Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotkaaa

KREM MASŁO KAKAOWE ZIAJA !!!NORMALNIE BOSKI I PRZYCIEMNIA CERE!!!!

Polecane posty

Gość Ziaja Masło kakaowe - skład
Aqua (Water), Caprylic/Capric Trigliceryde, Paraffinum Liquidum (mineral Oil), Petrolatum, Glycerin, Cetyl PEG/PPG - 10/1 Dimethicone, Theobroma Cacao Butter, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Microcrystaline Wax, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Citric Acid. Masła kakaowego jak na lekarstwo, reszta to parafina, gliceryna, wazelina, olej silikonowy (Cetyl PEG/PPG - 10/1 Dimethicone), rafinowany wosk ziemny - w wyższych stężeniach powoduje "zatykanie" skóry i konserwanty. Lepiej posmarować się zwykłym masłem niż tą chemią. :(

polecam kazdej mlodej niewymagajacej cerze.mam 4 opakowanie

Gość ja tez go polecam super jest
zwłaszcza do cery suchej

Gość basiiiczek
Używam go już od ok roku i uważam ze jest genialny! Mam cerę skłonna do zaczerwienienia i wrażliwa. Długo szukałam odpowiedniego kremu i w sumie nigdy nie myślałam ze krem poniżej 30 zł może być doby. Okazuje się jednak ze za tak niska cenę (ok 4zł) można mieć taki dobry kosmetyk. Trafiłam na niego w sumie dlatego ze nie było w drogerii oliwkowego(jest bardzo tłusty i używam go np. na sucha skórę kolan, łokci itd). Dziś mam z tej serii jeszcze mydło do kąpieli i balsam do ciała. Uwielbiam zapach tych produktów. Plus za bardzo niska cenę.

Dałam się skusić jakiś czas temu ze względu na kakaowy zapach. Krem rzeczywiście pachnie fajnie, ale na tym się jego plusy, jeśli chodzi o mnie, kończą. Nie polecam osobom z cerą trądzikową. Po nim znowu musiałam leczyć buzię, bo mnie zapchał. Ale trudno się dziwić, konsystencja mówi sama za siebie - gęsty tłuścioch. O składzie nie wspominając. No, i na suchość skóry też nie pomógł wiele. Teraz stoi w szafce i czasem się przydaje jako krem do rąk.

Dałam się skusić jakiś czas temu ze względu na kakaowy zapach. Krem rzeczywiście pachnie fajnie, ale na tym się jego plusy, jeśli chodzi o mnie, kończą. Nie polecam osobom z cerą trądzikową. Po nim znowu musiałam leczyć buzię, bo mnie zapchał. Ale trudno się dziwić, konsystencja mówi sama za siebie - gęsty tłuścioch. O składzie nie wspominając. No, i na suchość skóry też nie pomógł wiele. Teraz stoi w szafce i czasem się przydaje jako krem do rąk.

Gość mirmana
O ile faktycznie będzie kakaowe... Najlepszy przykład masz o tutaj - https://www.kremus.pl/ Taki krem kosztuje nieco więcej, ale jednak wpływ na skórę ma dosłownie wzorowy - też potrzebna tutaj świadomość faktu, po co tak naprawdę się to stosuje.

Gość kochamyoutube
czy możńa tego masła kakaowego używać na noc?

Gość gośćandzia
PARAFFINUM LIQUIDUM-nazwa zwyczajowa parafina ciekła (mineral oil)_biały olej mineralny. Substancja mało reaktywna chemicznie. Nie przenika przez naskórek. Parafina to mieszanina prostych, dłudołańcuchowych weglowodorów, otrzymywanych w procesie destylacji ROPY NAFTOWEJ