Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

HEJ Hmnn nie uwierzycie mlody znowu śpi:D:D,to jest chwilowe,ale cóż wykorzystuje to i pisze;) A wiec co do smoczka,hmnnnn mam zakupione nawet dwa,ale dokladnie ta jak piszesz okokokok🌼jestem przeciwna smoczkom,bo nie chce dziecka przyzwyczaic,a wiem,ze z tym akurat jest latwo i sama juz niewiem nawet w sumie o tym nie pomyslalam,bo jak hce go chwilowo oszukac daje mu zgiety palec do buzi possie troszke i drze sie w niebo glosy bo nic nie leci......... No i niewiem co robic,cholera jasna,z cycek leci jak tylko mlody zaczyna plakac i niewiem czy najada sie czy nie,ostatnio jak bylismy u pediatry przytyl przez 6 dni 200 gram,co niby jest jak najbardziej ok,hmnn tylko skad u niego ten krzyk ,moze rzeczywiscie mam malego cwaniaka:D:D A co do zajecia go czyms....to moj maz jak ja chce w koncu cos przy sobie zrobic bierze go na wersalke kladdzie ,caluje po stopkach,rekach gada do niego,a jak juz sie znudzi to wtedy bierze go na rece i trzyma albo chodzi po mieszkaniu jak mlody juz ma dosc wszystkiegooczywiscie nie buja bo nie pozwalam(tez aby sie nie przyzwyczail):D:D Wczoraj natomiast mial super dzien,pojechalismy z nim do mnie do biura do Sopotu,potem do gorseciarki i na koncu do mojego dziadka bo mial urodziny,nie bylo nas z 5 godzin,a mlody z tego spal 2,5 a otem sie najadl i znowu spal:D:D:D.Widac,ze lubi jezdzic samochodem i lubi tez sie kapac,grzej jest po jak trzeba go wysamrowac ,wytrzec itpwtedy jest w wiekszosci przypadkow histeria:D:D No ale dzien mial super,ale wiedzialam,ze odbije sobie w nocy i tak tez bylo,spal z nami,bo jak tylko ladowal w lozeczku zaraz ie krecil i ryczal i tak cala oc z nami i cala noc prawe przy cycach,bo inaczej byl ryk,a ja w miedzy czasie zasypialam i budzialam sie a on znowu ssal:( No ale coz czasami nie daje rady i zasypiam i wtedy mlody robi co chce:P:P Za tydzien mamy wizyte u pediatry wtedy bede wiedziala ile znowu przybral i jak dobrze wyjdzie waga to bede spokojniejsza,ze z moim mlekiem wszystko ok,tzn.teoretycznie,bo albo mlody duoz je,albo on jest mniej treciwy dlatego tak czesto chce cyca,albo poprostu cwaniak na calego i lubi czuc cyca przy ustach:(:( A 22 -ego mamy USG bioderek:D A wczoraj odpadl mu pępek,z czego sie cholernie cieszymy:D:D A ja mam w koncu stanik do karmienia ,fakt przerobiony z normalnego,ale nie bylo wyjscia,bo nie ma dla mniegdyz mam rozmiar:P:P75 K:P:P matko i ojcze jak zobaczylam ten stanik tak w reku to na glowe moge sobie go wsadzic jako czapke:D:D:D

Hehehe Szylusia, nieźle z tym stanikiem. U nas też jest histeria jak trzeba przewijać, smarować, psikać do noska itd. Ale wtedy włączam karuzelę, albo melodyjkę w grzechotce i jest spokój. Naprawdę dziewczyny, te które nie czytały polecam wam książkę, Tracy Hogg "Język niemowląt" jak zaczęliśmy się przynajmniej trochę stosować do tego co tam jest napisane, tak nagle zaczął znajdywać się czas na różne rzeczy, Mikołaj jest spokojniejszy, a my barzdziej zadowoleni ze wszystkiego.

oj szylusia mi rozni ludzie mowia ze mam duzy biust a mam d lub e ale twoj bije nas wszystkie :-) mitezsie zdaje ze twoj kornwl to maly terrorysta nie daj sie mu bo bedzie jeszcze gorzej nasza mala po ok 2 tyg zycia tez probowals nas cwiczyc i mimo jej i mojego placzu nie dalam sie i teraz mam anielska core! powodzenia kochana! my wlasnie wrocilysmy z drugiego spaceru jej nalazilam sie jak holera az mnie nogi bola...

a wogole to od tygodnia swedzi mnie tam w srodku tak ze nie wiem, a dzis to juz piekielko istne! wsadzilam globulke Crotlimazolum i jest jeszcze gorzej ;( to chyba po tym sexiku nocnym taki nieprzyjemy efekt. ps. kupilam dzis sobie papierosy, ale palic NA SZCZESCIE nie moge ;) nie smakuja mi dziady.I git!

