Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja.25.

KTO MA WIEDZĘ NA TEMAT HERBATEK W CIĄŻY? JAKIE WOLNO A JAKIE NIE.

Polecane posty

Chodzi mi oczywiście o herbatki owocowe. Wydaje mi się, że są mniej \"toksyczne\" niż czarna herbata - a ja zwykle pochłaniam jej naprawdę dużo (choć w ciąży ograniczyłam się do dwóch szklanek dziennie). Ale coś mi się obiło o uszy, że nie wszystkie nawet owocowe są dobre - chyba, że to o ziołowe chodziło...

Gość 12233333
kup sobie hipp dla kobiet w ciazy. Jest bardzo smaczna i specjalnie dla ciebie.

Hmm, no nie bardzo mi to pomogło:) A może jakaś konkretna odpowiedź na moje pytanie. Czy np. malinowa, leśna, z dzikiej róży jest dobra czy nie.

Gość 55595
dziewczyno nie pzresadzaj, czarna owszem w dużych ilościach i mocna może zaszkodzić, ale owocowe to i tak w większosci sam hibiscus więc na pewno nie zaszkodzą, a pij taką jaka Ci smakuje, ja w ciąży pytałam o to lekarza i wzruszył ramionami odpowiadając jaka smakuje taka dobra, a hipp rzeczywiscie jest super!

Gość Małgosia24
możesz pić owocowe lecz wyklucz czarną herbatę, jest bardzo szkodliwa, bardziej od kawy!

Gość FACET3
JA JESTEM LEKARZEM I NIE SłYSZALEM,ZEBY KTOS W CIAZY OD ZWYKłEJ HERBATY MIAł PROBLEMY!! nie popadajcie w paranoje, mozna pic, ale słabsza po prostu

tylko pij faktycznie porządne herbatki owocowe a nie syf chemicznie poprawiany - jest różnica

Gość Małgosia24
FACET3 widocznie jesteś jeszcze nie doświadczonym lekarzem!

Ja piję moją ulubioną: tetley earl grey zawsze gorzką. Teraz robię po prostu słabszą. Nigdy nie rezygnowałam z herbat, które lubię i mam zdrowe dzieci. Nie słyszałam, żeby owocowe szkodziły w jakiś sposób.

Gość poepepepeppe
GłUPIE BABY WPADACIE W PARANOJE CIAZOWA, MOJA BRATOWA TEZ TAK SZALAłA, NIC NIEZDROWEGO NIE JADłA NIE PIłA,A TERAZ MA DZIECKO ALERGICZKE UCZULONA, NA WSZYSTKO TO CZEGO MATKA NIE JADłA W CIAZY!!!

Gość czerwonej nie
i z lisci malin tez nie, ale reszta? ja tam pije kazda, ktora lubie - owocowe (malinowa tez, ale wlasnie z owocow), zielona, czarna - earl greya z cytryna,, tyle tylko, ze slabszego niz przed ciaza. tak naprawde, rzeczy, ktorych nie powinno sie jesc i pic w czasie ciazy na prawde nie ma tak duzo, bez szalenstw...