Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kie ka

Okropna cera zimą! Plamy przebarwienia

Polecane posty

Gość kie ka

Czemu w zimę mam tak straszną cerę zawsze gdy wyjdę na mróz?Rano nawet jeśli wygląda w miare znośnie ,użyję dobrego podkładu to po paru godzinach na mrozie wyglądam okropnie!Nos czerwono-siny ,wszystkie przebarwienia i inne niedoskonałości bardzo mocno widoczne i w ogole jedna wielka masakra:( Przypatrywałam sie innym kobietom z którymi akurat byłam ,ich cery były idealne lub przynajmniej w dobrym stanie ,a moja jedna wielka porażka...:/

Gość dotty
Ja mam podobny problem. Przyczyną jest wrażliwa, naczynkowa, blada cera. Używasz kremu ochronnego? Mi trochę pomaga. Na to nakładam już tylko puder w kamieniu i jest lepiej.

dziewczyny, a czemu nie zrobicie sobie zimowej kuracji kwasami? Jest pewlno kremow do stosowania na noc, ktore bardzo pomagaja cerze, odswiezaja ja, usuwaja (jesli nie w calosci to przynajmniej czesciowo) przebarwienia i naprawde cudownie wplywaja na skore.

niedługo będzie pewnie coraz zimniej, a w czasie mrozów nie powinno się złuszczać. i też myślę, że tu bardziej potrzebne jest wzmocnienie naczynek i ochrona skóry przed zimnem niż złuszczanie. tym bardziej, że większość preparatów z kwasami zawiera kwas glikolowy, który naczynkom akurat szkodzi.

Gość a ja czytałam
Ze terapia kwasami jest stosowana przy cerze naczynkowej... Wtedy jej zadaniem jest pobudzenie skóry do działania w celu poprawinia jej grubości i gęstości. A co do wypowiedzi porpzedniczki to chyba nie mogę sie zgodzić. Latem nie wolno ze względu na intesywne światło.. to skoro gdy jest zimno tez nie wolno to w ogole nigdy sie nie powinno? A prawda jest taka że kwas migdałowy np. nie uwrażliwia skóry. Powodzenia

Domowe sposoby czyli kremy apteczne z kwasami sa bardzo delikatne, wiec zaden mroz im nie szkodzi, a wrecz takie kuracje sa wlasnie wskazane poznia jesienia i zima ze wzlgedu wlasnie na promienie UVa i UVB. Ja uzywalam kremu Unitone 4 firmy Isis, a teraz uzywam Avene Diacanealu od kilku dni, bo Unitone 4 mi sie skonczyl i nie moge go nigdzie dostac i juz dawno nie mialam tak ladnej cery. Domowe luszczanie to proces dlugotrwaly, bo zluszczanie jest tak minimalne, ze go wcale nie widac na pierwszy rzut oka tylko po jakims czasie rezultaty. Ja tam polecam :)

kwasy stosuje się przy cerze naczynkowej, ale nie glikolowy, tylko BHA, azelainowy, z AHA np. migdałowy. owszem, kwasy stosuje się jesienią i zimą - ale nie w czasie mrozów. przecież nie przez całą zimę trzymają mrozy. natomiast naskórek pogrubiają retinoidy, o ile mi wiadomo, a nie kwasy.

Gość kwasy pubudzają
produkcję kolagenu