Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi bo nie wiem

Dlaczego 17 letnie dziewczynki zachodza w ciaze?

Polecane posty

Jak to jest? one musza byc bardziej rozwiniete na swoj wiek ,niz inne ,tak sadze ,bo inaczej nie potrafie sobie tego wytlumaczyc

a co ma biologia do 17 ltenich dziewczynek?

Bo mają zerowe pojęcie o antykoncepcji. A ich partnerzy rozróżniają tylko jeden rodzaj gumek: do mazania.

Gość nie tylko 17 letnie
bo uważają, że partner wie jak zrobić, żeby dziecka nie było bo wierzą, że od pierwszego razu nie zachodzi się w ciążę bo zamiast pójść do dobrego ginekologa i porozmawiać w jaki sposób zaabezpieczyć się przed niechcianą ciążą, nie stosują żadnych zabezpieczeń bo wydaje im się, że każdy może wpaść ale nie one bo łykają tabletki ale pija herbatki przeczyszczające, spóźniają sie z porą łykania itd itp i ostatnie - nie mają pojęcia skąd się biorą dzieci

IMHO. Nie wiem jaka jest skala tego zjawiska. :D Ale jeśli jest za duże to przez to że w szkole jest ważniejsza religia niż wychowanie seksualne.

a ja wygrałem życie - wiem skad sie biora dzieci ,ale nie wiem DLACZEGO 17LATKI ZACHODZA W CIAZE ! naucz sie czytac!

Gość mamahuberta
bo 17-latka, to po pierwsze juz nie jest dziewczynka, a po drugie bo nie stosuje antykoncepcji, albo stosuje zawodzące metody. nie wiem ile masz lat, ale jeśli jesteś mamą ?"17 letniej dziewczynki" to pogadaj z nią o antykoncepcji, bo to kolejny powód dlaczego zachodzą- rodzice są za bardzo zajęci pracą i sobą żeby rozmawiać z dziećmi na ważne tematy....

a ja wygrałem życie - musisz zawsze udawac madrzejszego niz jestes? tak interesuja mnie powody spoleczne

Bez przesady z tymi herbatkami przeczyszczajacymi - zeby zniesc skutecznosc pigulki trzeba srac na potege :D Mysle, ze 17-latki (i nie tylko) maja slabo rozwinieta wyobraznie i nie zdaja sobie sprawy z tego, jakie moga poniesc konsekwencje niezabezpieczonego seksu. Ehhh, pamietam, tez mialam 17 lat nie mielismy gumek i cos mi walnelo w ten glupi leb ze powiedzialam \"raz kozie smierc!\" - na szczescie sie opamietalismy. Strach pomyslec, co by bylo gdyby.

a ja wygrałem życie - no comment

bo chca miec dzidziusia (?????!!!!!) nie rozumiem tego stwierdzenia ,jak dziecko moze chciec miec dziecko?

Gość mamahuberta
do powiedzcie mi bo nie wiem albo masz jeszcze mleko pod nosen i prowokujesz na wątku z nudów, albo jesteś podstarzałą baba z kompleksami i zazdrościsz tym 17, bo sama w tym wieku nie uprawiałas seksu. a ja bzykałam się z moim chłopakiem na potęgę jak miałam 17 lat, dodam, że bezpiecznie)!!!!!

no wybacz ale to akurat o tobie dobrze nie swiadczy mamahuberta

Gość mamahuberta
chyba nosisz na codzień mocherowy beret.........

nie nie nosze ,i jestem kosmopolitka jak ci malo

Gość mamahuberta
jakoś nie zauważyłam! 17 zachodzi w ciąże źle, 17 uprawia bezpieczny seks źle i dobrze to o niej nie świadczy, o co ci chodzi??????

nie pisze ze zle ,ale sie skromnie PYTAM z jakich przyczyn ,staje sie tak ze 17 latki zachodza w ciaze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 1111111111111
nie muszą być bardziej rozwinięte na swój wiek niz inne bo w wieku 17 lat wszystkie dziewczyny są już rozwinięte,miesiączkują i stąd możliwość zajścia w ciążę można by bardziej zapytać dlaczego zaczynają współżycie nie myśląc o antykoncepcji

Coś się tak uczepiła tych 17latek? Ja jestem młodą mamą (choć nie aż tak) więc jeśli Cię coś gnębi chetnie odpowiem na Twoje pytania.

Gość mamahuberta
chyba już zostało wyjaśnione dlaczego????? przenoszę sie pogadać na jakis normalny temat. po prosu nie wiem i pytam wkółko dlaczegooooo???????????????

Gość 17 letnia JUZ jest normalnie
rozwinieta, biorąc pod uwage to, ze nawet 14 latki mogą rodzic dzieci czy nawet 13latki to co cie tak dziwi w 17latkach ???

dobrze pinkyyy - wiec odpowiedz mi ,co kieruje 17nastoletnimi dziewczynami ze zachodza w ciaze?tylko nie mow ,ze nie znaja srodkow anty,i innych zabespieczen ,ktos powyzej napisal ze to juz nie dziewczynki ale kobiety, choc wiem z doswiadczenia ze kobietami ejszcze nie sa ,wszystkie odpowiedzi wogole do sie bie nie pasuja ,wiec jak to jest?

mamahuberta - poruszam glebsza kwestie a nie utarte schematy,chyba zaczne pytac w realu