Gość magdulka 24
Około dwie godziny temu kąpaliśmy małą no i oczywiście jak zwykle wrzask, ale ucichła po wyjęciu z wody. W przeciwieństwie do Waszych maleństw moja nie robi problemu przy przewijaniu, smarowaniu balsamem itd, Tylko ta kąpiel.... :( Tak sobie myślę, że może to też dlatego, że w szpitalu nie była kąpana ani razu !! Byłyśmy 4 dni podczas których nie było ciepłej wody. Tak więc kąpiel małej polegała na przecieraniu chusteczkami do pupy. Masakra- w szpitalu skwar, dziecko się poci i cała ta maź zaczyna cuchnąć. No dobra, mam nadzieję, że Majka niedługo polubi myju myju :) Szylusia, mnie też się wydaje, że maleństwo poprostu lubi czuć cycusia przy buźce i nie podoba mu się jak mu znikasz z tym widokiem. Powiem Ci szczerze, że ja przerabiałam ten sam temat przy synku. Niestety poddałam się i dałam smoczka. Wielka ulga, teraz chciał tylko jeść a nie mnie cyckać co chwilę. Teraz przy Majce też się tak zapowiadało, również chciałam podać smoczka ale malutka robiła mi odruchy wymiotne i wrzaski. Dałam sobie spokój i teraz już jej nawet go nie proponuję.Tym bardziej, że już nie ma tak silnej potrzeby ssania.W nocy budzi mnie co ok. 3- 3,5 godz a w ciągu dnia je co ok. 2- 3 godz.

hmm no widzicie a moja mala mimo wszystko nie chce smoka wypluwa go i sie wscieka bo nic nie leci wic przestalam juz jej dawac a co do kapania to bardzo ja lubi :-) nie ma tez problemu z kremowaniem, podawaniem witamin czy ubieraniem ---->szylusia niezla czuprynke ma twoj kormel :-)

ehhehe No i nawet mu sie nie wycieraja a chyba u wiekszosci tak sie dzieje,no ale moze wszystko przed nami:) A wloski ma dlugie,bujne i krecone,tylko po kapieli jak mu główkę oliwka smaruję to sie prostują:D:DMusze mu zrobic fotke jak skończy kąpiel i sie mu wysusza:D:D:Dloki ma niezle No i poddałam się,młody ciągnie cycola sztucznego i jest o dziwo spokojny,20 minut karmienia i jak cyca wypluwa dostaje sztucznego i spi,o matko jak mi z tym dziwnie:( Chce miec spokój a jak juz on jest to mi dziko:P:P

mojej malej narazie tez sie wloski nie wycieraja ale za to jasnieja :-) szylusia trudno ale za to masz chwile dla siebie :-))))

Gość dorotkaaadew
witam urodzilam 28 lipca, i mam pytanie do mam które tez urodzily w lipcu lub sierpniu. Jak sie maja wasze pociechy? jak z kolkami? jaka waga aktualnie? czy karmicie sztucznie czy piersia? czy dziecko w nocy spi? i wogule jestem ciekawa jak sie rozwijaja nasze malenstwa, ktore sa w takim samym wieku? Moja córeczka np juz sama przewraca sie z brzuszka na plecy? czy wasze juz sie usmiechaja na wasz widok?

Szylusia mialam podobny problem do Twojego, moj maly wisial na cycy dlugo, potem go karmilam z butli bo myslalam ze glodny, a on dalej krecil glowka i szukal jedzenia, wiec myslalam, ze glodny to karmilam nadal... raz czy dwa tak jadl jak glupol ze mu sie az ulalo bo miejsca w brzuszku nie mial :o akurat na drugi dzien bylam u lekarza i pytalam czy moze pokarm mam za malo tesciwy czy cos, to ona mi powiedziala, ze nie ma czegos takiego jak za malo tersciwy pokarm, po prostu niektore dzieci maja baaardzo silna potrzebe ssania i mam dawac mu smoczka. I tak wiec po jedzeniu gdy dalej szuka to daje mu smoczka i spi, jak zasnie to smoczka gubi i jest spokoj. a smoczki nie sa takie zle, mi lekarka mowila ze masuja podniebienie i wyciagac jak dziecko zasnie to sie tak szybko nie przyzwyczai. co do mojego pokarmu z piersi, to na poczatku mialam go bardzo malo a teraz jest jakby go wiecej. ale tak czy inaczej 100 ml po cycku z butelki jeszcze wypija. okoko a ile Twoj Mikolaj samej butli pije? Ja jak gdzies wychodze to moj maly 120 ml i wiecej nie chce bo juz pluje, nie wiem czy to nie za malo. dzis bylam u lekarza i na 6 tyg wazy juz 5 kg :D eudoimonia a Ty opisz nam co sie stalo w tym szpitalu, ze jestes taka niezadowolona... witam nowe mamusie i jeszcze raz gratuluje reszcie 🌻

