Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

anabanana1983 zapytaj nic ci nie szkodzi :) ja poczytałam o tym w internecie i jest niby zalecane zrobie więc zrobię sobie i zobaczę moją dzidzie mam nadzieje zdrową :D

Ewitap wiem ze nie jest to latwe ale caly czas pamitaj o swoim malenstwie ze jezeli ty sie denerwujesz to ono tez!!!!!

Ewitap dasz radę wiem że łatwo mówić i wiem co przeżywasz, ale nie możesz się zamartwiać bo dzidzia tez to czuje!!

U mnie to nie były smutki. Napiszę jeszcze raz. Mniej więcej to samo. Karusia, nie ty jedna pisałaś o ruchach, więc nie tylko ty się przyczyniłaś :). Zawsze znajdzie się jakaś istota, która wie lepiej. Nie ma się co denerwować :) Trzymam kciuki za rozmowy z panami z US. Izulka no to ja też jestem ciekawa, co ci wyjdzie na genetycznym. Ja mam mieć około 5 marca. Super, że mąż będzie, na pewno bardzo się wzruszy. Hehehe pewnie nawet bardziej niż ty :). Z maluszkiem na pewno wszystko jest ok. Każda z nas się bała, a potem okazywało się, że dzidziuś jest zdrowy. Katee gratulacje z powodu zdanych egzaminów. Przyszłą sesją się nie przejmuj. Myślę, że będzie łatwiej niż teraz. Poza tym każda sesja jest łatwiejsza od poprzedniej. Jak boisz się zdawać tak późno to możesz postarać się o wcześniejsze dopuszczenie do sesji, np. w maju. Nie martw się uszy do góry. Co dwie głowy to nie jedna. Ja też będe zdawać sesję i wiem, że pójdzie dobrze :). Teraz masz ferie, więc sobie odpoczywaj i leniuchuj. Zasłużyłaś. Ja w końcu pozałatwiałam większość tego co miałam załatwić. Byłam wyrobić sobie nowy dowód osobisty. Będe miała go do odebrania na początku marca. Byłam na tej hurtowni dla dzieci. Oglądałam wszystko sobie dokładnie. Zdecydowałam się już praktycznie na wózek, raczej mi się już nie odmieni. Zdecydowałam się na Coneco Toledo. Popatrzyłam, porównałam, popytałam i zdecydowałam :). Co do łóżeczka i innych spraw to też już wiem co i jak. W końcu chce do maja wszystko mieć. Ale narazie jeszcze spokój, jeszcze jest dużo czasu. Przynajmniej ja jestem spokojna, że wszystko sobie odnalazłam, co chciałam :). Byłam u dentysty, zrobiła mi zęba, bo ostatnio mi się plomba ukruszyła. Pooglądała paszczę i na szczęscie mam tylko jednego do zrobienia. Także zębów narazie nie tracę :). Nie no żartuję, zeby się znowu jakaś menda nie przyczepiła :). Dzisiaj, a dokładnie za chwilę lecę do biblioteki. Muszę sobie w końcu pożyczyć książki do pracy magisterskiej, bo swoich mam za mało. Także idę szukać, mam nadzieję, ze jakoś mi to pisanie pójdzie. Ale jest problem natury technicznej, że mój laptop umiera i coś muszę na szybko wymyślać. No nic :). Byłam też na zakupach, bo rosnę jak na drożdzach. Kupiłam sobie swetry i spodnie, bo z jednych już wyrosłam. Dajcie spokój, ja nie wiem jak ja będe wyglądać za jakiś czas. Już jestem wieloryb. Przed ciążą miałam 83 w pasie (na wysokości pępka) teraz mam już 100 :(. Normalnie płakać mi się chce. Na szczęscie waga wskazuje tylko 2 kg więcej, a to już 16 tydzień. Ale mimo wszystko jakoś mi tak gorzej. Czuje się jak wieloryb, a co będzie potem. No nic, dla malucha zniosę wszystko. Potem się będe odchudzać. Powiem wam jeszcze, że ćwiczę sobie. Mogę wam też polecić tą płytę. FIT MAMA kosztuje około 30 zł. Składa się z dwóch płyt jedna to ćwiczenia w ciąży, druga to po porodzie. jest naprawdę fajna. lekkie miłe ćwiczenia, trochę tańca,trochę jogi. Pomagają na plecy, ponoć niektóre z tych ćwiczeń ułatwiają poród i zbliżają z dzieckiem. Ale naprawde fajnie się ćwiczy. Pozdrawiam was serdecznie i wasze brzuszki

Dzieki dziewczyny, macie racje, chwilowo nic nie wiadomo, wiec trzeba czekac i cierpiec. A jak juz bedzie wiadomo, to sie zdecyduje. Dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy! trzymajcie sie cieplo, Wy i Wasze brzuszki! Ja poki co tez jeszcze go mam! A ile zycia, tyle nadziei!

