Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa..-

prosze odpowiedzcie mi mamy, czy to normalne??

Polecane posty

Gość nowa..-

mam synka 3 miesiace, od jakiegos czasu gdziekolwiek z nim wychodze czy do dziadkow, czy do lekarza, czy ktokolwiek do nas przyjdzie on placze, u nikogo nie chce byc, piszczy i krzyczy, potem ciezko mi go uspokoic, boje sie go gdzielkowiek zabierac bo za kazdym razem ciezko mi go potem uspokoic. Czy wasze dzieci tez takie sa czy moze byly?? Powiedzcie prosze, czy to minie?czy moze powinnam pojsc do lekarza?? Bardzo mnie to smuci.

Gość nowa..-
podniose temat

Gość majamała
Nie mam dzieci ale ostatnio miałam to na studiach... 3 miesięczne dzieci boją się jeszcze obcych...

Gość majamała
Dziecko uspołecznia się w ok. 9 miesiącu życia i przestaje bać sie obcych... Do 3 miesiąca jest ścisłe powiązanie dziecko-rodzic. W 6 miesiącu preferuje jedną osobę...ale nadal boi się obcych... Więc u takiego małego dziecka wydaje to się być normalne...

Nie masz sie czym martwic. Niektore dzieci tak maja. Moj synek w wieku 3 miesiecy reagowal w ten sposob na jedna z moich ciotek. Wszystkich innych tolerowal, nie bylo problemu, ale jak widzial te jedna ciotke to od razu byl wrzask. Twoj maluch po prostu nie lubi obcych :) Ale nie martw sie, to pewnie sie zmieni. dzieciaczki maja takie fazy :)

Gość nowa..-
dziekuje wam bardzo :)