Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Gość pliszaa
edzisiaj nei pojdzie . zreszta stara tu krązy i pilnuje, żebym nie nmiala chwili spokoju. dobranoc i buziale dla maluchów.

jula--->fajniutko to ujęłaś---lekko widać po misi;-) hehe tucznik mój kochany,deformację kręgosłupa na stare lata mam jak w banku:-) pliszka---.ach te matki ...jak nieraz nie pomagają to mogłyby chociaż nie przeszkadzać...znam sprawę z autopsji...spokoju zyczę

moja mama stala mi sie bardziej bliska wlasnie po porodzie jak przyjechala do nas gdy sie maly urodzil i poki co jest dobrze. Wczesniej hmmm jakos czulam, ze nie mamy o czym rozmawiac ale ja szybko z domu wybylam wiec moze cos nas ominelo. Karusia wyslalam dzis fotke z kapieli to masz porownanie :)

karusia, Julka wasze maluszki to mają konkretną wagę ;) Moja to wygląda jak anorektyczka ;) Może jak nauczy się jeść to w końcu jej waga pójdzie w górę. Za jakieś 2 tygodnie mam się z nią zgłosić do pediatry na pomiary ;) plisza mam nadzieję, że będzie lepiej

Marzka ale widzialam na fotkach jakie Twoje dziecie jest mobilne :D Tu siedzi, tam stoi a tam raczkuje... normalnie szok :D W ogole to sa bardzo podobni do siebie.

Cześć dziewczynki! Ja od niedzieli tak z doskoku zaglądam i ciągle nie miałam czasu przysiąść dłużej na 4 literach i popisać. Ehhh...już nie wiem co która pisała. :O

Jula ale ta figura to byala jakies 5kg temu teraz cala jestem \"wieksza\"bleeee , filip sliczny jakie ma sliczne wloski moja to teraz ma takie piorka te pierwsze zktorymi sie urodzila sa dlugasne te nowe krotsze smieszne pejsy ktore coraz zakladam jej za ucho no i z mojej brunetki robi sie blondyna i wyglada jakby wlosy jej sie przerzedzily haha Karusia jakie ty masz sliczne dzieci,pozazdroscic :-) a Miska ja wuem nie wyglada na sumo poprostu jest pulchna jak prawdziwy bobas :-) a figur.. po 3 dzieci... miod malina!!!!! Marzka powiedz mi po kim Jula ma byc tlusciutka z tego co widzialam to ty tez drobnizna :-)

Zaglądałam na pocztę. :) Zaraz dośłe foty moej. Marzka ja też jestem fanką Małego Raczka! Już nie mogę się doczekać kiedy moja tak ruszy! wiem, wiem, ma to swoje minusy. :P Julka Filip ma śliczne rzęsy! Mógłby mi trochę pożyczyć! Karusia jakiś czas temu moja jeszcze trochę do Twojej startowała ale już j wymiękła. ;) Śliczna karnacje maja Twoje dzieciaki. My to rodzina bladaków!

Julka jak nawet nie była taka mobilna to też była chuda. Jakoś tak od 4 miesiąca mamy problemy z przybieraniem. Był moment że w przeciągu 6 tyg. przybrała 300 g, a teraz tak średnio ok. 600 na 2 miesiące. Teraz to tym bardziej nie przybierze bo ciągle lata w tą i z powrotem, a to do Maxia, a to za nim jak piesek, albo leci do mnie jak wychodzę do kuchni. Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc, dwa zacznie dreptać na nogach, bo wzdłuż łóżka już drepcze

ana, fakt i ja jak i M jesteśmy szczupli. Max był też szczupły, ale nie tak jak Julka, jego jak się złapało to było go czuć, a ta to jak piórko. Jest różnica jak się podniesie takiego 12 kg, a takie 6,3 kg emi jeszcze trochę to i Twoja ruszy, a wtedy z drogi wszystkie niskie meble i niebezpieczne przedmioty, i większość rzeczy po których można się wspiąć ;) Jutro może uda mi się nagrać jak Jula będzie dreptać przy łóżku to podrzuce ;)

Gość ___chimerka___
Karusia - toż Misia ma większą buzię i cycek od 7 letniej Emilki. Emilka przesliczna i slodziuchna! Julka - ja bylam zawsze soul of the party i dla mnie macierzynstwo to zmiana nieziemska. Jak bylam w Twoim wieku to zawsze odkladalam dziecko na za 2, 3 lata, a impreza trwala tydzien w tydzien od piatku do niedzieli, a czasem nawet w tygodniu tez sobie szalalam, a teraz... Piatkowe i sobotnie wieczory spedzam w domu z mezem, Mala na szczescie spi od 19, 19.30, a my sobie siedzimy;) Mamy dobre babcie i juz parę razy zostaly z Mala na noc, a my jechalismy na impreze. Pamietam taką sytuację, Mala miala moze 2 tygodnie. Zaparkowalam samochod naprzeciw szkoly, ogolniaka i wlasnie mlodziez skonczyla lekcje i wyszla taka dziewczyna, absolutnie beztroska i tak cholernie jej tego wtedy pozazdroscilam Marzka - Julka jest taka jaka powinna byc kobieta, delikatna, filigranowa