Izulka, ja też miałam genetyczne, pierwsze w 12 tygodniu ciąży (wg usg), drugie mam mieć za około 3 tygodnie, czyli w 20. Ale nie wiem czy ono było 3D. No w 20 uż normalnie, bo dzidziuś się wyrównał. Wiek od ostatniej miesiączki jest taki sam jak wg usg:).

No rzeczywiscie jest tego duzo okokokokoko! Ten laptop to zlosliwosc rzeczy martwych.... oddaj do naprawy albo pozycz od kogos. -> do wszystkich studentek->jesli chodzi o egzaminy, to najwazniejsze, ze do przodu, a nie wyniki. Ja milam same dobre stopnie, i co dzis z tego mam? Liczy sie tylko mgr, reszta bez znaczenia.

no oczko muszę przyznać że faktycznie rozpisałaś się ale miło miło :) i przestań z tym wielorybem hahaha :D dzidzia rośnie co i znaczy ze ty też :)

oczko ja będe robić w 13 tyg i pan doktor który się tym zajmuje powiedział że może się zdarzyć że nie wyjdzie w trójwymiarze ale jestem dobrej myśli :) bo dzidzia tez pewnie chce nam sie pokazać :D

Ewitap właśnie wiem, że się spisałam, ale nie siedze teraz, więc nie mogę na bierząco opowiadać. Twen laptop to się posypał już jak miałam kilka prac do napisania. Złośliwość rzeczy martwych. Reanimowałam go, ale teraz już coś trzeba zrobić. Zobaczymy ile wyniesie naprawa. Swoje już wysłużył. Był kupiony używany, u mnie jest dwa lata intensywnego użuwania. Miał prawo. Pożyczyć nie mam od kogo. Najwyżej będe sprowadzać. Bo w Polsce niestety ceny są straszne. Ze stanów już za 400$ coś przywiozą a u nas 3000-4000 to dużo. Szczególnie, ze wydatków teraz będzie mnóstwo. Co do nauki, wyznaję taką samą zasadę, widzę po znajomych, że nikt na oceny nie patrzył. Ważne żeby był dyplom i to co w głowie. Smutna prawda.

Czeeeeść kochaniutkie :-) nie było mnie troszke remontujemy nasz domek :-) po 1 to napisze do gabi27 - weź bij w trociny i poważnie naucz sie czytania ze zrozumieniem nie jesteś najbardziej doświadczoną mamą na kafe a ciąża dla ciebie pewnie to zaden stan odmienny ale normalne 9 miesięcy - daj se spokój i pisz se na swoim topiku a na nasz najlepiej nie zagladaj bo tylko nerwy psujesz !!!!!!!!!!!!!! mini55 - :-) cześć mam co do Ciebie pytanko - czy badania prenetalne i badania USG genetyczne to to samo ? Jakie są różnice , wyczytałam że prenatalne to jak ktoś ma jakąś wrodzoną wade albo chorobe i wtedy sie je wykonuje - ja takich nie będę miała nie mam takiej potrzeby ! malir - mam pytanie czy możesz lub któras z sierpniówek napisać co oznaczają te terminy ? : 1.przezierność karkowa 2.ciagłośc kręgosłupa 3.czy półkule mózgu są podzielone ? oczko kochana -> nie widzisz że gabi nie wiem co to ciąża ? ona potrzebuje tylko do szczęścia docinanie innym na naszym topiku :p Heeej a co do watróbki - to znów mówią moi ginekolodzy ( mam 2 ) że powinno sie jeść zamiast kwasu foliowego - kiedyś nie stosowało się kwasu foliowego tak jak teraz :-) jadło się wątróbke w której jest go za tyle żeby nie brać tabletek :-) A co do tego co powinno a nie powinno - to wiem tyle że nie powinno sie jeść serów pleśniowych i tataru oraz półkrwistego mięsa - musi być wypieczone i tyle :-) malir , ewitap , gimelka ->>> witajcie :) :) ;) ;) oczko - ja też w sobote wpadłam na forum i pisze i pisze posta i pisze i klikam wyślij odpowiedź i :o wciągło moją wypowiedź :o ech zła byłam i wyłączyłam od razu kompa !! daremne - po prostu on odświeża zamiast wysyłać czasem nie wiem czemu ale pozostawie to bez komentarza . ewitap - kochana wszystko będzie dobrze poczekaj do wyników mam nadzieje że wszystko zakończy się dobrze a syn będzie w tej drugiej połowie :-) izulka81 - o powiedz czy możesz zrobić sobie takie badanie bez jakichkolwiek powodów ? Ile zapłacisz i czy zdecydowałaś że sama chcesz takie badanie czy twój lekarz zaproponował ???????????????

