Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

CZY USG DOPOCHWOWE JEST BOLESNE?

Polecane posty

Gość czy

WITAM , jestem w 6 tyg ciazy i lekarz powiedzial ze zrobimy usg dopochwowe, czy to bolesne badanie?

nie nalezy do przyjemnych ale i bardzo bolesne nie jest a tylko tak mozna zobaczyc dziecko w tym okresie

Gość nie jest bolesne

Gość czy
ja nie wiem jak ja urodze , jak zwykłego usg sie boje... chyba beda musieli mnie uspic na czas porodu:)

jak przeżyłaś zapłodnienie przeżyjesz i usg dopochwowe :D lekarz wkłada taki pręt (grubości powiedzmy że penisopodobnej) w gumce i troszkę nim rusza na boki żeby złapać lepszy obraz wg mnie - bezbolesne, obojętne seksualnie i do przeżycia :D

Gość czy
aha:) no to mnie pocieszyłaś , w takim razie przezyje na pewno:)

Gość jak dla mnie to było
tragiczne badanie, ale lekarz mi je zrobił mimo, ze byłam i jestem zresztą dziewica i już nią zostanę:O🖐️

Gość nie czuć tego
wlasciwie doznanie takie jakbys sobie palec wlozyla i ruszala nim. nic wielkiego.

Gość wziernik usg
jest cieńszy niż penis, gin najpierw zakłąda na niego gumkę, potem smaruje żelem jest to o tyle nieprzyjemne uczucie, że po wszystkim wycieka z ciebie ten żel

Gość jak dla mnie to było
No nie wiem, moim zdaniem to jest dużo grubsze niż palec, myślałam, że mnie coś rozerwie w trakcie tego badania, a za to żaden żel mi nie wyciekał... Po prostu strasznie mnie to bolało, potem jeszcze z pół godziny bolał mnie brzuch:O

Ja tez się bałam, ale nie słusznie badanie mnie nie bolało tylko byłam skrępowana zawstydzona. Tą pałeczke wsadził bardzo płytko więc tylko poczułam zimny żel a tak to ok. Bardziej boli mnie jak gin bada palcem i WZIERNIKIEM nienawidze tego :(

Gość Małgosia24
nie denerwój się i nie panikuj aż tak to nie boli!

Gość ILONA 18
nie

Nie boli!!!!! to jest taka rurka grubości dlugopisa,na którą gin zakłada gumke i smaruje żelem.Wkłada do pochwy i wszystko widzi.

Są różne głowice do badania przezpochwowego -im nowszy aparat tym mniejsza średnica głowicy i bardziej \"anatomiczny\" kształt. Dlatego jeśli się boisz tego badania polecam nowszy aparat - bo te stare to miewały spore głowice - jednak badanie nie jest bardzo bolesne -raczej nieprzyjemne - ja tam wolę to od wziernika:)

nie boli, a chec zobaczenia czy jest w srodku przyszła dzidzia jest cudowne :) sama sie przekonasz

Gość tuutuuttttkk
nie boli :) :)))) to to samo jak by mąz ci wkladal penisa.

Gość o tym ...