Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mi zle

pobilam sie z mezem

Polecane posty

Gość sam pale
hmmm nie wiem a dasz mi gwarancje ze jak nie bede palil to bede zdrowy do konca zycia ? a wracajac do tematu nie uderzyl Cie przez trawke po prostu juz nie wytrzymal. Nie bije kobiet i nie dam sie bic.

Gość jak mi zle
nie boje sie tego. wiem ze on pierwszy reki do mnie nie wyciagnie.zreszta to jest bardzo pogmatwane.on idzie do wiezienia za bzdury z przed 6 lat. ta sytuacja nas dobija. najgorsze jest to ze nasza starsza coreczka(prawie 3 latka) jest bardzo zwiazana z tatusiem, zawsze sie pyta kiedy wroci z pracy.wiem ze moze to przezyc

Gość sam pale
teraz jeszcze wiezienie nie zla jestes

Gość juzefka
no sama widzisz, ze sytuacja jest skomplikowana psychologcznie sam pale - nie dosc ze nie mam takiej gwarancji, to rowniez moze jest i tak, ze to ratuje cie przed psychicznym zalamaniem itp ale to jest ingerencja w system nerowoy - ja bym sie u siebie tego bala

Gość juzefka
a na dlugo idzie do wiezienia jelsi mozesz napisac

Gość jak mi zle
na 10 miesiecy.juz prawie mu sie konczyly zawiasy kiedy to dwa lata temu wszedl nowy rzad i odwiesili...a ze mial dobra opinie kuratora to bylo to odraczane...

Gość jak mi zle
chce potawic warunek zeby podja terapie z zakladzie karnym

Gość juzefka
juz stary rzad -uffff widze ze duzo dobrego zrobili no coz -musiecie sie wziac w garsc twoj maz pewnie sie boi wiezienia i stad extremalne emocje jest szansa ze nowy rzad znowu zmieni?

Gość sam pale
i wy z takim podejsciem chcecie mnie uczyc jak zyc no nie wytrzymam :D

Gość jak mi zle
niestety decyzja zapadla za kadencji starego rzadu...czekamy na wezwanie ktore w kazdej chwili moze przyjsc...

Gość sam pale
tak z ciekawosci po ile Wy macie lat ?

Gość juzefka
mysle, ze jesli postwaisz taki warunek to bedzie psychologicznie korzystane bo twoja maz poczuje, ze ten pobyt w wiezieniu nie bedzie na marne wytlumacz mu, ze nie bedzie musial tracic czasu ktory poswieca rodzinie na terapie, tylko ma jakby zyskany czas jak mu to usensownisz to bedzie dla niego wielka ulga, bo czlowiek czuje sie zrozpaczony, ze jego zycie mu ucieka i mysle ze w wiezieniu jest wieksza sznasa na dobrego pscyhologa no i darmowego twoj maz musi miec problem, ze skacze z uzaleznienia w uzaleznienie wiec terapia nie bedzie dtyczyc trawki to nie tak, ze najpier sie leczy alkohol, pozniej trawke cos stoi u podloza pokaz mu, ze ten pobyt moze byc okazja do rozwiazania tych problemow a wiezienie moze byc sposobem, zeby nigdy juz w zadne nie popasc

Gość juzefka
sam pale czegoz chcesz ode mnie i mojego podejscia?

Gość sam pale
juz teraz bardziej sensownie piszesz ze psychologa mu trzeba a nie terapi odwykowej. Bo nie problemem jest trawka a cale jego dziecinstwo to w jakim dorastal srodowisku to co go stworzylo.

