Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Briatharen

Wory pod oczami - czy z niewyspania?!

Polecane posty

Gość Briatharen

Mam dopiero 18 lat i wielkie wory pod oczami. Nigdy ich nie miałam. Przez ostatni rok sypiam średnio 5-7 godzin. Czy to może być z niewyspania? Kiedy sypiałam dłużej tego problemu nie było. Może powinnam powrócić do starego trybu? Znacie jakieś niedrogie środki, który unicestwiły by mój problem. Proszę tylko aby pisać poważnie.

Gość weness
Owszem - wszelakie kremiki pod oczy rozświetlające, korektory... ale to nie pomoże. Skoro zauważyłaś, że to z niewyspania, powinnaś powrócić do poprzedniego trybu i spać więcej. Najzdrowszy sen jest w godzinach 23-05 nad ranem. Wtedy powinnaś spać, organizm odnawia komórki i regeneruje. Nie miałaś ich wcześniej - nie jest to sprawa urody, więc nie ma po co używać kosmetyków i wydawać kasę. Zainwestuj w witaminki, żelazo, wapń, cynk, magnez... Wszystko na Twą korzyść. I dobrej nocy ;)

ja wsadzam na 5-10 min 2 małe łyżeczki do lodówki -żeby były zimne jak lód a potem przykladam i mi to pomaga

Gość Briatharen
Dzięki wam za odpowiedź. Chyba wrócę do normalnego snu, w miarę możliwości. O.o nie. - długo przykładasz?

Gość weness
to tak jak kostki lodu... tylko skóra jest zaczerwieniona, ale pomaga... nie na długo lecz pomaga ;)

Gość do autorki..
a nie masz przypadkiem problemow z nerkami???moze zrob sobie badanie moczu??

ja trzymam ok 3 minut . Fakt czujesz sie jakby ci oczy zamarzały ale u mnie efekt jest;)