chimerka a kiedy Ty bylas w moim wieku hehe zabrzmialo to jabys miala z 4 dyszki :P Jak ja studiowalam to tez impreza trwala ale od czwartku do niedzieli :D Wspomnienia mam piekne. albo impreza albo wypad z malzonem gdzies :) Ja sie czuje taka mloda, tak mam ochote wskoczyc w auto i na weekend ruszyc na Paryz czy w inne miejsce :) a tu dupa zimna. Babci nie mam bo jestesmy tu calkiem sami :o

chimerka może i racja, ale czasami mam wrażenie, że jak tak szaleje to zaraz się połamie ;) A ile razy już grzmotła na podłogę, tego nawet nie zliczę. Dzisiaj zaliczyła lądowanie z łóżka. Było że się nam na łóżku usnęło, Jula też kimnęła. Obudziła się i sobie zjechała z łóżka na podłogę. Obudził mnie łomot jak spadła, ale na szczęście nic się jej nie stało

Gość ___chimerka___
Emi - ja jestem blada jak bialy ser, na szczescie Lejdi ma calkiem przyzwoitą karnację. A co do rzęs to ja tez chcę rzęsy Filipa. Moje wlasne nawet nie najkrotsze, ale co z tego jak bez tuszu ich nie widac. No masakra jakas, ostatnio z mężem stalismy w lazience, a swiatlo tam mamy ostre, on patrzy na mnie i mowi, ze tak jakby mnie ze Skandynawii wyciągneli:) Karusia - podzielam zdanie, masz calkiem fajną figurę i jak dla mnie jestes w sam raz, absolutnie nie za chuda. Ja zresztą nie jestem fanką nadmiarow, zwlaszcza jesli chodzi o tylek, cycek moze byc:)

widze, ze Filipowe rzesy sie podobaja :) Musialabym pokazac rzesy meza, on to ma geste, jedna przy drugiej, dlugie i mega czarne :D

Gość ___chimerka___
Julka - miec znowu 25 lat;) Pewnie piątki mialaś wolne, dlatego od czwartku;) Kobity idę lulu, bo sie rano nie podniosę. Pliszka - buziole!

Gość ___chimerka___
Wlasnie zawsze mnie to zastanawialo czemu faceci mają zajebiste rzęsy. Akurat moj malzon ma mega krotkie, ale przynajmniej czarne. Jak patrzę po dzieciakach w szkole to chlopcy mają zajebiste rzęsy, dlugie czarne duzo ladniejsze niz dziewczynki

chimerka podobno olejek rycynowy warto wcierac na noc w rzesy to sie przyciemnia, ja zbyt leniwa jestem ale kilka dni wcieralam :D

Tak, tu rozmowa kwitnie a mnie akurat dziecię na kolejną kolację zawezwało. ;) Wysłałam fotki. Udokumentowana pierwsza marchewa i dzisiejsze brokuły( ależ one śmierdziały! :P ). Też sobie czasem myślę: tu by się poszło, tam pojechało... Zwłaszcza pojechało. W ostatnie wakacje nie poszalałam i nieszybko gdzieś dalej pojedziemy bo nie chce dziecka długą podróżą męczyć. Tak mi się marzą jakieś ciepłe wody i bynajmniej nie o wannie myślę.

Jakie tu tematy starości, chudości :D. Myśmy dzisiaj byli na szczepieniu. Miki dobrze zniósł. Tfu tfu. Małżon siedzi i pracuje. A ja przygotowałam wszystko na jutro, rano tylko ciasto zrobię i zbijam bąki :D. NASZE URODZONE MALUSZKI : NICK..............DP......WAGA.....DŁ.....IMIĘ....WAG A:6m....DŁ:6m Marzka............3.07.08......2840....50cm...Julka...6, 25kg...66cm naturalna blondynka..22.07.08..2300..48cm...Natalia...7,5kg...66cm Viola27............25.07.08.....3100....54cm...Vanessa.. .7kg...68cm Karusia1978......26.07.08.....4020....57cm...Michalinka. ..11kg...75cm anabanana198....29.07.08....3530...57cm....Martynka...8, 9kg...71cm Julka...............30.07.08.....3550....47cm...Filip... ...9.9kg.....76cm okokokoko.......1.08.08.......3900....57cm...Mikołaj...8,8kg...80cm Magdulka_24.....7.08.08.......4000....57cm...Maja...9kg. ..75cm Kurde_no.........8.08.08.......3700....54cm...Martynka.. . mmała.............9.08.08....... 2800....56cm...Zosia... Malir..............11.08.08.......3400....54cm...Maks(?) ... Moniś-27.........12.08.08.......3570....55cm...Konrad... 9,5kg...74cm Pliszka............15.08.08.......3210....53cm...Michael a...7,8kg...74cm dwie_kreseczki...15.08.08....3250....55cm...Bartuś... Gimelka..........17.08.08.......3500....55cm...Gracjan.. . LadyMia..........18.08.08.......2920....52cm...Emilka... 7,6kg...70cm ewitap............18.08.08.......3400....50cm...Víctor.. . esab...............19.08.08.......3325....56cm...Filip.. .7,3kg...74cm brombabomba....20.08.08.....3340....51cm...Ivo.....7,9kg ....72cm Szylusia...........24.08.08.......3680....55cm...Kornel. .10,5 kg...73 cm mama_dzidka....25.08.08.......3090....53cm...Liwia... 7 kg...66cm eudaiomonia.....26.08.08....4060...60cm...Mikołaj... / 10 kg / 81 cm _chimerka_....28.08.08....3050.....54cm...Zuzanna... .8,2kg....72cm Justyśka.....29.08.08.....3050.........50cm.....Filip... .8,1kg....80 cm Gunia222.........30.08.08.......3750....56cm...Bartuś... ekino...............3.09.2008....3880....58cm...Blanka.. Poprawiam tabelkę. Miki nie jest taki wielki jak mi się wydawało :D.