aaaaaaaa i jeszcze mam pytanie do wszystkich- jak spia wasze dzieci???? bo moj kurde ma 6 tyg i dalej wiszczy o jedzenie co 3- 3.5 h !!!!!!!!!! i nie wazne ile zje! nawet jak zje duzo to za 3.5 h marudzi..... kiedy ja sie wyspie :o

ktos tam pytal o kolki, moj maly nie ma. karmie piersia i jem wszystko, mama przyjechala i zrobila zupe z mlodej kapusty z koperkiem i mialam nie zjesc? :P zjadlam chyba z 3 talerze w ciagu dnia, potem sie balam karmic ale malemu nic nie bylo wiec jest ok.

hej. my jestesmy juz po szczepieniu... bylysmy dzielne mala chwilke poplakala ale zaraz sie uspokoila i usmiechala sie... aaa i jednak kupilam szczepionke 5w1 bez wzwb pytalam sie baby w aptece czy to napewno ta 6w1 a ona ze tak a jednak niei mala dodatkowo byla kluta drugi raz ale pielegniarka mowila ze tylko tym razem bedzie miala dodatkowe uklucie i ze te 5w1 sa lepsze bo na wzwb szczepi sie tylko 2 razy a te 6w1 je maja i dziecko dostaje ja za kazdym razem... p.doktor zbadala mala stwierdzila ze ma madre oczka :-) jest duza zdrowa silna ladnie sie rozwija i ze wygllada na stasza a martini przezostatnie 4tug przybrala 1kg wiec wazy 4600g i mierzy 62cm

A moja Emilka taka jest ostatnio marudna, wczoraj kąpaliśmy ją o 18.30 a zasnęła dopiero o 22!!!!! W tym czasie jadła co 5 minut, już nie miałam siły, dobrze że koleżanka była to ją usypiałyśmy na zmianę. A dziś obudziła się o 8 i dopiero przed chwilą usnęła, na rękach jest zadowolona, cały czas się gdzieś patrzy a jak ją wsadzę do łóżeczka to ryk jak nie wiem... Dopiero teraz jem śniadanie. Ja od tej przedwczorajszej biegunki Emilki jem tylko chleb z masłem, rozgotowane jabłka i biszkopty, a piję wodę mineralną i kompot jabłkowy. Boję się cokolwiek zjeść... Aha w ciągu tamtego tyg schudłam 2 kg i mam jeszcze tylko 2 kg na plusie:)

Aha, miałam jeszcze zapytać czy któreś z Waszych dzieci ma tzw "uszczypnięcie bociana" lub "pocałunek anioła"? Bo moja Emilka niestety ma, na lewej powiece i na czole, takie jasnoczerwone plamki - naczyniaki. Ma jej to zniknąć ponoć w ciągu paru miesięcy...

dzien dobry:) lady--> u mnie podobnie, wczoraj jak mała sie obudziła o 1 popołudniu to koniec.pospała godzinkw w wózku, i tak samo zasela na rekach i co ja połozyłam do łózeczka to ryk i tak do 22.pospała do4 ulała pobutli i zasnela do 9 rano zjadła normalnie teraz dostała flasze o 12 zjadla moze 30 ml i zasnela ale nie odbila u mnie na ramieniu. Nie mam pomysłu o co jej chodzi. Czy wasze dzieciaczki tez maja taki bialy nalot na jezyku??? zastanawiam sie, moze to plesniawka i dlatego. miala przyjsc babke z przychodni o 10.45 i jeszcze jej nie ma...wrrr a mam tyle pytan...ehhh sorki za styl ale pisze jedna reka jak zwykle.

Moja marudka się już troszkę uspokoiła i już przesypia mi nocki jak wcześniej. Domyślam się tylko dlaczego była taka marudna. Obstawiam skok rozwojowy, bo zaczęła gaworzyć. Pliszko ten biały nalot to może być z mleka. Obejrzyj jej podniebienie.

