Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skorpionka81

Mleko w termosie - można?

Polecane posty

Czy mogę przygotować mleko i przechować je kilka godzin w termosie? Byloby latwiej w chwili gdy dziecko zaczyna płakać w nieboglosy - przelać z termosu, niz robic nową mieszankę; np. w nocy. Można?

Gość ojojojojojoj
ale możesz trzymać w termosie wodę i tylko sypnąć do niej proszek:)

Gość ojej jaka pogoda
a czemu nie?

Gotowa mieszanke mozna przechowywac zaledwie godzine. Ale ciepla woda w termosie to dobry pomysl. Ja tak robie: woda w termosie i odmierzona ilosc mleka w plastikowym pudeleczku. Zrobienie butelki zajmuje wtedy niecala minute :)

Gość ojej jaka pogoda
a czemu tylko godzine? i czy tyczy sie to mieszanek nie zawierajacych mleka w proszku tylko te rozne oleje?

Dlatego tylko godzinę,ze mleko modyfikowane jest świetną pożywką dla bakterii, które zaczynaja się juz po 15min mnożyć w nim:( Moim zdaniem wystarczy powąchać takie odstane mleko jak zmieniło zapach i wtedy widzi się sens podawania tylko świeżo przygotowanego. Nie mam pojęcia jak to się ma do samych mieszanek olejów - ale pewnie tez powinno się świeżo zrobione podawać.

Gość ojej jaka pogoda
a to dobrze wiedziec na przyszlosc ;) dzieki za info :)

Chodzi oczywiscie o mieszanke mleka w proszku i wody ;) Dlaczego trzeba zuzyc w ciagu godziny? Tak pisza na kazdym opakowaniu mleka, to samo dotyczy odciagnietego mleka matki. A konkretnie dlaczego to nie wiem. Zapytaj moze lekarza, albo napisz do serwisu Nutricii.

Gość upupy
ja mam przygotowana przegotowana wode w 0,5l garnuszku-w nocy delikatnie podgrzewam-dodaje mleczko i finito-wszystko robie na polspiaco ale jest ok