Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skad macie czas

Male dzieci i caly czas na necie???

Polecane posty

Gość skad macie czas

mam 10 letnia core. I nie wiem jak wy matki malych dzieci jestescie calymi dniami na forum! co z tymi dziecmi robicie? ja do 3 lat Ady bylam caly czas z nia i dla niej. NIe rozumiem matek...

nie wiem jak jest z innymi ja nie siedze całe dnie a czas mam jak sobie wygospodaruje , ogarne mieszkanie, ugotuje , mały spi to czasem zasiadam , latem wcale prawie mnie nie ma bo wole na dworze siedziec , ale znam tu jedna taka co prawie 24 na dobe jest , moze to zbieg okolicznosci ale kiedy wejde to ona jest:)

Gość mże to kwastia organizacji
ja mam 7 letnie dziecko i cały czas pracowała i w ciąży i po jego urodzeniu.... i jakoś na wszysko miałam czas..... i na dziecko i na męża...na net i na sprzatanie :P

ale z drugiej strony sorry ale nie jestem meczennikiem swojego dziecka i nie nie poswiecam mu 100% swojego czasu i chwała mi za to , bo mój syn sam potrafi sie pobawic , sam obejzy bajke, akiedy wezmie mnie za reke i chce sie pobawic ze mna ide z ochota a nie z musu.....

Gość skad macie czas
no nie mowi 100 proc czasu. ale tak chodze po topikach i widze ze sa osoby ktore chyba 24 h sa a pisze ze maja dzieci male. o tym pisze.

Gość ale male dzieci
przez wiekszosc czasu spia, jedza i robia kupe - sorry ale ile przy tym roboty, zeby dziecko nakarmic i przebrac? a jak spi to trzeba siedziec i na nie patrzec? wyluzujcie

Gość skad macie czas
no dajcie ze np 7 mies dziecko spi caly dziens?????

Gość do przedostatniej wypowiedzi
czy ty masz dzieci? że takie bzdury wygadujesz?

nie wiem skąd inni mają czas, ja np. teraz obsługuję stronę internetową, więc jak nic nie uzupełniam lub nie odpowiadam na pytania, to mam dużo czasu na grzebanie po necie..... jak dziecko było małe to się zajmowałam grafiką 3D i wtedy miała jeszcze więcej czasu- bo procki były w tedy słabe i na głupi rendering jakiegoś cienia trzeba było czasem poświęcić kilka godzin..... wydaje mi si, że osoby które tu stale piszą mogą mieć podobne zajęcia....

Gość skad macie czas
oki. wszytskie to informatyczki ;)

no wiesz na całą Polskę i nie tylko..... to i tak chyba nie tak wiele :D

Gość ale male dzieci
no 7 miesieczne nie spi caly czas ale i tak jesli matka jest zorganizowana to ma czas na wszystko - ja mam dwoje malych dzieci a mam czas na to zeby sie nimi zajac, poszperac w necie, posprzatac, ugotowac, uprasowac, zadbac o siebie i poswecic czas dla meza :) - malo tego - jeszcze chetnie poszlabym do pracy bo czasem mi sie nudzi :P mysle, ze jesli ktos byl dobrze zorganizowany przed ciaza i porodem to pozniej bedzie mu o wiele latwiej pogodzic wszystko - i obowiazki i przyjemnosci

Gość skad macie czas
mi nie o takie chodzi co dorywczo na necie. Ale zobaczcie ze sa babki ktore pol dnia jak nie caluy na forum! dorywczo to ja tez jak Ada byla mala mialam czas.

Gość ale male dzieci
nieeee no caly czas to przesada - chyba, ze sie jest moderatorem ;)

Gość a pogadam sobie
do skad macie cza przeciez dzieci musza sie uczyc samodzielnosci moj syn bawi sie samochodami i nie chce ze mna sie bawic odpycha mnie jakoglada bajke tez mam czas na neta no i jak spi wiec to baaardzo duuuzo czasu po prostu trzeba sie zorganizowac i nie ma problemu

nie wierzą, że tak cały.... owszem bywają okresy fascynacji..... ja tak miała kiedyś, znalazłam temat króry bardzo mnie interasował, to nawet powiadomienia na komórkę miałam ustawione i sprawdzałam każdy nowy wpis jak durna..... ale po kilku tygodniach zwyczajnie mi przeszło :D teraz czasem tylko coś skrobie, a przeglądam głównie w poszukiwaniu konkretnych porad (mam taki ulubiony temat o kosmetykach).....

Gość do autorki topiku..
z tym \"cały czas na necie\" to chyba przesadzasz, a pozatym sa tu babki które mają dzieci w róznym wieku, np. niemowleta, które wiekszośc dnia śpią, ja jak tylko mam chwile to siadam do kompa, i nie uważam żeby bylo to cos zdroznego, zycie kobiety dzieciatej to nie tylko brudne gary, brudne ubrania i latanie za dzieckiem 24h na dobę, kazdy ma prawo do relaksu i odpoczynku i gówno ci do tego co kto robi w wolnym czasie, jak masz za duzo brudnych garów to poproś starego żeby ci kupił zmywarkę:P a nie przejmuj się nami forumkami

Młoda mama powinna zadbać o siebie. TZn. powinna utrzymywac bliskie relacje z dzieckiem, ale nie może zapominać o sobie. Sposobem może być dobre zorganizowanie czasu dla dzieci, np. - gry planszowe- ale to oczywiście dopiero od okreslonego wieku badz ine zajęcia, każda z nas na pewno coś znajdzie dla swojego malucha: http://www.fastdeal.pl/oferta/wroclaw/precz_z_nuda_odkryj_swiat/1450 To akurat oferta wypozyczalni - dla wypróbowania czy dana gierka nam odpowiada

Gość pedzaca donica :)
Kwestia organizacji czasu ;) ktos kto nie potrafi tego zrobic,to przy malych dzieciach nie bedzie mial czasu nawet na to by sobie tylek podetrzec :P A jesli chodzi o to, ze caly czas mamy siedza na necie to chyba jakas przesada?

skad macie czas jesli masz ochote zaopiekowac sie naszymi dziecni bedzie super. zawsze to kilka godzin wiecej siedzenia przed komputerem. nie musisz obiadu gotowac czy cos ???

a skąd wiesz, że siedza całymi dniami? też musiałabyś siedzieć większość dnia przy kompie żeby to wiedzieć :p bo co z tego że jak jednego dna wejdziesz rano na kompa i ktoś coś napisze i po południu wejdziesz i ta sama osoba cos napisze to już po tym stwierdzasz, że siedzi cały dzień ?D a może aurat tego dna o tej porze miałą chwile czasu a następnego dnia już powiedzmy nie miała czasu ;)