Gość jak mi zle
on chce podjac prace w z.k. zeby nie byc obciazeniem finansowym dla mnie.juz wczesniej probowałam z nim rozmawiac o terapi, ale on pomniejsza problem. co innego jesli zagroze mu ze nie odzwiedze go z dziecmi...moze to pomoze mu podjac decyzje

Gość juzefka
czlowieku-przeciez ja ne potepiam narkotykow jako takich ale nieuczciwe byloby pisac innym-pal sobie na zdrowie bo neurologia jest zlozona i nigdy nie wiadomo na co moze sie nalozyc to niewinne uzaleznienie wyklucza z pewnoscia podanie pewnych lekow itp i w efekcie moze stanowic zagrozenie zycia dlatego rozumiem lek autoki o meza-o siebie sie tak nie boimy

Gość sam pale
z obserwacji to kobiety wcale a wcale nie dojrzewaja szybciej niz mezczyzni.

Gość jak mi zle
on chodzi do psychologa, a raczej chodzil dopóki nie poczuł "zewu"...znam go i wiem ze wizyty raz w tygodniu w poradni rodzinnej sa nie dla niego.on musi mieć dzien w dzien "pranie mózgu "

Gość sam pale
a jestes w stanie przewidziec jaki wplyw maja na nas fale radiowe chemia w jedzeniu i spaliny w powietrzu ? jestesmy ludzmi sami sie wyniszczamy skutecznie od bardzo dawna i nikt tego nie powstrzyma.

Gość jak mi zle
sam pale o co ci konkretnie chodzi? moze jak jestes dzien w dzien najarany to wszystko wydaje ci sie takie proste. niestety zycie nie jest bajka i roznie nam sie los uklada.

Gość juzefka
zle to przedstawiasz - jako kolejny obowaizek z ktorego sie nie wywiazuej przedtsw tak jak pisalam i nie groz z dziecmi - prowadzisz go do despercacji daj mupoczucie bezpieczenstwa on czuje ze nie kontroluje zycia i musi miec pewne punkty odniesienia wiedziec , ze one na bank nie zawioda nie ma mowy o takim szantazu. tu wchodzi nawet w gre mozliwosc samobojstwa w takiej sytuacji podbramkowej

Gość sam pale
o to ze dobrze widzialas z kim sie wiazalas a teraz masz mu to za zle. Ty oczywiscie jestes swieta bez winy i bledu.

Gość juzefka
powiedz mu, ze zycie tak sie ulozylo, ze ten czas mu z pewnoscia po cos jest dany psychologowie w poradni sa przewaznie do dupy wiezienny psycholog moze byc lepszy uspokoj go, daj oparcie, nie strasz bedzie dobrze

Gość jak mi zle
sprobuje . wiem ze do niego mozna podejsc tylko miloscia...ale musze wiedziec kiedy uderzyć .teraz bylo by to daremne

Gość jak mi zle
do sam pale:moze wiedzialam moze nie.pewne problemy wyszly po czasie.

Gość sam pale
wiedzialas i Ty to wiesz wiec teraz wypij to co sie nawazylo z honorem a nie lamentujesz.

Gość jak mi zle
masz racje

Gość jak mi zle
juzefka_dziekuje tego mi bylo trzeba, jakis konkretnych rad.

Gość juzefka
jak mi zle trzymaj sie cos mi mowi, ze ten twoj facet to taki, ktory to, ze zalozyl rodzine uwaza za najwieksze osiagniecie i najwazniejsza rzecz w zyciu jak sie nie sprawdzi -zawsze go bedziesz mogla zostawic ale wiezienie bedzie dla niego wielka samotnoscia. daj mu w tym czasie oparcie i USENSOWNIJ to. powiedz mu, ze kara odbyta moze w nim cos przelamie. nie bedzie czul ze przeszlosc sie za nim ciagnie. niech z tego zrobi taki oczyszczajacy prysznic nie kazdy ma taka okazje a kazdy go potrzebuje, zeby sie odciac od przeszlosci nie martw sie ja wierze, ze nie ma rzeczy bezsensownych. tylko nie wszytski potrafimy rozpoznac jako sensowne.

Gość jak mi zle
dzieki!mysle ze masz racje.rodzina dla niego jest naprawde ważna,ale te nałogi moga wszystko zniszczyc.on o ty dobrze wie