Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Esab :D Hehehe to ładne zakupy. Ja czekam aż się stąd wyniosę, albo może wcześniej zakupię Urządzenie do gotowania na parze Tefala. Marzenie moje :D. A ekspres ciśnieniowy dobra rzecz. Mam bardzo prosty ale jestem zachwycona.

U nas też już jakiś czas tak jest ale od kilku dni małą badzo łatwo jest przestraszyć.Niespodziewanie się ktoś odezwie, synek krzyknie a mała od razu w płacz :(

To fakt łatwo go przestraszyć, bo się skupia na czymś. I np. zapatrzy i zawiesi, wtedy jak ruszę grzechotką albo czymś to się przestraszy. Ale nie płacze. Raczej twardy z niego facet. W ogóle on jest raczej mało płaczący. Płacze jak rzeczywiście coś mu jest. Albo jak jest głodny :D

oczko--->cytrynową ,bo tamta była ...brzydka.W końcu będę to nosiła na wierzchu więc musi mi się podobać:-) carmelina--->trzymam kciuki za ciebie i ściskam cię mocno.Po nocy przychodzi dzień-pamiętaj o tym! kurcze z tymi szczepieniami.Ja szczepię i będę szczepić ale będę się spinać...

Ja mam ten zielony. Nie gotuję w nim często bo musiałabym robić dwa obiady a nie zawsze mi się chce :)Zazwyczaj 2 razy w tygodniu coś tam sobie upichcę. Tak naprawdę to można wszysko w nim zrobić. Ziemniaki, ryż, makaron, prawie wszystkie warzywa, pieczarki, mięsko np. mielone ale bez obtaczania w bułce czy mące, pierś z kurczaka, nawet udko i rybkę :) Wszystko ma całkiem inny smak. Z tym że ja zawsze trochę posolę i przyprawię ziołami

Karusia ale zawsze się człowiek spina. Jak bierze jakieś leki które mogą szkodzić też. Sama jak zaczynałam brać zelixe to panikowałam. Albo jak byłam w ciąży. Jak wie jakie są skutki uboczne to kręci filmy. A niestety firmy farmaceutyczne muszą pisać jakie są skutki uboczne. Mimo, że np występują niezmiernie rzadko. Ja jeszcze raz powtrarzam sobie, że nawet orzeszek ziemny może zrobić krzywdę, albo jeszcze coś innego. Nie można popadać w paranoję.

Magdulka ja chyba kupię ten srebrny. Nie wiem jeszcze sama. Jasne solić zawsze trzeba. Chociaż są tacy co nie solą. Ale zioła, sól dodaje jednak smaku. A jeszcze co do strachu. TO wydaje mi się,. że czlowiek zdecydowanie bardziej martwi sie o dziecko niż o siebie.

no chyba coś z niebieskiego zamówię bo wiecie na co dzień w dzinsach i nie będzie miszmaszu kolorów.Taki bardziej neutralny.Ale te czerwienie też mi się podobają:-) dzięki magdulka---:-)

dziewczyny jak nauczyc dziecko ssania smoka???????????? nie dawalam malej bo nie bylo porzeby ale tera mala najcherniej cly dzien spedzalaby przy piersi a jak wkladam jej smoka to sie krzywi i go wypluwa... kupilam juz z aventu tak zesplaszczona kulka zasysa sle go zaraz wypluwa... z mala przy cyckumalo co moge zrobic a gdy zasypia i ja odkladam to budzi sie zplaczem i tylko "memlanie" cycka ja uspakaja......

anabanana dzięki;-) a co do smoka to moja też nie chce -miałam 5 każdy z inną końcówką i nie chciała zadnego .Jak zgłębisz tą tajemnicę jak nauczyć--to daj znać:-)

hah karusia... nrazie na spiku robie jej podmianki ale jak narazie z marnym skutkiem dobra uciekam malaciagle sie wybudza ida ja poprzytulac i poczytac jezyk niemowlat -dlaczego w ksiazkach jest takie wszystko proste i jasne aw praktyce nie?????!!!!!!!!!!! :-) :-) :-) dobrej nocy babki!!!!!!!!

Anabanana u nas smok był od początku. Ale nie ssa go cały czas. Wyciągam mu jak zaśnie, albo sam wypluwa. A tak ogólnie to rzadko kiedy ma w buzi. Nie wiem więc jak nauczyć dziecko ssania smoka. Może spróbuj innych kształtów.

anabanana--------> nie chce się wymądrzać ale wygląd mi to zasypianie przy cycu na zły nawyk zwyczajnie. Ja miałam na początku podobny problem z Ivo. Powiedz mi, czy jak niunia zaśnie pry cycu starasz sie ja bezszelestnie odłożyć do lóżeczka???? Jeśli tak to zmien taktykę. U mnie zadziałało specjalne wybudzanie, zmiana pieluch, zabawa. Potem stopniowo zaczęłam Ivo uczyć samodzielnego zasypiania. No i są efekty. Ja siedzę tutaj a synek w łóżeczku, nawet dokladnie nie wiem czy juz śpi ale pewnie tak. Powodzenia:-)