Gość Justyska1234
Cześć dopisuję sie do Was, mam wyznaczony termin na 22 sierpień, czy ktoś jeszcze jak się czujecie czy już macie brzuszek ile przytyłyście jakie robiłyście badania

Ja dopiero ide 21 lutego na badania - i wyniki badań będę miała do odebrania ..... już sie nerwuje tym wszystkim - :o chciałabym wiedzieć czy moje dziecko jest zdrowe czy dobrze sie rozwija i czy wszystko jest ok . No i płeć dziecka też chciałabym znać już ..............................

eudaiomonia już pisze jak byłam u swojej gin to sie zapytałam po prostu o to usg i powiedziała że jak chce to mogę sobie zrobić bo zawsze będe mieć pewność co z dzidzią i to usg jest dokładne. A płacić za dwuwymiarowe bede 180 lub 3D 230. My się decydujemy na 3D bo lepiej dzidzie widać :D

Justyska1234 - czeeeeść - WITAMY KOLEJNĄ SIERPNIÓWKE :-) dopisz sie do tabelki no a ja mam termin 25 więc podobnie :-) hehe badania robiłam już chyba wszystkie mocz , krew , grupe krwi ;) ( nie znam sie na tych hcg i innych ale wiem że dużo miałam robionych badań ) no a na wyniki czekam do 21 lutego .... długo ale poczekam ! narazie przytyłam 4 kg :-) jem jak słoń ale co tam lubie słodycze :-)

Badanie prenatalne, to badania wykrywające możliwe wady płodu. USG genetyczne jest nieinwazyjnym badaniem prenatalnym. Nie można powiedzieć nigdy, że nie ma powodu by go wykonać. Niby ja jestem młoda, ale już u tak młodych dziewczyn zdarzają się różne rzeczy. Dla naszego własnego spokoju je wykonywałam. Różnica w badaniach prenatalnych różni się tylko tym jak są wykonywane. Jedne są np w postaci usg inne np pobieranie płynu itd. Możesz sobie zrobić usg genetyczne, ale to niestety kosztuje i to nie mało bo około 150 zł. Przezierność karkowa to jest taka jakby rureczka w karku u malucha, jeśli jest poszerzona może wskazywać na zespół Downa. Może nie rureczka, ale tak wygląda na usg. Ciągłość kręgosłupa, nie wiem czy się myle, ale bada się np żeby sprawdzić czy nie ma rozszczepu. Co do Półkul, normalne że półkule muszą być podzielnone, a nie nskładać się z całośći. Do takich badań są zawsze powody, przynajmniej nieinwazyjnych. Najważniejszym z nich jest twój własny spokój. Innym jest to, ze żyjemy w takich a nie w innych czasach.

izulka81 spora sumka ... a ja co dopiero wzięłam kredyt na nową łazienke i pokój gościnny i pokój z dzieckiem jak ja to nazywam tzn nasz wspólny .... 20 000 więc mam co oddawać :( chyba sie nie zdecyduje na te badania ...

eudaiomonia ja mam termin na 26 według ostatniej @ a według pierwszego usg w 6 tyg to 23 sierpnia :) ciekawe która z nas pierwsza :D Witam nową koleżankę dopisz się koniecznie do listy :) Oczko ty to wszytko wiesz i fajnie nam opisujesz dobrze że jesteś z nami :D

oczko nie ma co się zawstydzać :D eudaiomonia musisz popytać u siebie gdzie robią to usg i ile kosztuje bo ceny są barrrdddzzzzooo różne!!

