Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polokopoksa

do studentów

Polecane posty

Gość a ja potrafię zakuć
np. całą historię literatury XIX wieku w jeden dzień:P Potem idę na egzamin i rzucam datami, tytułami, wszystko pamiętam. Tylko trza się skoncentrować, a nie opowiadać bajki, że 30 stron z pedagogiki to wyczyn:O

Gość polokopoksa
do a ja potrafię zakuć ---> nie chwal się ja też umiem rzucać i nie tylko datami, jak ostatnio rzuciłam garnkiem to misio guza miał jak sto pięćdziesiąt, a jak rzuciłam pawia... - marzenie :classic_cool:

Gość polokopoksa
ale jak wy to robicie? :) i jakie to studia, ze ksiazke 1000 stron na pamiec wkuwacie? :O

Gość polokopoksa
jej, dajcie spokoj podszywacze :O

Gość karlaa2312
prawo dokładnie dwie książki po ponad 500 stron do jednego przedmiotu do tego wiele sentencji i nazw po łacinie

Gość polokopoksa
i w jaki czas to wkuwasz?

Gość karlaa2312
ale nie wydaje mi sie, żeby tylko na prawie taki zakres materiału obowiązywał. no kurcze, przecież zwykła książka ma średnio 200-300 stron i uważana jest za cienką. A wiadomo, że taki podręcznik na egzamin to minimum

Gość ja to robię tak że w ciszy i
samotności siadam nad książką, która zwykle ma 300-600stron, biorę kartkę, to, co musze zapamiętaj dokładnie zapisuję, wszystkie daty, w ogóle robie sobie takie notatki dość artystyczne i czytam każde zdanie myśląc o tym, co czytam, rozumiem każde słowo i czytając myślę o tym. I po prostu pamiętam później, bo jak się człowiek w coś wczuje i przemyśli, to mu w głowie zostaje. Ale jak sie tak koncentruję, to jest to trudna praca, naprawdę, mogę nawet schudnąć:O

Gość karlaa2312
zależy, ile mam czasu do egzaminu :-P

Gość eaew
książka do prawa handlowego Kidyby 1000 stron

Gość polokopoksa
ehh.. no to mnie zdolowalyscie :(

Gość karlaa2312
jako osoba niezwykle elokwentna wkuwam 100 stron na minutę w formacie a4, natomiast w formacie b5 konsumuję około 130 stron. Ponadto, co 50 stron wygłaszam łacińską sentencję, a po każdym 1000 ukazuję się w oknie mojego pokoju w todze prawniczej.

Gość karlaa2312
dokładnie - uczyć się trzeba ze zrozumieniem. Wtedy łatwiej zapamiętać. ja sobie nie wyobrażam wkuwać coś, czego nie rozumiem. Dlatego nie raz w trakcie nauki wspomagam sie słownikami, encyklopediami czy google :-P

Gość karlaa2312
o dragach i dopalaczach wspominać nie będę :O

Gość karlaa2312
nie no. aż tak pięknie to nie jest, jak to podszywacz w swojej wizji przedstawił :-D

Gość karlaa2312
dragów i dopalaczy nie używam. śmiem twierdzić, że tylko komplikowałyby sprawę. za to czekolada - jak najbardziej :-P

Gość polokopoksa
a jakies prepatraty poprawajace pamiec i koncentracje?

Gość karlaa2312
preparaty? skąd - porzuciłam je już 5 lat temu, czyli będąc na drugim roku :classic_cool:

Gość karlaa2312
ale, zwierzę Ci się ostatecznie, bardzo pomoga dziki i wyuzdany seks. Koniecznym warunkiem jest jednak, aby w trakcie wymieniać imiona i nazwiska wykładowców, zachowując - co oczywiste - pełną tytulaturę naukową :classic_cool:

Gość karlaa2312
poprzednia wypowiedź nie mojego autorstwa, ale popieram we całej rozciągłości :-D no może co do tych imion wykładowców nie jestem przekonana, ale kto wie?? :-P