie....bo wiem to co powiedzia艂 nie jest mi艂e ale te偶 trochh臋 zesz艂o aby m贸g艂 by膰 z Tob膮 szczery... Proponuj臋 zacz膮c dba膰 o siebie, kremy w cia艂o balsam, czyste pachn膮ce ubrania, delikatne i dobre jedzenie. Szybko nic nie osi膮gniesz, pakuj膮c w siebie chemi臋 w postaci tabletak zniszczysz w艂osy i urod臋 w efekcie i tak wr贸cisz kiedy艣 do dawnej wagi. Pomo偶e tylko systematyczno艣膰, konsekwencja, lekkie od偶ywianie, wi臋cej spacer贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cwiczenia bez diety
nie odchudzaj膮! po艂owa sukcesu to dieta! jak cie stac to idz do dyplomowanej dietetyczki moze Ci pomoze... jak masz tak spor膮 wag臋 od kilku lat to nie dziw si臋 ze trudno schudn膮... na wage pracowa艂as kilka lat a chcesz w kilka dni sie pozbyc kilogram贸w? nie ma to ja duzo samozaparcia i dyscyplina w drodze do celu:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
to nie bylo tak... kilka lat temu wazylam 30kilo mniej. to ze mi powiedzial ze mam schudnac bylo wymuszone przeze mnie.... Tzn zawsze mowil ze mu sie podobam,chociaz lekko sugerowal ze fajnie by bylo gdybym schudla... Nasmawial na trenera, dla Niego nie bylo by zadnego problemu gdybysmy na to przeznaczyli kilkaset zlotych miesiecznie. Tyle ze mamy wspolne pieniazdze i za co potem mamy zyc? Zreszta powiedzial, ze zaluje, ze tak powiedzial, nie wiedzial ze beda takie skutki. On mnie zawsze probowal wspierac, ale prawde mowiac chyba nie wie jak robic zeby bylo dobrze. To jest typ faceta, ktory daje tysiac buziakow dziennie, przytula, jest moim najlepszym przyjacielem. I gdyby nie to jedno, bylo by idealnie... Wlasnie wrocilam ze sklepu, kupila serek wiejski i zjem go na obiad z gotowanym jajem:) A potem do pracy...

Udost臋pnij ten post

pamietaj jedz duzo warzyw bo 艣膮 艣wietna na pwprawe wypr贸偶niania , maja mase b艂onnika, a moze zjedz an obad serek z warzywem , a na kolacje jajko z warzywem, lub odwrotnie, . w miedzyczasie przek膮艣 jakiegos owoca i bedzie super. aaaa...i pij 2 litry wody i herbatek bez cukru dziennie.

Udost臋pnij ten post

Rozumiem, ze Twoj celibat trwa nie tydzien i nie dwa, a troche dluzej, w zwiazku z czym te powiedzmy 2 miesiace odchudzania az takiej roznicy nie powinny Ci zrobic. A pamietaj, ze zawsze to jest krok ku lepszemu. Moze sprobuj poszukac silnej motywacji w sobie-przypomnij sobie swoja figure sprzed kilku lat, obejrzyj zdjecia, postaraj sie wyobrazic sobie, jakby to pieknie bylo znow zyc bez zbednego balastu...Mi zawsze pomagalo wspomnienie tych wszystkich meskich spojrzen, kiedy bylam szczupla :) Jesli chodzi o diete moge Ci sprobowac pomoc-moja przyjaciolka jest bardzo dobra dietetyczka i wprowadza mnie w wiele tajnikow odchudzania. Napisz moze co jadasz normalnie, co lubisz, czego nie, jaki masz tryb zycia, a wtedy cos wykombinujemy :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
pic pije przynajmniej 2 litry dziennie:) Wiecie, ciesze sie ze tu napisalam. od dnia,kiedy uslyszalam te straszne slowa minal juz tydzien. Ale moze potrzebowalam takiego ciosu zeby sie opamietac... Mam dopiero 23 lata i mam jeszcze szanse zeby ubrac sp贸dniczk臋;) Dzieki dziewczyny za dobre slowo:) Nie moge tylko znowu sie pograzyc, trzeba dac z siebie wszystko i dokonac moglo by sie wydawac niemozliwego:)

Udost臋pnij ten post

w takim ukladzie zainwestuj - chociaz RAZ w dietetyczke i odpowiednie badania,zamiast katowac sie dietami,bo to skutku na dluzsza mete nie da (na 100%nie), zapisz sie na silownie (min 2 x w tyg) i tam nowym zazwyczaj \"przysluguje\" trener, i wierz mi - nie wyniesie Cie to kilkaset zlotych od razu.. jak w ogole mozna sie zabierac za cokolwiek, nie sprawdzajac najpierw z czym sie \"walczy\"? tak juz na \"chlopski rozum\" - jak?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zatroskana
Dziubus bylo by wspaniale:D chociaz wiem jakie popelniam bledy... Nie jem sniadan, jem wieczorami. Jem malo posilkow w ciagu dnia, za to spore ilosci. Uwielbiam warzywa i owoce, niestety na moim osiedlu jest jeden sklepik,gdzie jedyne waraywa jakie tu znajde to pomidory,gdzie aktualnie cena jednego to jakies 2zl:O mysle ze przynajmniej raz w tyg moglabym jezdzic po wqrzywa. Ostatnio kupilam zielona salate, pomidorki,papryke,ogorki kiszone:) No i uwielbiam ziemne piwko..:O

Udost臋pnij ten post