a ja skonczylsm prassowanie i tak sobie wymyslilam zer musze sie udac na depilacje woskiem.. moze tym razem nie uciekne..

My na wakacjach planujemy morze polskie. Także też kawał drogi z Rzeszowa. Ehhhh :). Ja tam już z meżem i Mikim poszalałam, trochę rzeczy zobaczyliśmy. A imprezować już nie imprezuję od dawna.

oko czy dobrze pamiętam, że oceniłaś go na 10kg? :P Moja na elektronicznej wadze domowej jak miała 6m ważyła 9,6, wzrost ok 74. Nio troszkę duża. :P

Tak oceniłam go na około 10 :D. Ale zważony na wadze w przychodni ważył 8,8. :D Anabanana ja to się boje wosku :D. Wąsik sobie robię tylo tym.

hejka Julka Fili to przede wszystkim ma piękne oczy :-) karusia dzieciaki superowe a ty figurka jak 18-tka:-) pozazdrościć tylko :-( a Miska widzę, że też lubi bawić się butelką :) U as Natalii uwielbia zabawę z pustą plastikową butelką, napitala w nią rękami i nogami, przerzuca w różne strony-generalnie szaleje :-D anabanana1983 twoja Martynka robi super minki, taka cicha woda :-) marzka no Julcia jest niesamowita :-D a ja pytałam kobitkę na rehabilitacji i powiedziała, że to za wcześnie na chodzenie dla dzieci (choć twoja mała jest tu najstarsza :-D) ze względu na kręgosłup i lepiej ją trochę hamować z tymi zapędami no i nie prowokować do chodzenia na pewno...a wam co powiedzieli na wizycie, w końcu widzieli ją na żywo? No i udanego wypadu!!!! emi-mami fajna dzidzia ;-) my też używamy łyżeczek z tommee tippee :-D ale zauważyłam, że strasznie mi pofarbowały się od jedzenia :-0 ogólnie lubię ich produkty i tylko je kupuje oko I tak twój Miki jest spory jak na 6-miesięczne dziecię :-) My też planujemy wakacje nad naszym morzem ;-D Mój przyjaciel z Włoch zaprosił nas do siebie ale raczej odmówię w tym roku, bo to za daleko dla małej i też kosztowniejsze niż Bałtyk... Co do poczucia braku wolności to szczerze nie brakuje mi tego przynajmniej w kwestii imprez ;-) Chyba już jestem za stara na takie częste balety :-) i chyba już się wyszalałam po 20-tce wystarczająco, ale nie dziwię się wam dziewczyny :-) Chodzimy z Natalią na imprezy do znajomych a jak będzie jakieś całonocne wyjście to myślę, że mama z nią zostanie. Mi to bardziej brakuje czasu na co dzień, żeby w domu coś porobić albo nawet koło siebie :-0 dwie_kreseczki no niestety lipa z moim odchudzaniem...brak mi pomysłów na obiady np i nie mam kiedy poczytać jakieś przepisy...zaczynamy chodzić na basen ale z tym jedzeniem też muszę coś zmienić. Ten lekarz mi mówił, żebym jadła kurczaki i surówki. Kupiłam podwójne piersi z kurczaka i gotowe porcje surówek i wydałam sporo kasy :-0 a potem nie wiedziałam co z tym zrobić. Do surówki dodałam oliwę z oliwek i przyprawy ale nie wyszło to za dobre, wolę chyba kupić gotowca. A z kurczaka zrobiłam 3 obiady po swojemu tzn ostatecznie usmażyłam raz ze szpinakiem i makaronem a potem z sosem słodko-kwaśnym i ryżem. Nie wiem jak zrobić kurczaka na parze? Tak zwyczajnie? Boże jak mnie to wkurza...nie mam pomysłów i wydaje mi się, że odchudzanie jest drogie :-0 Do tej pory robiłam często zupy warzywne i to wychodziło nie drogo ale ponoć mam nie jeść gotowanych warzyw. Z tym nocnikiem to mnie zachęciłyście kobitki :-D Natalia już coraz lepiej siedzi i zamiast startować z pełzaniem to zaczyna powoli czworakować :-) Wyśle też fotki na maila dobranocki