Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PO sie juz za was bierze

Rząd chce obciąć emerytury mężczyznom

Polecane posty

Gość Czarodziej z Oz
Ala - skoro głosowałas na Tuska to wierzysz...:-p

Jeżeli się obetnie mężczyznom, to kto będzie pracował na przyszłe emerytury? No chyba, nie powiecie że Tusk, załatwi emerytury dla Polaków z Niemiec.

Gość Czarodziej z Oz
nie tylko załatwi,ale przekona Niemców ze sa Polakami :-p

Gość dobrze wam tak dekle
tuskomaniacy teraz bedziecie grzac do irlandii a nie irlandia do was hahaha

Gość Czarodziej z Oz
Ala - mimo wszystko - dawaj fotę,jestes w moim typie :D

Gość Czarodziej z Oz
dzięki :( 🌼

Gość ALICJA z poziomu twoich
wypowiedzi wnioskuje ze wlasnie konczysz gimanzjum?

Chłopcze, jak nie wiesz o czym piszesz..nie pisz..... Jest wyrok TK w tej sprawie...i stąd to całe zamieszanie...a krócej pracujesz, mniej masz emerytury...jak kobiety-emerytki w tym kraju.....

Gość Czarodziej z Oz
marne pocieszenie moja droga...

?????? Marne? Bo jak kobieta ma mniej - to ok. Od lat jestem zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla kobiet do 65 lat, przy jednoczesnej regulacji, że jest krótka lista zawodów, gdzie idzie się po 35 latach pracy.

Gość A DLACZEGO KOBIETOM
PLACI SIE MNIEJ? ZA TA SAMA PRACE NA TYM SAMYM STANOWISKU CZEMU MAM MNIEJ DOSTAC?

Gość A DLACZEGO KOBIETOM
PLACI SIE MNIEJ? ZA TA SAMA PRACE NA TYM SAMYM STANOWISKU CZEMU MAM MNIEJ DOSTAC?

Gość najlepsi sa mundurowi
moj znajomy pracowal 15 lat jako lekarz wojskowy. tzn nie pracowal 15stu nawet bo studia sie wliczaja do stazu, z reszta slusznie uwazam. teraz ma 35 lat jest na WOJSKOWEJ EMERYTURZE i w zeszlym roku szczesliwy emeryt zostal tata po raz pierwszy. to jest dopiero absurd. a dyskusja po jest na temat L4. faceci o ciazach gadaja.zenada.

Ja chciałam nadmienić, że skandalem jest to, że na stanowiskach dobrze płatnych i kierowniczych jest więcej mężczyzn, mimo że kobiety są lepiej wykształcone:P Dziwne też, ze od lat najlepszym samorządowcem zostają kobiety, że najlepszymi ministrami są kobiety, że kobiety są genialne i wspaniałe:classic_cool: Poza tym, o ile np. na stanowisku kierowcy ZTM, MZK itd. kobieta i mężczyzna zarabiają tyle samo, to [porównajcie sobie listy najwyższych płac, gdzie na tym samym stanowisku kobietom płaci się np. o 10 tys zł mniej niż mężczyznom:O To jest już szczyt wszystkiego........

bo wy baby nie jestescie solidarne nie trzymacie sie razem. jedna drugiej by oczy wydrapala. przyklady masz nawet na tym topiku

Deska, szklany sufit.... ale powoli pewnie zostanie przebity. KIEDYŚ:P

Jeśli chodzi o te L-4 w ciąży tio sie zgadzam. Ja obie ciąże pracowałam, i do szału doprowadzały mnie panienki które po pozytywnym wyniku testu juz leciały na L-4 😠 Dlaczego ja mam na nie robić?? Nie uważam, że każda kobieta znosi ciążę tak fajnie jak ja, ale nie wmówicie mi, że tylko ja (przymajmniej w moim otoczeniu) mogłam w ciąży pracować :D

widzisz deska? o tym mowie

Jaaska, to sprawa indywidualna.... czasem sa powody, natomiast wizja L-4 na żądanie to dla mnie przesada, bo ciąża to nie choroba!!!!

Ale właśnie o to mi chodzi - niech leczą się te osoby, które tego potzrebują, a nie leniwe babole

Inna sprawa, że w dzisiejszych czasach jest coraz wiekszy problem z zajściem w ciąże i jej utrzymaniem...tym, którym udało się to pierwsze, dmuchają na zimne. To racjonalny wybór.

najlepsi są mundurowi jak znajdziesz gdzieś istneijącą baską solidarność to bardzo proszę daj znać :D

ty daj znac jak znajdziesz swoj rozum