Wiem, że dziewczyny mówiły, że już za 120 zł można zrobić. Ale któraś z dziewczyn mówiła, że robiła na NFZ za darmo, więc może pogadaj z lekarzem żeby dał ci skierowanie.

dokładnie musisz popytać bo wiem ze u mnie nie robią na NFZ i na dodatek tylko tam gw 3 miejscach robią i ceny są różne

izulka81 według tabelki to tak : izulka81 : 20.11.......... .........27.08.2008 Szylusia : 19.11..... .........26.08.2008 vanilka80 : 15.11... ......22.08.08 esab : 17.11..... .........29.08.08 dwie_kreseczki : 20.11.... ...........24.08.2008 Aniunia00 : 17.11....... ......24.08.08 ewcia73 : 17.11....... ......24.08.2008 malolepsza : 20.11......... ........26.08.08 eudaiomonia - cyli ja :p 18.11 ..........25.08.2008 Ale podobnie :-) Ale powiem że moja data terminu jest idealna jak data z ostaatniej miesiączki i miałam już robione na 3 różnych aparatach USg i wyszło za każdym razem idelanie 25 sierpień jak z ostatniej @ :-) TABELKA : NICK..........WIEK......MiASTO..........OST. @.......TERMIN PORODU okokokokokokoko ...22...Kraków......18.10..........25.07/02.08.2008 BUDGIE........29.......Wrocław...........28.10.......... ...4.08.2008 Carmelina.....32.......Warszawa.........28.10........... ... .? Julka...........24........Londyn.............9.12....... .........? sikorka112....32.......Szczecin...........01.11......... .. ....? karusia1978...29........Kraków...........24.10.......... .31.07.200 8(?) anabanana1983... 24 .....Nowa Sól...... 24.10 ...............? pola82...........25.......ok/Jeleniej Góry..3.11...............10.08.2008 cocaina83.......24......Wrocław..........24.11.......... .27.07. 2008 Ola8509........22.........Łódź..............29.10....... ..........? moniś............27..........Poznań..........26.10...... .....1.08.08r czekająca na cud Sylwia 23.Ełk - Gdańsk...4.11...............? anqa81…........26….......Zamość…...... ....01.11……..... 07.08.2008r evak............32......ok/Trójmiasta...... 03.11.........10.08.2008 Katee...........20.........Radom............9.11........ .......16.08.200(?) Gunia222.......22.....ok.Kielc...........20-11.......... ..27 -sierpien Evi_22........22.........ok.Bydgoszczy....16.11......... 2o.08.08 vanilka80.......27..............................15.11... ......22.08.08 ekinio...........29......W-wa................20.11...... ....26-31.08.08 kotkaaaa......25......Wawa....20.11....blizniaki3jaczki ..27.08.2008r Avinion..........29.......Kraków..........26.10......... .....02.08.2008 Sylwik2630......26.......Den..Haag.......27.11.......... .....??? dwie_kreseczki..24.....Gorzów Wlkp....20.11...............24.08.2008 Aniunia00.........24.......Tarnów...........17.11....... ......24.08.08 ewcia73...........34.......Wrocław..........17.11....... ......24.08.2008 mata78............29........Łapy.............21.11...... ........28.08.2008 ngLka.............26.........???.................22.11.. ...........29.08.208 anula28...........28.......Wałbrzych...........8.11..... ......15.08.2008 izagiersz..........29......Sochaczew...........13.11.... ......19.08.2008 Neluś82...........25........Poznań............???....... .........23.08.2008 izulka81.........27........Łódź..........20.11.......... .........27.08.2008 malolepsza......33.......kuj-pom..........20.11......... ........26.08.08 kala82...........25.......Poznań...........????......... ...........9.08.08 esab.............25.......Września............17.11..... .........29.08.08 Szylusia.........28........Gdańsk.............19.11..... .........26.08.2008 eudaiomonia___22____Górny Śląsk_____18.11.07______25.08.08 malir.............27......3miasto............hmmmm...... ......06.08.08 okokokokokokoko - bardzo konkretne wypowiedzi i satysfakcjonujące przede wszystkim ! :-) dziękujemy :p hehe

eudaiomonia ciekawa jaki mi termin wyjdzie teraz z usg :) hmmm byłabym pierwsza :D

nie miałaś jeszcze robionego USG ? :-) podobno zależy od aparatu tak mówią moi gin no i w szpitalu tak mówił też sam ordynator jak leżałam :-)

Izulka na pewno robią, bo muszą. Ale pewnie nie każdemu dają skierowanie. Ale myślę, że można się jakoś dogadać. Chociaż ostatnio w służbie zdrowia, pustki finansowe na badania.

fajnie by było gdybym usłyszała tak zrobimy z kasy takie badanie - hahahahha ale żart :p