Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imaginacja

Czy ja źle pojmuję ludzi?

Polecane posty

{ Jest to istotne zwłaszcza przy wszelkich uwagach na temat urody. Pytając kogoś o zdanie należy mieć na uwadze, że to tylko zdanie jednej osoby - a jednemu będzie się podobać, innemu nie. Jedynie głupiec weźmie opinię jednej osoby za opinię wszystkich. } Oczywiście IMHO, jedynie głupiec będzie chciał rozmawiać na temat urody. 🖐️

Rzeczywiście idź spać Myrevinie [resztę spowijam milczeniem ;)] Ja też już idę, ale nie dlatego, że zwróciłam uwagę na absurdalność tego tematu [i nic mi się nie przegrzało :)] lecz z prozaicznego powodu - jestem już senna. Obiecuję jednak, że wrócę tu jeszcze bo w końcu to mój topick. Jeśli chcecie podtrzymujcie go do mojego powrotu. Dobranoc 🖐️

W tej dyskusji nie chodzi ani o garba :P ani o czyjeś zdolności tylko o cechy charakteru, które mogą [ ale nie muszą ] przyprawić kogoś o zawał ;) Jeszcze raz dobranoc.

Gość juzefka
dobranoc imaginacjo na tej glupocie o ktorej pisze myrevin (romowy na temat urody) powstal caly przemysl i setki tysiecy glupcow posiwecaja temu zycie. niektorzy nazywaja ich artystami, ale z pewnoscia to takze sa glupcy

Dzięki Juzefko za sympatyczną dyskusję :) Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy. Miłych snów :) 🖐️

--> juzefka Ci co z tego żyją wykorzystują i manipulują gustami innych. Po.. co ja to pisze... \"jest już późno, pisze bzdury, lew zapędził mysz do dziury\". I by było wam lepiej spać.. tak macie racje to ja sobie coś wyimaginowałem. :o

Gość juzefka
kot zapedzil mysz do dziury myrevinie cos ci gniecie nasza prawda-wyrownaj sobie aby przescieradelko :p

Gość juzefka
gustem nie da sie manipulowac tylko bezgusciem tak dodam

Używam takich prześcieradeł frote co się naciaga na materac nigdy nie są pomarszczone. ;) Co do waszej prawdy to nie o nią tu chodzi. Uważny czytelnik się zorientuje.

Gość juzefka
zapewne

Gość niegdosia
uważnie przeczytałam i dziewczyny mają rację. o urodzie nie mam zamiaru dyskutować. charakter ludzki można jednak naprostować prawdą. to naprawdę nie boli :P

Gość juzefka
otoz, zwykly dachowiec idzie spac a myszy harcuja

Gość niegdosia
juzefko a Ty nie idziesz spać?

Gość juzefka
urode tez mozna naprostowac prawda ;)

Gość niegdosia
zgadza się, ale tego trzeba chcieć!nic samo się nie zrobi:)

Gość juzefka
dwadziescia po pierwszej ? spac? dla mnie wieczor sie zaczyna

Gość juzefka
tu nie o to chodzi, ze prawda ma abstrakcyjnie wyzsza wartosc od klamstwa tylko oklamywany zazwyczaj wie, jaka jest prawda i kiedy slyszy klamstwo wyobraza sobie, ze prawda jest gorsza, niz myslal

Gość niegdosia
ja też jeszcze posiedzę, wkuwam historię. to dziwne, że tu życie obumiera po 24-ej

Gość niegdosia
i dlatego boi się usłyszeć prawdy, woli półprawdę albo głaskanie po główce.tak jest wygodniej ale czy szczerzej?

Gość juzefka
no-dla ludzi 23, 24 to juz pozno to kwestia przyzwyczajenia co wkuwasz?

Gość niegdosia
wiek XVIII wrrrrrr

Gość juzefka
ja mysle, ze tak nie jest wygdnie stad sie biora newice, bo czlowiek wie, ze z czyms sie nie zmierzyl a wyobraza sobie, ze to jest nie do ograniecia o to jest pikus

Gość juzefka
lubie rewolucje francuska

Gość niegdosia
w dodatku, jak się nie zmierzył, to czuje się urażony, że właśnie do niego kierowane są te słowa. ja miałam koleżankę, której za nic na świecie nie dało się przetłumaczyć, żeby przestała się bać współczesnych chorób. kupowała niezliczone ilości leków i przyjmowała je chętnie bo one mogą jej pomóc w rozlicznych zagrożeniach tego świata. w rezultacie wylądowała w szpitalu na płukaniu żołądka ale to nie pomogło bo dalej wierzy, że leki które brała zapobiegną chorobom jakie sobie wymyślała. chora psychika, nic sie nie da zrobić.

Gość nie chcialabym byc znajoma
autorki ani tym bardziej przyjaciółka. To jest moja prawda, jesli tak bardzo ja chce usłyszec.. Nawet wlasnemu dziecku nie powiedzialabym wprost ,ze jest brzydkie czy grube, niezgrabne, glupie itd.Owszem,staralabym sie mu pomoc,zeby bylo piekniejsze i madrzejsze ale w delikatny sposob. Zreszta powiedzenie przyjacielowi ze jest brzydki bo np gruby fatalnie by o mnie swiadczylo - przyjaciel zawsze jest dla mnie piekny - jako calosc. Poza tym - czy to jest prawda obiektywna, czy tylko widzimi sie? Dla Rubensa prawdą bylo piekne= okragle Pamietacie dziewczyny, jak Ania z Zielonego Wzgorza nawymyslala pani Linde, ktora jej powiedziala ,ze jest chuda i ruda?(Wtedy zreszta chudosc byla bardzo zle widziana) Nie miala prawa i ja sie z nia zgadzam Trzeba odrozniac mowienie prawdy od chamstwa, wscibstwa , braku tolerancji, zadufania.

Gość juzefka
nie chcialabym byc znajoma tu dyskusja nie odbywa sie pod tym katem nie mowie kazdemu grubemu znajomemu- jestes gruby, zrob cos z tym, bo nie mam na to czasu powiedzialbym to tylko bardzo bliskiej osobie, na ktorej mi zalezy i temu, kto by mnie zapytal o moje zdanie w tej sprawie

Gość niegdosia
ej, hej hej. nikt tu nie mówi o mówieniu prawdy o urodzie, ale o cechach charakteru, więc jak masz pisać to, co wszystkim wiadomo, to pewnie nie czytasz ze zrozumieniem. wkuwam - rewolucje francuską, ale to jest miły temat :)

Gość niegdosia
temat się chyba wyczerpał...skąd wiedziałaś?!!!!!