Lady Julcia ma na powiece takiego malutkiego naczyniaczka. A były jeszcze jakieś pytania?? ;)

Julka a jakie tytania??? Miśka o 20 sie kapie zasypia o22 do4 a potem do 9 :) no a w dzień meksyk , jak jej sie podoba:)

hej hej No dziewczyny w końcu zaczynam żyć......poddałam sie i młody od wczoraj jedzie na smoku,nakrmie go i jak dalej marudzi to wtedy smok w buzie i jest spokoj.Nawet musialam go budzic w nocy na karmieni,bo spal 3 godziny,az sama nie moglam zasnac bo to da mnie nie normalne,ze moje dziecko nie krzyczy i sie nie kreci:D:D A wiec smok uratowal nam zycie,przynajmniej narazie poki maly go akceptuje i w sumie chyba tak jest,ze ten typek ma silna ptrzebe ssania,bo wiem i czuje,ze ssie pokarm jakies 15-30 minut a potem tylko trzyma cyca w buzi a jak chce go wyjac to udaje ze ssie:D:D Plus nasz taki,ze jak dam mu smoka pocyca zasnie i za jakis czas wypluwa,wiec moze nie bedzie az tak zle z oduczeniem:D:D Hheheeh smoczki góra,choć nadal jestem niepocieszona,ze mlody wymusil na mnie smoka,ale cóż nie mogę leżec w łóżku 24 h:P Ok uciekam na spacer....póki dymiarz śpi:D:D Do potem p.s. co do szczepionek to ja chyba wezme 5w1,albo 6w1,jeszcze mam czas,zczepionka 6-ego pazdziernika:D:D Ja jak narazie schudlam 13 kg.jeszcze 7 zostalo do wagi sprzed ciąży ale chce zrzucic troszku wiecej jak sie uda:D:D

Gość anabnana1983
lady zaglowsoalam haha do mamy podobna emilka :-) a my wrocilysmy z 3 godzinnego spacerku mala spala jak susel teraz wrocilysmy mala troche jeszcze pospala w wozku ale juz krzyczy glodomor haha wiec uciekam karmic

czesc dziewczyny ! pewnie narobie troche bledow ale pisze jedna reka, na drugiej trzymam malutka. ladyMia----> moja niunia tez ma takie malutkie uszczypniecie bociana tyle ze na prawej powiece.powiedziano, ze zniknie za kilka miesiecy. a co do marudzenia dzieciaczkow to moja dotad byla spokojna wieczorami a ostatnie kilka dni troche marudzi i jest niespokojna.podejrzewam, ze to moze przez ten slad po szczepieniu na ramieniu, bo tak to ma brzuszek miekki, nic innego niz zwykle nie jadłam. Pliszka----> to co twoj dzidzius ma na jezyku to prawdopodobnie sa wlasnie plesniawki.oprocz jezyka moga tez wyjsc na dziasle i podniebieniu. moj starszy syn tez je mial jak byl malenki. kupilam w aptece roztwor na plesniawki o nazwie Aftin- tak sie wymawia- smarowalam kilka razy dziennie smoczek i mu dawalam. po kilku dniach po plesniawkach nie bylo sladu :) jesli nie podajesz smoka to zakraplasz bezposrednio do buzi.mało kosztuje.majka narazie ich nie ma. tak jak pisalam juz wczesniej, ja zakupie szczepionke 5w1.synek tez takie dostawal.nigdy nie byl po n ich marudny czy tez goraczkowal. w tej ciazy przybylo mi 14 kilo, do zrzucenia jeszcze 4 do wagi sprzed ciazy.Co prawda ja ogolnie nie naleze niestety do szczuplych i przydaloby sie wiecej zgubic.wiecie ile przytylam z synem ??? 24 kilo!!! masakra co? Ale w ciago roku udało mi sie zgubic z tego 19, no ale staralismy sie o majeczke wiec zaprzestalam diety. czy wy tez tak macie ze jak karmicie piersia to bardzo chce sie wam pic lub jesc slodkie?? mi bardzo dopisuje apetyt i problem w tym ze majce nic nie szkodzi wiec pozwalam sobie.No i malo chudne jak na karmienie piersia :(

Pliszka->ten bialy nalot to pewnie z mleka,moja mala tez tak miala i lekarka mi powiedziala ze mam jej po kąpieli w przegotowanej wodzie namoczyc gazik i dac do buzi ona go possie troche i schodzi to bial,to zapobiega powstawaniu plesniawek i ja jej tak codziennie robie i jest ok:)

magdulka24.24-> mi tez sie chce pic jak karmie ale to normalne,podobno wiekszosc tak ma ,wyczytalam w necie. Ja jak urodzilam to mialam 2 kg na plusie teraz to juz waze kilo mniej niz przed ciaa.Pozdrowionka

LadyMia dlaczego nie mogę zagłosować do kogo podobna jest Twoja malutka? Czy dostęp do tej strony mają tylko wybrane osoby? Jestem tu od niedawna więc narazie nie bardzo się orientuję :(