Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _bi3dron3czka_

ryzyko przy tabletkach..jest?

Polecane posty

Gość _bi3dron3czka_

dreczy mnie troche fakt ze kochalam sie z Ukochanym w najbardziej ryzykowny dzien,czyli 10 dzien brania tabletek(ja to zawsze tak nazywam) Jakie jest ryzyko ze zajde w ciaze?Biore tabletki regularnie,prawie 2 lata. Znacie jakies przypadki, gdzie kobieta biorąca tebletki zaszła w ciąże?

Gość szajn
własnie?czemu 10 dzien najbardziej niebezpieczny wg ciebie?

Gość _bi3dron3czka_
bo z tego co ja wiem to 2 tugodnie przed okresem ma sie najwieksze szanse na ciaze, mi tak powiedzieli.I tym sie zasugerowalam

Gość nie maaaaaaaaaaa
W TRAKCIE BRANIA TABLETEK NIE MA DNI PŁODNYCH I BARDZIEJ RYZYKOWNYCH. PRZECZYTAJ TO KILKA RAZY

Najbardziej ryzykowny, bo pewnie ubzdurałaś sobie, że wtedy wystąpi owulacja.:P W trakcie brania tabletek anty nie masz owulacji, także nie masz kiedy zajść w ciążę. Ryzyko jest bardzo niewielkie. Raczej musiałabyś zwymiotować ewentualnie zapomnieć tabletki.

Gość szajn
co?kto Ci tak powiedzial???i na jakiej podstwie????tak sie tylko domyslam,ze moze chodzi ci o owulacje?!!!

hmmm ale to chyba przy naturalnych cyklach, bo na 14 dni przed okresem jest owulacja. ale przy tabletkach owulacja nie występuje, więc to założenie nie ma tu racji bytu. podczas brania tabletek całe 21 dni brania jak i 7 dni przerwy jesteś tak samo bezpieczna - pod warunkier regularnego brania i stosowania sie do zaleceń producenta i lekarza.

w trakcie brania tabletek nie ma nawet czegos takiego jak dni plodne i nieplodne.. Nie panikuj, nie zajdziesz w ciaze kochajac sie w ym 10 dniu.

Gość bo tak sobie dziewczyna wymyśl
iła akurat :-) jakiś magiczny 10 dzień mimo, że przy tabletkach anty owulacji brak. Owadziku, jeśli bierzesz tabletki zgodnie z ulotką, nie bierzesz innych leków które wchodzą w interakcję, ani nie pijesz herbatek odchudzająco-przeczyszczających, to nie ma takiej opcji, żebyś zaszła w ciążę. Pozdrawiam

Gość booobi
bardzo prosze o pomoc. nie wiem co mam mysleć. normalnie powinnam zacząć nowe opakowanie tabletek w czwartek ale zapomniałam o tym i wzięłam w piątek nad ranem ( ok 7 godzin spóźnienia). potem kolejne brałam normalnie o stałej porze. czy ochrona przed ciążą jest zachowana? w poniedziałek kochałam sie z chłopakiem, czy istnieje większe prawopodobieństwo zajścia? tylko błagam nie odsyłajcie mnie do ulotki bo znam ją na pamięć już... wiem że pisze tam do 12 godzin... ale nie wiem czy to się tyczy też pierwszej tabletki po przerwie... spotkałam już różne opinie na ten temat... POMOCY!!!

Gość szajn
przeciez juz w innym topiku Ci odpowiedzieli...tak,jestes zabezpieczona,nie minęło 12 h...

Gość booobi
jestes pewna w 100%? w innym topiku odpowiedz była z goła inna...

Gość szajn
zgoła a nie'z goła' .ja bym sie tej wersji trzymala,bo jest rozsądna;) a co Ci powiedzieli w innym topiku???

Gość booobi
to jedna wypowiedz młoda położna booobi --- przykro mi ale ta zasada nie obiązuje przy 1 tabletce,przerwa ma trwac 7 dni i koniec.Ty sobie ta przerwe przedluzylas.9 dnia owulacja zostala odblokowana,wiec teraz musisz dodatkowo sie zabezpieczac.Ryzko ciazy jest,w pierszwym i ostatnim tygodniu jest ono największe,jak zapawne wyczytalas w ulotce.

Gość booobi
to kolejna W ulotce yasminelle, masz wszystko opisane, jeśli zapomniałaś tabletki w 1 tygodniu i doszło do stosunku, to powinnaś skontaktować się z lekarzem, jeśli wzięłaś tabletke do 12h tojest dość duże prawdopodobieństwo, że nie byłaś dostatecznie zabezpieczona. Czyli w zależności od tego, w którym tygodniu spóźniłaś się z tabletką jest większe bądź żadne mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, powinnaś się dodatkowpo zabezpieczyć w tym 1 tygodniu, ale nie ma co przeżywać za wczasu. W ulotce masz też napisane, że jeżeli zaczniesz brac tabletki od 2 dnia cyklu, to w 1 tyg ie jesteś DOSTATECZNIE chroniona... Pamiętaj o tym zawsze i czyta dkładnie ulotkę.

Gość szajn
qrcze,no nie wiem...moze maja racje...

Gość booobi
ma ktos może nr do jakiegoś ginekologa żeby teraz zadzwonić?

Gość szajn
z jakiego jestes miasta?poszukaj w sieci.

Gość szajn
qrcze,no nie wiem co Ci doradzic:/

Gość booobi
właśnie nie ma nic... jestem z sandomierza tu o tej porze juz każdy śpi.. ale chodzi mi o byle kogo może być nawet z gdańska chodzi mi tylko o fachową radę...

Gość szajn
i koniecznie napisz co Ci poradzili!

Gość booobi
z tego co tu widze to telefon jest tylko po to zeby sie zarejestrować... ;(

Gość szajn
szybko udziela porad ginekologicznych, położniczych lub seksuologicznych- tak jest tam napisane.zadzwon tam.

Gość szajn
nie wiem skad ten wniosek wyzej

Gość booobi
ale to telefon do rejestracji

Gość szajn
dzwonilas tam?!!!

Gość szajn
no musi tam byc jakis dyzurny lekarz,skoro dziala to 24h,to popros o rozmowe,nie wiem

Gość szajn
podaj maila,to dam Ci kom mojej ginekolog